Od niedawna korzystam z SPV M3000 (oryginalny ROM, tel kupiony 2 tygodnie temu), nie instalowałem żadnych zamienników Today, Task Bara, itd. - słowem czysty system z niewielką ilością aplikacji nie ingerujących w system.
Dzisiaj zaskoczyła mnie sytuacja w której SPV M3000 przestał całkowicie reagować na wszystkie przyciski i stylusa. Ekran cały czas się świecił i nawet próba wyłączenia SPV poprzez przytrzymanie power nic nie dała. Dopiero wyjęcie baterii pomogło. Podczas "padu" był włączony jedynie Bluetooth i aktywne połączenie ActiveSync.
Problem w tym, że zostawiłem SPV na 10 minut samego i w międzyczasie przyszedł SMS (co było widać na ekranie Today), niestety po restarcie (innego wyjścia z sytuacji nie widziałem) SMS zniknął - nie ma go nigdzie, przekopałem wszystkie foldery wiadomości.
Wie ktoś może jak odzyskać treść SMSa, albo chociaż informację od kogo on był?
Zaczynam powoli żałować, że nie kupiłem tandemu zwykły telefon + PDA. Gdyby nie fakt, że świecił się ekran to pewnie przez kilka godzin miałbym niedostępny telefon bo bym nie zauważył, że się permanentnie zwiesił.