Witam
Mam kilka pytań odnośnie wgrywania ROMu do wizzarda. Przeszukałem forum, przeczytałem faq i albo nie znalazłem tam informacji albo ich nie zrozumiałem. Wierze, że znajdą się pomocne osoby i udzielą odpowiedzi a nie tylko odeślą do faq.
1. miałem wizzarda G3, ipl/spl 1.05 przywieziony z Angli z O2, sciągnąłem CIDa sposobem opisanym w faq, wgrałem rom Molski, mam ipl/spl 2.26. Cz to oznacza że już mam wizzarda G4 i nie dotyczą mnie już procedury do G3?
2. Czy wgranie jakiegoś innego ROMu (np. z ery lub orange lub jakiś wm6) może spowodować, że blokada CID zostanie założona ponownie czy sciągnąłem ją raz na zawsze?
3. Jak rozumię przy obecnym romie wm5 molski i ipl/spl 2.26 mogę wgrać polski rom (era lub oragne) ale tylko bez ipl/spl. Jeśli w opisie romu nie jest napisane czy ma ipl/spl tzn że. a) nie ma ipl/spl b) ma ipl/spl c) nie można stwierdzić ? Czy jest jakiś sposób abym jakimś programikiem lub sposobem mogł określić czy rom który sciągnąłem ma ipl/spl?
4. Czy na mojego wizzarda w obecnym stanie (wm5 molski, ipl/spl 2.26, przywieziony z Angli z O2) mogę wgrać ROM orange "Polski ROM Orange 2.22 Wersja Ella z 8MB PP" zamieszczony w faq, czy muszę spełnić jeszcze jakieś warunki, wymagania?
5. W faq jest podana lista romów które można wgrywać na G4 bez zdejmowania CIDa. A czy mogę je również wgrać jeśli mam zdjętego CIDa i czy procedura wgrywania jest inna? jeśli tak to jaka.
Z góry dziękuje za wyjaśnienie niejasności, myśle że odpowiedzi na te pytania pomogą nie tylko mi.
Pozdrawiam
sebomomo