wielkosc transferu SPV3000 jako modem

• 3 Odpowiedzi
  • 788 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 03, 2006, 23:14:38 »
Panowie, moze ktos blizej obeznany z informatyka pomoze zmienic ustawienia modemu BT w WIN XP (systemowy) np innym niz idea podaje stringiem zeby polepszyc transfer przy pracy spv jako modemu. Przy podlaczeniu po kablu i wykorzystaniu modemu usb z takim samym stringiem transfer jest ca 6 razy wiekszy. Polecam zreszta strone 3xw.dsl.cz/rychlost.php. Zalezy mi na tym zeby nie chodzic wszedzie ze "sznurkiem", zreszta przeciez przy polaczeniu po gprs w idei pracuje ten sam modem w zwiazku z tym uwazam, ze rozne predkosci sa wynikiem tylko ustawien. Ani usb ani bt nie oranicza transferu ponizej 15 kB/s - to jest z modemem po kablu a 1,9 kB/s po bt. Lokalizacja - Ursynow pelny zasieg itp
Pozdrawiam

*

Offline user

• 30
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2006, 12:26:53 »
Czy korzystajac z WM 5.0 można korzystać z tego dodatkowego stringa? Szukałm w moim spv oraz w ustawieniach polaczenie na kompie i nie znalazlem miejsca gdzie moglbym go wpisac.

Poza tym bez zadnych dopiskow edge dziala mi po kablu w okolicach 15 kB/s. Mozna go jeszcze jakos przyspieszyc?

Pozdrawiam,
Marcin

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2006, 17:06:59 »
Nie wiem w jakiej sieci Ci dziala Twoj telefon.(To i tak nie taki zly wynik) W idei(orange) bez stringow nie pozna nawiazac polaczenia. Oczywiscie mowimy o polaczeniach z internetem komputera z wykorzystaniem telefonu jako modemu zewnetrznego. Stringi sie wpisuje w zaawansowanych wlasciwosciach modemów w systemie komputera.
Pozdrowienia

*

Offline user

• 30
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2006, 23:43:02 »
hmmmm....
no wlasnie mam tel. w orange i bez zadnych stringow dziala niezle i z polaczeniem nie mam klopotow.
zaraz zajrze jeszcze do ustawien.

poza tym testowalem polaczenie zarowno po kablu jak i bezposrednio mierzylem z Pocket IE i wychodzi podobnie - w najlepszym przypadku kolo 130 kbitow/sek.

Pozdrawiam,
Marcin