Szybkie mp3 w TCPMP na SPV M3000

• 5 Odpowiedzi
  • 618 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dewuu

• 45
« dnia: Listopad 24, 2006, 09:29:04 »
Witam.

Dziwne rzeczy zaczynają się dziać i to pewnie jest wina Platformy Obywatelskiej, a Balcerowicz musi za to odejść!
Ale do rzeczy. Do odtwarzania empetrójek używam TCPMP (Core Player). Raz na jakiś czas, bardzo nie przewidywalnie i nierególarnie zarazem, empetrójki przespieszają! Nie podkręcam procka, nie zmieniłem ROMu, nie ingerowałem soft- , ani hardwere'owo.
Może to wydawać się śmieszne i nawet ja za takie to zjawisko na początku uważałem, lecz słuchanie jak np. Krzysztof Krawczyk śpiewa głosem skrzywdzonego "Poznańskiego Słowika" nie należy do najmilszych doznań.
Cały problem znika po soft-resecie (chodzi o mp3, a nie o krzywdzenie nieletnich chórzystów).
Cytując prof. Milczarka z "Hydrozagadki" Kondratiuka, przyczyn zła należy szukać u źródła, każda inna metoda to absurd! zwracam się do Was, drodzy forumowicze, z prośba o rade/pomoc. Co może być ów źródłem tego dziwnego zjawiska?
 :huh:
Pozdrawiam,
dewuu

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2006, 09:46:03 »
Brak wolnej pamieci ram.
Sugestie:
przed słuchaniem zwolniç ram, przyjzec sie buforowi w playerze.
Moze czas na zmiane romu ? Jakis z 2.xx bedzie duzo lepszy od 1.xx
Jak sie okazuje podkrecanie Wizarda ma na niego pozytywny wplyw I nie odnotowano destrukcyjnych zachowan po przetaktowaniu na stale do 260 (BatteryStatus)

*

Offline dewuu

• 45
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2006, 10:00:11 »
Dzięki za sugestie.
Mam ROM 2.22 (taki był w oryginale)
Ramu wolnego mam 18 - 21 MB
Procka nie podkręcam

Jakieś inne rady? :huh:

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2006, 10:55:24 »
Nowsza wersja TCPMP ( aktualnie 0.81RC1 Beta jest chyba najlepsza) - właśnie takie zmiany prędlkości odtwarzania zdarzały się w 0.71RC1
potrzebna zgoda

*

Offline dewuu

• 45
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 25, 2006, 12:55:44 »
Mili moi,
czuje niedosyt... rospisalem sie niczym poeta natchniony atu takie lakoniczne odpowiedzi... ;-)

A tak powaznei to dzieki i sprawdze czy to pomaga.

Pozdrawiam,
dewuu

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 26, 2006, 10:34:14 »
TCPMP 0.81 to chyba jakiś fake. Nie ma oficjalnej wersji o tym numerze. Sciagnalem to z jakiejs koreanskiej strony i jednyno co moge potwierdzic, ze znacznie bardziej spowalnia system niż oficjalny 0.72RC1 nie dając nic w zamian. Dla przykładu na tym samym filmie przy podłaczeniu słuchawek bluetooth stereo, tak szatkuje ze nie da sie oglądać. Przy wersji 0.72RC1 wszystko jest w porządku. Nie występuje również problem z przyśpieszaniem mp3-jek, który faktycznie występował w wersji 0.71. W związku z powyższym polecam tą wersję.

Pozdrawiam - Richie