Uwalony Wizard

• 1 Odpowiedzi
  • 622 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Uwalony Wizard
« dnia: Lipiec 06, 2010, 12:24:59 »
Wieć tak chciałem wgrac nowego roma mam wersję chipsetu G3 podczas wgrywania zaciał mi sie komputer i wiec zrobilem HR i telefon włacza sie tylko do miejsca gdzie jest pokazane IPL SPL wiec wszedłem w tryb BL i teraz niewiem co dalej niewiem jak wgrac nowego roma.

Roma probowałem wgrac metoda

Odczekaj, aż czerwone światełko w Twojej głowie zapali się na zielono. Dopiero wtedy będzie wiadomo, że wiesz co robisz i nie spanikujesz.

a) Należy wyłączyć programy antywirusowe, firewall oraz zamknąć wszystkie używane aplikacje.

b) Pobieramy ROM, który chcemy wgrać

c) Umieszczamy plik nk.nbf (wcześniej wyciągnięty z paczki z ROMem) w katalogu do którego rozpakowaliśmy ShellTool

d) Podłączamy Wizarda do portu USB i kopiujemy pliki Cert_SPCS.cab i EnableRapi.cab na PPC i instalujemy je w pamieci głównej urządzenia. Należy odczekać chwilę i wykonać reset urządzenia. Po restarcie nie włączamy modułu GSM.

e) Uruchamiamy ShellTool

f) Klikamy na Get ROM info. Powinny wyświetlić się informacje na temat ROM-u, który znajduje się w katalogu z programem.

g) Wyodrębniamy plik OS, klikając Extract OS. Należy poczekać chwilę, aż pojawi się komunikat Done!

h) Klikamy na Flash OS.

Twój telefon musi być podłączony przez USB i aktywowany ActiveSync.

i) Po kliknięciu OK, ShellTool zacznie wgrywać system.

i doszlo własnie do uwalenia telefonu

Połączone: Lipiec 06, 2010, 13:51:11
Juz naprawiłem ruszyl po wgraniu chinskiego romu naprawczego
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 13:51:11 wysłana przez Siksu »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Uwalony Wizard
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2010, 16:21:36 »
Kolejny nawiedzony, ktory nie umie czytac i uzywa ShellToola...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.