Totalny zwis SPV M3000 i utracony SMS

• 5 Odpowiedzi
  • 564 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 12, 2006, 14:14:37 »
Od niedawna korzystam z SPV M3000 (oryginalny ROM, tel kupiony 2 tygodnie temu), nie instalowałem żadnych zamienników Today, Task Bara, itd. - słowem czysty system z niewielką ilością aplikacji nie ingerujących w system.

Dzisiaj zaskoczyła mnie sytuacja w której SPV M3000 przestał całkowicie reagować na wszystkie przyciski i stylusa. Ekran cały czas się świecił i nawet próba wyłączenia SPV poprzez przytrzymanie power nic nie dała. Dopiero wyjęcie baterii pomogło. Podczas "padu" był włączony jedynie Bluetooth i aktywne połączenie ActiveSync.

Problem w tym, że zostawiłem SPV na 10 minut samego i w międzyczasie przyszedł SMS (co było widać na ekranie Today), niestety po restarcie (innego wyjścia z sytuacji nie widziałem) SMS zniknął - nie ma go nigdzie, przekopałem wszystkie foldery wiadomości.

Wie ktoś może jak odzyskać treść SMSa, albo chociaż informację od kogo on był?

Zaczynam powoli żałować, że nie kupiłem tandemu zwykły telefon + PDA. Gdyby nie fakt, że świecił się ekran to pewnie przez kilka godzin miałbym niedostępny telefon bo bym nie zauważył, że się permanentnie zwiesił.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 12, 2006, 14:32:26 »
Ten orginalny rom jest niestety bardzo niedoskonaly, miewalem podobne problemy do momemtu kiedy nie wgralem romu od i-mate - teraz jest idealnie - zadnych zwiech systemu
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline lolleq

• 49
  • Jestem - więc myślę...
    • Infomatrix.PL
  • Sprzęt: 1X/MZ601
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2006, 15:40:38 »
Cytat: "Claude"
Ten orginalny rom jest niestety bardzo niedoskonaly, miewalem podobne problemy do momemtu kiedy nie wgralem romu od i-mate - teraz jest idealnie - zadnych zwiech systemu
Nie jest tak zupełnie różowo: dzisiaj miałem identyczny przypadek, jak opisywany wyżej. ROM T-Mobile_RUU_Wizard_2210401_221_20710_ENG_US. SMS przyszedł, zwiecha, reset i pusto.

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2006, 16:14:47 »
sprawdzcie pliki w \windows\messaging
mozna otworzyc je za pomoca dowolnego edytora, jesli wiadomosc
zostala odebrana to tam jest
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline lolleq

• 49
  • Jestem - więc myślę...
    • Infomatrix.PL
  • Sprzęt: 1X/MZ601
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 13, 2006, 00:05:12 »
Cytat: "gader"
sprawdzcie pliki w \windows\messaging
mozna otworzyc je za pomoca dowolnego edytora, jesli wiadomosc
zostala odebrana to tam jest
Niestety, w moim przypadku to nie zadziałało. Poza tym jest tam sporo wiadomości o rozmiarze 0B.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 13, 2006, 09:04:39 »
Z mojego doswiadczenia wiem, ze smsy sa przechowywane w pliku cemail.vol w glownym folderze. Nie mam pojecia czym ruszyc ten plik, aby przejrzec jego zawartosc,nigdy jakos mnie to nie interesowalo.