Witam
W sumie mam problem z chyba popularnym WM6 bugiem - moj wizard nie zawsze a wlasciwie bardzo rzadko laczy sie sam z siecia WiFi, po odpaleniu tegoż. Co mnie dosc mocno irytuje, to fakt że oprócz tego inaczej niż w WM5 zachowuje się ikonka połączeń - wcześniej pokazywała mi antenkę wifi zaraz po uruchomieniu wifi (szukanie sieci, łączenie się, stan połączony) a teraz tylko wtedy widze ikonke wifi, kiedy temu uda sie połączyć, a tak cały czas mam E/G. Dobra, wkurza ale niech będzie...
Przy włączaniu WiFi, tak jak mówiłem, zapomniałem już co to autoconnect, stąd moje pytanie, czy ktos widział, słyszał a może popełnił aplikację, skrypt, inne cudo, któro "na siłę" łączyłoby się na życzenie z daną siecią? np w postaci jakiegos skrótu, linku, wsadu... cokolwiek...
A, jeszcze jedna sprawa. Domyślam się, że to głównie sprawka WM6, nie zmieniam romów często więc nie wiem na pewno. Wcześniej, w dymku który rozwijał sie po tapnięciu na ikonce połączeń G/E/WiFi, miałem link do włączenia/wyłączenia wifi (tylko jeśli wcześniej był już użyty comm menager), teraz tego brak. Już sie przyzwyczaiłem, ale z ciekawości zapytuję czy jest i na to rada?
Pozdrawiam
Napisane: 14 Grudzień 2008, 11:10:33
Gdybym chcial zapytac uzytkownikow wizarda, to dalbym posta w dziale wizarda. mam jednak wrazenie, ze zgodnie z opisem watka, dotyczy on rowniez innych urzadzen, bo nie tylko wizard ma romy z wm6 i wifi. uwazam ze aplikacja o ktora pytam, mogla powstac niekoniecznie w dziale wizard, uwazam ze podobne zjawiska zwiazane z zachowaniem wifi w wm6 sa typowe nie tylko dla wizarda. moglbym tak jeszcze troche. dzieki Oleyek za automatyczne zeby nie napisac bezmyslne przeniesienie. popraw mnie jesli jest inaczej...