[Wizard] WM 6.1 H3r final, Problem z wiadomościami sms - nie włączają się

• 1 Odpowiedzi
  • 735 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Usiu

• 16
Witam!
Mam mały kłopot z moim wizardem. Dziś nie miałem przy sobie w ogóle telefonu, siostra próbowała się ze mną skontaktować, a ja nie odbierałem, ponieważ telefon leżał na półce. Później, gdy wziąłem go do ręki i chciałem odblokować - na nic nie reagował, dioda migała, lecz on nie reagował na klawisze. Klikłem restart i wszystko wróciło do normy. Przed chwilą chciałem wysłać smsa a tu niespodzianka - telefon po naciśnięciu przycisku od wiadomości nic nie robi, przycisk działa, lecz telefon na niego nie reaguje. Z początku myślałem że może coś nie tak z tym przyciskiem, więc włączyłem smsy przez Start->Programy->Obsługa wiadomości. Niestety to samo. Nic nie reaguje na to. : / Restartowałem go, wyciągałem baterie ale to nic nie daje. Przed chwilą dla testu wysłałem smsa z drugiego telefonu na wizarda, na tamtym telefonie przyszedł raport, że doręczono smsa a na wizardzie nic. Czy da się jakoś rozwiązać ten problem bez hard resetu? Niestety, ale nie mam czasu ani chęci na ponowne instalowanie wszystkich aplikacji, a trochę ich mam..

Nie wiem czy wybrałem dobry dział, ale ten mi najbardziej pasował.
Liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam,
Usiu.

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
Odp: [Wizard] WM 6.1 H3r final, Problem z wiadomościami sms - nie włączają się
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2010, 14:57:25 »
Ja też bardzo się zdziwiłem jak mi przycisk wiadomości nie zareagowal :D
ZAcznę od tego, że siedzę na H3r2 Final.

Więc tak, spróbuj przy uzyciu PIMbackup zrobić całkowity backup(czyli jak dasz backup to nie odznaczaj nic), potem SR, potem przywróć to co backupowałeś.
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw