Jaki uchwyt do wizarda?

• 26 Odpowiedzi
  • 1347 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
Jaki uchwyt do wizarda?
« dnia: Lipiec 19, 2006, 05:25:01 »
Jaki uchwyt samochdowy najlepiej kupić do wizarda? Jaka jest tego cena i jakie sklepy polecacie?
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 19, 2006, 10:21:47 »
albo taki za 20 albo za 350, ja Ci polecam sklep w berlinie
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2006, 12:17:57 »

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2006, 14:43:05 »
a co ma nie dzialac tylko ja za to dawalem 18
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 19, 2006, 17:22:54 »
przeplaciles :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 19, 2006, 18:31:14 »
tyle ze w maju to byla najnizsza cena :)

*

Offline miszka

• **
  • 123
    • http://www.tychy-online.pl
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 20, 2006, 00:19:54 »
Mialem ten szmelc z allegro.

Rozsypal sie dosyc szybko, to raz, a dwa, ze jakikolwiek wertep i wszystko sie trzeslo.

Teraz mam malego importa z niemiec. Jutro wrzuce fotki.
Polaczenie aktywnego uchwytu z zestawem glosnikiem + wzmacniacz + wyjscie na zasilanie gpsa.

*

Offline benco

• **
  • 142
  • Sprzęt: Treo 90 -> TT -> HTC Wizard -> HTC Touch Elfin + Samsung OMNIA + Nokia E51i + eeePC 901
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 20, 2006, 11:35:32 »
Witam!

Kupiłem Rikaline (ok 90zł) - niestety jako że port ładowania jest odwrotnie niż w innych PDA, to nie jest dostepny uchwyt multimedialny tej firmy. Przetestowałem jednak SPV na tym uchwycie i jest bardzo stabilny i łatwo zmieniać jego położenie z pionowego na poziomy.

Pozdrawiam

Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 20, 2006, 11:55:25 »
Cytat: "miszka"
Mialem ten szmelc z allegro.

Rozsypal sie dosyc szybko, to raz, a dwa, ze jakikolwiek wertep i wszystko sie trzeslo.

Teraz mam malego importa z niemiec. Jutro wrzuce fotki.
Polaczenie aktywnego uchwytu z zestawem glosnikiem + wzmacniacz + wyjscie na zasilanie gpsa.

co fakt to fakt na nasze drogi to nie jest najlepsze
trzesie sie i u mnie i drga ekran. Czasem ciezko cos dojzec przez to
no i te na dole podstawki sa troszke za szeroko i prawie wizard w dol wypada :) ale mozna na to przykleic jakis patyczak :)
ale cena zawodowa :) jak ktos ma wiecej mamony to na cos ze sztywniejszym palakiem polecam

co do tego ze zintegrowanym mikrofonem i glosnikiem i wejsciem na ladowarke slyszalem ze mikrofon jest porazka...

*

Offline copymaker

• 1253
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 28, 2006, 13:36:01 »
Kupiłem zatem uchwyt za 30 zł. Sprzedawca mi go polecił, ponieważ sam takiego używa do swojego wizarda. Uchwycik jest uniwerslany, montowany do szyby lub kratki. Na dziurach trochę trzęsie, ale spokojenie da się korzystać z AM. Wizard jeszcze nie wypadł ;)
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 28, 2006, 13:57:17 »
Cytat: "copymaker"
Kupiłem zatem uchwyt za 30 zł. Sprzedawca mi go polecił, ponieważ sam takiego używa do swojego wizarda. Uchwycik jest uniwerslany, montowany do szyby lub kratki. Na dziurach trochę trzęsie, ale spokojenie da się korzystać z AM. Wizard jeszcze nie wypadł ;)

A po co ci wiecej ? Chyba nie musisz miec jakiegos bajecznego pozlacanego z diamentami trzymajacedo wizzarda w kazdej sytuacji np. trzesienia ziemi. Chyba ze pracujesz jako kierowca rajdowy albo kaskader :))

*

Offline copymaker

• 1253
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 29, 2006, 14:32:39 »
Cytat: "Wirex"

A po co ci wiecej ? Chyba nie musisz miec jakiegos bajecznego pozlacanego z diamentami trzymajacedo wizzarda w kazdej sytuacji np. trzesienia ziemi. Chyba ze pracujesz jako kierowca rajdowy albo kaskader :))

A gdzie napisałem, że chce więcej??? ;)

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:01:20 »
Cytat: "Wirex"

A gdzie napisałem, że chce więcej??? ;)

Faktycznie z rozmachu napisalem

*

Offline miszka

• **
  • 123
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:07:42 »
Cytat: "Emil_rosa"

co do tego ze zintegrowanym mikrofonem i glosnikiem i wejsciem na ladowarke slyszalem ze mikrofon jest porazka...

nie wiem, uzywam zestawy glosnomowiacego siemens hkw-600 ;)

*

Offline copymaker

• 1253
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:07:55 »
Powiem, że uchwyt za 30zł wytrzymał dzisiaj wypadek moim autkiem i wizard   z niego nie wypadł...:) Szczęście w nieszczęściu

*

Offline copymaker

• 1253
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:09:52 »
Cytat: "Emil_rosa"

nie wiem, uzywam zestawy glosnomowiacego siemens hkw-600 ;)

a po co komu zestaw głośnomówiący do wizarda?? przecież wizard ma taki wmontowany i imo działa w miarę spoko; da się spokojnie pogadać...

*

Offline miszka

• **
  • 123
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:10:56 »

a po co komu zestaw głośnomówiący do wizarda?? przecież wizard ma taki wmontowany i imo działa w miarę spoko; da się spokojnie pogadać...

oj nie moge sie zgodzic, poza tym to kwestia wygody, bezpieczenstwa i komfortu uzytkowania...

*

Offline copymaker

• 1253
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:14:51 »

oj nie moge sie zgodzic, poza tym to kwestia wygody, bezpieczenstwa i komfortu uzytkowania...

Dobra, dobra, ale powiedz coś więcej....
Czy obsługa głośnomówiącego w m3000 jest nie wygodna!?!?
Niebezpieczna?!?! Mało komfortowa?!?! :bored:

To opisz jak to jest w Twoim zestawie bo jesem ciekawy. Może żyję w głębokiej nieświadomości? ;)

*

Offline miszka

• **
  • 123
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:19:00 »
copymaker

A. prosze bez ironii

1. Aby odebrac polaczenie musisz odwrocic wzrok, zeby co najmniej trafic w okreslone klawisze na ekranie wizarda
2. Aby wykonac polaczenie - nawet glosowo musisz albo odwrocic wzrok, trafic w ikonke albo nacisnac przycisk wybierania glosowego
3. Glosnosc - nie do poronwania
4. Tlumienie szumow - nie do porownania

W tym zestawie jest osobny wyswietlacz (u mnie pod prawa reka) i w momencie nadejscia polaczenia/wybrania numeru, wycisza sie radio, domykaja sie szyby i wyswietla sie numer osoby, ktora dzwoni.

*

Offline b98

• 541
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:26:52 »
momencie nadejscia polaczenia/wybrania numeru, wycisza sie radio, domykaja sie szyby i wyswietla sie numer osoby, ktora dzwoni.

dobrze, że auto nie hamuje do 50-tki :)))))))))))))))

względnie nie zatrzymuje się zjeżdżając na pobocze :)))

a i młotkiem w tego pasażera, który głupio właśnie coś teraz chce powiedzieć :))))

*

Offline copymaker

• 1253
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:27:44 »
copymaker

A. prosze bez ironii

1. Aby odebrac polaczenie musisz odwrocic wzrok, zeby co najmniej trafic w okreslone klawisze na ekranie wizarda
2. Aby wykonac polaczenie - nawet glosowo musisz albo odwrocic wzrok, trafic w ikonke albo nacisnac przycisk wybierania glosowego
3. Glosnosc - nie do poronwania
4. Tlumienie szumow - nie do porownania

W tym zestawie jest osobny wyswietlacz (u mnie pod prawa reka) i w momencie nadejscia polaczenia/wybrania numeru, wycisza sie radio, domykaja sie szyby i wyswietla sie numer osoby, ktora dzwoni.

