Wifi - M3000

• 2 Odpowiedzi
  • 694 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wifi - M3000
« dnia: Maj 06, 2009, 19:22:16 »
Witam, wczoraj zostałem szczęśliwym, lub nieszczęśliwym posiadaczem SPV M3000. Wszystko było ok, aż do dzisiaj.
Połączyłem się z siecią WIFI i nagle zwiecha, telefonik całkowicie się zawiesił. Wyłączyłem go i włączyłem ponownie, i ku mojemu zdziwieniu, nie mam już opcji WiFi.
Wchodzę do Comm managera, wifi jest, wszystko pięknie ładnie, próbuje je włączyć, zonk. Kółeczko się kręci, po czym ciągle pokazuje że wifi nieaktywne. Dodam że czytałem czytałem kilkanaście wątków na tym forum o tym problemie, jednak żadne z rozwiązań nie pomaga, próbowałem soft resetu, hard resetu, wszelkiego rodzaju kombinacji z konfiguracją i nic. Błagam pomóżcie mi znaleźć jakieś rozwiązanie.

Molski.biz
IPL: 2.26
SPL: 2.26
WM 6.1 PL KATwawa

nie wiem jakie info będzie jeszcze potrzebne, ale liczę na to, że ktoś udzieli mi jakiejś profesjonalnej rady, co da się z tym zrobić.

Pozdrawiam.

Odp: Wifi - M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 06, 2009, 20:46:30 »
Spróbuj może jeszcze zmienić Rom ... ale nie wiem czy to coś da skoro robiłeś Hard Reset.
Z tego co napisałeś wynikało by ze telefon nie wykrywa modułu wi-fi, w takim wypadku najprawdopodobniej jest uszkodzony (to tylko moje zdanie, podobnie miałem z aparatem ... Ale jak jest możliwe uszkodzenie z poziomu oprogramowanie-nie wiem)

Odp: Wifi - M3000
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 06, 2009, 21:24:08 »
Jak go dostałem to wszystko działało, problem wystąpił podczas zawiasu telefonu. Po wyłączeniu amba fatima, było WiFi i go ni ma.

Edit: Sorry za zawracanie głowy. Problem rozwiązany. Wyczytałem na xda, że gość wyciągnął baterie z SPV, zapakował do lodówki, po czym po 5 min zaczęło działać. Wiecie co ? Zrobiłem dokładnie to samo... działa, choć to totalna abstrakcja jak dla mnie.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru. Poproszę moderatora o zamknięcie tematu. :)
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2009, 21:48:48 wysłana przez Barthekk »