Uwalony Wizard po mUn 4.0.0.0 Vi i ShellTool'u - da się ożywić???

• 5 Odpowiedzi
  • 795 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mxk

• *
  • 71
  • Sprzęt: OMNIA 8GB QB05M-IA2 :) , Nokia N95, SPV C500
Witam!
Flashowałem wczoraj swojego Wizarda romem Wizard_4.0.0.0_V__GI.exe standardowo przez ShellToola bo mam zablokowanego Cida w G4. Wszystko wg instrukcji itp. z resztą robiłem już to z 30 razy, tyle że teraz coś poszło nie tak! :( Po 30min flashowania przerwałem bo wydawało mi się że i tak się nie wgra, więc pomyslałem że wgram standardowo rom ratunkowy Love i potem przeprowadze flashowanie ShellToolem ponownie i będzie OK - miałem już tak nie raz!
Podkusiło mnie żeby jednak sprawdzić czy wgrał się ten mUn czy nie, bo przypomniało mi się że chyba nothin pisał kiedyś że też musiał robić HR na pałę bo coś mu nie szło. Po HR Wizard odpalił się normalnie z nowym systemem i myslałem że wszystko będzie w porządku.
Chciałem wgrać inne radio przez RUU i tu przy sprawdzaniu połączenia wypieprzył się jakiś błąd w Windowsie na kompie. Pomyslałem że jednak coś się porypało z tym ShellToolem i wgram jednak rom ratunkowy. Nie dało za cholere rady RUU wywalało błędy a w tryb bootloadera (camera+SR) też nie mogłem wejść-ekran tylko mryga przez ułamek sekundy kolorowe paski się nie wyświetlają, połączenia z kompem nie ma!
Ostatnia szansa przefleshować ShellToolem skoro się nie da ani RUU ani w trybie bootloadera.
I od nowa standardowa procedura Cert, Rapi, SR i jedziemy.
Tyle że znowu flashowanie nie poszlo!:( czekałem prawie godzinę, odłączyłem i po resecie stoi na SplashScreenie i ani w jedną ani w drugą!:/
RUU dalej nie widzą Wiza w tryb bootloadera wejść się nie da i jestem ugotowany!:(
Macie jakieś pomysły.. czy są jakiekolwiek szanse na uratowanie mojego Wizarda???? :(

*

mobi_one

Odp: Uwalony Wizard po mUn 4.0.0.0 Vi i ShellTool'u - da się ożywić???
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 20, 2007, 11:57:04 »
no wszystko ladnie, ale co ci sie wyswietla na splasu teraz?
Bardzo dziwne ze nie mozesz wejsc w tryb bootloadera. Chyba dziesiatki razy cos mi poszlo nie tak, i po flasowaniu przerwanym sam fon wchodzi do booloadera.

*

Offline mxk

• *
  • 71
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 20, 2007, 12:01:02 »
wyświetla mi normalnie Splash z romu Love i reszta też czyli:
IPL 2.22.0001
SPL 2.22.0001
GSM 02.25.11
OS 2.26.10.2

i stoi :(

ps. w tryb bootloadera to nie moge wejsc od momentu jak wywalil sie blad przy probie flashowania radia przez RUU!
od tamtej pory za cholere sie nie da ani przez RUU ani przez tryb bootloadera nic zrobic. RUU uzyłem dobrego!
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2007, 12:03:20 wysłana przez mxk »

*

Offline mxk

• *
  • 71
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 20, 2007, 13:28:07 »
Dobra pomogłem sobie sam :D
Udało mi się jakimś cudem wejść w tryb booloadera ale co ciekawe dopiero po wgraniu RUU i romu na karte, wcześniej za cholere nie chciało tylko mrygał przez moment ekran i dalej była czarna cisza! To tak na przyszłość może komuś się przyda;)
Poźniej odpaliłem RUU i chciałem wgrać pełny oryginalny rom Orangutana! Wieszało się za każdym razem na 99% i wywalało Recovery w RUU. Potem niby naprawiał i kazał jeszcze raz przefleshować że będzie już dobrze - ale nie było!
Dobrze że już od tej pory za każdym razem wchodził w tryb booloadera!
Po kilku nieudanych próbach zaaplikowałem ratunkowego Love i poszło! :D
Wizard żyje a ja zaraz wgrywam NBD 5.7 z tym poprawionym mUn'em na razie sobie daruje 8)

*

mobi_one

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 20, 2007, 13:36:58 »
niezle, gratuluje pomyslu

moze wrzuc to streszczone w pigulce do FAQa

*

Offline mxk

• *
  • 71
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 20, 2007, 14:44:10 »
ok pewnie można wrzucić tylko ja nie za bardzo moge a jak dodam kolejną odpowiedz to raczej nikt tego nie dojrzy.
jak możesz to dołącz to gdzieś przy flashowaniu G4 może ktoś kiedyś będzie miał z tego użytek;)

ja zabieram się za testowanie NBD 5.7 :D