UNLOCK MDA VARIO, O2 XDA MINI S, SPV M3000 (sim lock)

• 8 Odpowiedzi
  • 1500 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline foxmark

• 9
« dnia: Czerwiec 03, 2006, 01:53:43 »
Witam!
Naszukałem sie troche żeby sciagnac locka z mojego MDA wiec podaje dla innych zeby sie nie meczyli - soft jest za free nie chce kasy kupilem go na aukcji ebay wiec stal sie moja wlasnoscia :)
Zabawa bajecznie prosta i bezpieczna w moim przypadku :)
Wszystko po USB zadnego rozkrecania itp.

Pierwsze pibierasz plik z mojego serwera - jesli go wywale to pisac na priv wysle na maila.
http://www.foxmark.e9.pl/upload/Lokiwiz02b.zip

Nastepnie:
1 - Rozpakuj lokiwiz.zip na swoim kompie
2 - Podlacz telefon uzywajac active sync
3 - Skopjuj EnableRapi.cab do telefonu ( polecam katalog My documents)
4 - Uruchom EnableRapi.cab na telefonie. Poczekaj do zakonczenia instalacji
5 - Upewnij sie ze telefon jest podlaczony do PC za pomoca ActiveSync
6 - Uruchom lokiwiz.bat na swoim PC i postepuj zgodnie z instrukcja na ekranie
7 - Nacisnij "U" zeby odblokowac telefon, czekaj cierpliwie na reset telefonu.
8 - Ciesz sie telefonem bez sim-locka

P.s. Odblokowywalem telefon T-Mobile MDA Vario z angli i nie bylo problemu, mam nadzieje ze polskie telefony tez to zlykaja. Aha zeby nie bylo ze cos poszlo nie tak i to moja wina bawisz sie na wlasne ryzyko tak jak ja ze swoim :) Podaje za darmo wiec nie chce slyszec o reklamacjach. Aha napisalem dlatego ze macie fajna stronke a jestem nowy (kupilem MDA 2 dni temu) i duzo tu wyczytalem. Pozdrawiam!

*

Offline Bobix

• **
  • 124
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2006, 08:31:17 »
kupiles to na ebay???! przeciez jest za darmo w necie... he he he naiwnych nie brakuje

*

Offline mrh

• 15
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 03, 2006, 09:17:14 »
bez urazy ale temat był wałkowany na tym forum z każdej strony- chyba jednak nie wgłębiałeś sie za bardzo... a jak poprzednik napisał program jest darmowy i do ściągnięcia w sieci.. jednym słowem- przepłaciłeś..  :wink:  pozdrawiam.

*

Offline foxmark

• 9
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 03, 2006, 14:32:31 »
Witam!
Za aukcje zaplacilem 1 funt ;) wiec to jeszcze nie tragedia a pozytywa dostalem :)

Jak post jest ni epotrzebny to jakis admin moze go wywalic!!
Pozdrawiam

*

Offline DAGI

• *
  • 85
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2006, 14:37:09 »
Cytat: "foxmark"
Witam!
Za aukcje zaplacilem 1 funt ;) wiec to jeszcze nie tragedia a pozytywa dostalem :)

Jak post jest ni epotrzebny to jakis admin moze go wywalic!!
Pozdrawiam

Duzo bylo klientow na aukcji z lookwizem? Ktos zarobil sobie troszke funciakow hehe

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 09, 2006, 00:11:46 »
moze i jest za free i w necie da sie znalezc ale tak prosto i w jednym miejscu i z porzadnym tematem ze nie trzeba go szukac z latarka :) nie ma nigdzie na tym forum :(((
ja podziekuje za opisik przyda sie i napewno wroci jeszcze pare razy temat jak sciagnac simlocka wertowany przez nowych jak ja :)
wiec taki temacik jest OK !!!! powinien jeszcze wisiec na goze albo w jakims faq z najczesciej zadawanymi pytaniami i problemami userow nowych itp :)

pare minut potem:
no i pare postow poczytanych i udalo sie bez bolu poszlo :)
teraz poszukac pliku backup na wszelki wypadek zachowac gdzies w pamieci i bedzie git :)
ale zeby bylo orginalnie i hardcor robilem wszystko na polaczeniu bluetooth :D a po kiego mi te kable usb jak mam bezprzewodowo synchronizacje i jak sie okazuje smoka tez mozna zdjac z powietrza :O

dzieki za tutorial

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 09, 2006, 00:33:45 »
to moze jeszcze od razu jak zdjac CID locka dopiszmy zeby wszyscy wiedzieli i zeby nikt nie musial uzyc "Szukaj" :)

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 09, 2006, 01:19:40 »
nie mam czasu dzis ale niedlugo i cidem sie zajme i nowym romem zamiast tego pazdzieza co dostalem z oranga z tego co pi przez drzwi przeszukalem forum to tu powinno byc : http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=28466

ciekawe czy bez kabla tez poleci ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 09, 2006, 11:06:44 »
jesli chodzi o cida to odpalasz awizarda i wszystko jest. Zreszta znalazles dobry topic. A bez kabla chyba bedzie ciezko.