tak - wiem, było już mnóstwo opisów jak postawić ustrojstwo na nogi, ale mówię od razu, że już kilka dni morduję i forum i Wizarda i nic.. Zatem opowiem swoja historię. Kupiłem rok temu używanego Wizarda G4. Jakoś pod koniec wakacji zaczęło się coś dziać z ekranem maszyny. Kiedy Wizard był zamknięty (pionowo) to ekran czasami dostawał drgawek a chwilę później robił się cały biały poza czasami jakimś paskiem czarnym.. Podświetlenie w normie. Co ciekawe - po otwarciu (poziomo) ekran po wyłączeniu i włączeniu przyciskiem power był stabilny, niestety zaniknęła funkcja ekranu dotykowego. Więc nie wiele myśląc zrobiłem hard reset. Oczywiście nic to nie pomogło. Podczas resetów zauważyłem ze podczas wyświetlania się napisu Orange i potem Windows Mobile (tak przy okazji dodam WM5) ekran nie drgnął nigdy. Zatem pomyślałem, że to wina systemu. Postanowiłem wymienić ROM. Naczytałem się o tym.. Ściągnąłem WM6.1 diamond project i zacząłem wgrywać przez ShellTool.. NIe wiem na ile to było mądre z mojej strony. Mam zdjętego CID'a (co chyba jest nadal ciężko osiągalne). Według instrukcji kolesiowi system wgrywał się trochę ponad dwie godziny... Zatem czekałem.. Nie doczekałem się, zatem odłączyłem zdenerwowany i zrobiłem hard reset. O dziwo poszło! Jednak nie działało WiFi i wyskakiwało okienko po każdym włączeniu z czymś co dawało mi do zrozumienia, że aplikacja związana z czasem ma problemy, nie muszę oczywiście nawet mówić, że ekran nadal nie współpracował. Wziąłem inny rom.. Dałem mu 2,5 godz.. i nic! Postanowiłem znów go odłączyć... Tym razem go uwaliłem. Pojawia się tylko SplashScreen i dalej ni cholery.. Formatowanie przebiega dobrze, Wchodzi w stan Bootloadera (te paski czerwony, zielony niebieski), jednak dalej według żadnego opisu nic nie jestem w stanie zrobić.. Byłbym strasznie wdzięczny gdyby ktoś się pokusił i dosłownie napisał od deski do deski co trzeba zrobić i jakie mogą być wyjątki.. Z linkami do programów, bo może ja mam złe programy.. Mówiąc krótko - POMOCY!
IPL 2.22.0001
SPL 2.22.0001
GSM 01.04.10
OS 10.0.0.10