A żeby odebrać połączenie nie musisz odwracać wzroku na dodatkowy ekran, na dodatkowe guziki...??? :mysli:
Jak odbieram wizarda to naciskam.....zieloną słuchawkę a nie ekran...
Jak wybieram połączenie głosowo to nie patrzę na wizarda tylko naciskam intuicyjnie. A Twój zestaw domyśla się, że chcesz gdzieś dzwonić?? Niczego nie musisz naciskać??

Co do jakości połączenia to pewnie masz rację, że bezpośrednio nie ma porównania, ale imo nie ma sensu wydawać kasę na dodatkowy sprzęt skoro sam wizard ma parametry niczego sobie.

I na koniec: tutaj nie ma żadniej ironii, a jedynie wymiana myśli i spostrzeżeń. Pozdrawiam ziomala ze Śląska

*

Offline miszka

• **
  • 123
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:30:14 »
Tez kiedys sobie zartowalem, ze zestaw to bajer.
Ale jak ktos pojezdzi z dobrym zestawem jakis czas, podzieli moje zdanie.

*

Offline miszka

• **
  • 123
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:31:57 »
copymaker
jak pisalem, pilota z zestawu mam po lewej stronie "pod" reka, wiec wszystkie "przyciski" - a sa duze, mam pod reka.

polaczenia odbierane sa automatycznie po 5 sek,
wybieranie glosowe na przycisku

*

Offline copymaker

• 1253
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:34:29 »
copymaker
jak pisalem, pilota z zestawu mam po lewej stronie "pod" reka, wiec wszystkie "przyciski" - a sa duze, mam pod reka.

polaczenia odbierane sa automatycznie po 5 sek,
wybieranie glosowe na przycisku

Masz swoje racje na pewno. Ja często weryfikuje swoje opinie jak czegoś empirycznie doświadczę. Może kiedyś zrobimy jakieś spotkanie śląskie maniaków wizardów ;) to mi zademonstrujesz co i jak...
Pozdrawiam

*

Offline miszka

• **
  • 123
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:36:54 »
Spoko, nie ma sprawy ;)

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 15, 2006, 21:07:41 »
Witam. Ja osobiście kupiłem sobie coś takiego:

http://www.allegro.pl/item121329901_gps_uchwyt_do_mda_vario_orange_spv_m3000_qtek_.html

Kupiłem ten uchwyt pomimo że nie był tani z tego względu iż zawsze jestem takiego zdania "raz a dobrze". I ponownie się nie myliłem. Nóżka tego uchwytu jak i cały uchwyt są bardzo solidne wykonane, widać że nie jest to żaden Chiński badziew tylko mocna solidna konstrukcja. W samochodzie bardzo dobrze się sprawuje, bardzo dobrze trzyma telefon przez to że trzyma go jeden zatrzask który się mieści w miejscu gdzie w Wizardzie jest karta pamięci oczywiście nie trzeba jej wyciągać, a drugi wchodzi w miejsce rysika, natomiast rysik wędruje w specjalne miejsce na uchwycie żeby można było z niego łatwo korzystać. Jedynym minusem tego uchwytu jest to iż nie można go trzymać w pionie  :surprised:. Natomiast w poziomie jest tak sprytnie skonstruowany że klawiaturka cała się wysuwa i wszystko bardzo fajnie się prezentuje. To by była taka mała moja dygresja ;)
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
Jaki uchwyt do wizarda?
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 15, 2006, 21:19:56 »
ja kupilem tani ale teraz zaluje bo wydaje dzwieki jak jest pusty i bardzo mnie to irytuje