Wifi w wizardzie .

• 8 Odpowiedzi
  • 996 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wifi w wizardzie .
« dnia: Marzec 22, 2009, 13:55:26 »
Mam problem z polaczeniem wifi na htc wizard .
mam w okolicy domu mase udostepnionych sieci bezprzewodowych, wchodze w zakladki Karty Sieciowe na palmtopie, niektore sa dostepne ejdnak za nic nie idzie sie do nich podlaczyc .
Gdy podlaczylem u znajomego do hotposta, ma on internet przezrouter na caly dom, pisze ze polazcona (connected), jednak opera twierdzi ze nie znaleziono polaczenia, internet explorer nie laduje stron i nie wiem co sie dzieje .
Slyszalem ze na tym htc sa problemy ze skonfigurowaniem, jednak sie da i wszystko powinno dzialac normalnie .
Tutaj moje pytanie, czy ktos moze mi pomoc rozwiazac problem owej konfiguracji?
z gory dziekuje !

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Wifi w wizardzie .
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2009, 14:02:36 »
A znasz hasla do tych sieci, albo Twoj MAC adres jest dopisany do routerow udostepniajacych? Bo samo to, ze znajdujesz sieci nie oznacza, ze mozesz sie w jakikolwiek sposob z nimi polaczyc.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2009, 14:19:56 »
rozumiem to.
serwery zabezpieczone olewam, ale zadne nie dzialaja .
czasem wyskakuje samo ze znalazlo jakas sic, jednak itak sa problemy z polaceniem..

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2009, 14:27:35 »
Ale przeciez mowie, ze to, ze siec nie ma hasla nie oznacza ze jest nie jest zabezpieczone. |Czesto filtracja odbywa sie na podstawie MAC albo certyfikatow. Brak hasla nie oznacza, ze sie polaczysz.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2009, 18:36:36 »
no tak, siec moze miec takie zabezpieczenia, jednak siec do ktorej sie podlaczylem (opisane w 1 poscie) nie miala zadnych zabezpieczen . chyba, bo laptop mozna polaczyc normalnie..

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 24, 2009, 08:51:55 »
a sprawdzałeś na innym przypadku z siecią zabezpieczoną np. WEP. Z jakiej odległości próbowałeś się połączyć z nadajnikiem? A tak na marginesie  niezabezpieczona sieć wiążę się z wielkim ryzykiem.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 24, 2009, 15:33:36 »
juz wzsystko gra, ustawilem odswiezanie sieci co 10 sekund i samo pika ze jest siec do ktorej mozna sie podlaczyc .
jakie zagrozenia?  :worried:

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 24, 2009, 15:42:03 »
jak macie sieć bez zabezpieczeń to każdy może z jej korzystać i ściągać co chce, był taki przypadek, że wparowała policja do babki co miała nie zabezpieczoną siec i ktoś pedofilie rozpowszechniał za pośrednictwem jej łącza. Lepiej dmuchać na zimne !!!

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 24, 2009, 21:46:34 »
ja tam tylko sporadycznie korzystam, i to bardziej 4fun [: chyba nie mam sie o co martwic .
btw, temat wydaje mi sie do zamkniecia .
Dzieki !