Wieć tak chciałem wgrac nowego roma mam wersję chipsetu G3 podczas wgrywania zaciał mi sie komputer i wiec zrobilem HR i telefon włacza sie tylko do miejsca gdzie jest pokazane IPL SPL wiec wszedłem w tryb BL i teraz niewiem co dalej niewiem jak wgrac nowego roma.
Roma probowałem wgrac metoda
Odczekaj, aż czerwone światełko w Twojej głowie zapali się na zielono. Dopiero wtedy będzie wiadomo, że wiesz co robisz i nie spanikujesz.
a) Należy wyłączyć programy antywirusowe, firewall oraz zamknąć wszystkie używane aplikacje.
b) Pobieramy ROM, który chcemy wgrać
c) Umieszczamy plik nk.nbf (wcześniej wyciągnięty z paczki z ROMem) w katalogu do którego rozpakowaliśmy ShellTool
d) Podłączamy Wizarda do portu USB i kopiujemy pliki Cert_SPCS.cab i EnableRapi.cab na PPC i instalujemy je w pamieci głównej urządzenia. Należy odczekać chwilę i wykonać reset urządzenia. Po restarcie nie włączamy modułu GSM.
e) Uruchamiamy ShellTool
f) Klikamy na Get ROM info. Powinny wyświetlić się informacje na temat ROM-u, który znajduje się w katalogu z programem.
g) Wyodrębniamy plik OS, klikając Extract OS. Należy poczekać chwilę, aż pojawi się komunikat Done!
h) Klikamy na Flash OS.
Twój telefon musi być podłączony przez USB i aktywowany ActiveSync.
i) Po kliknięciu OK, ShellTool zacznie wgrywać system.
i doszlo własnie do uwalenia telefonu
Połączone: Lipiec 06, 2010, 13:51:11
Juz naprawiłem ruszyl po wgraniu chinskiego romu naprawczego