Synchronizacja M3000 z Thunderbirdem

• 4 Odpowiedzi
  • 542 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

patkow

« dnia: Grudzień 19, 2006, 10:57:28 »
Witam klubowiczów.

Czy istnieje możliwość synchronizacji kalendarza, zadań i kontaktów z Thunderbirdem - właściwie z dodatkiem do Thunderbirda - Lightning?

Na forum znalazłem dużo informacji o synchronizacji z MS Outlook ale szukam rozwiązania alternatywnego - darmowego :) ... no i Thunderbird z Lightening wydawał się rozwiązaniem idealnym.

A może istnieje inne rozwiązanie pozwalające prowadzić kalendarz, zadania na Czarodzieju i synchronizować je do PC ... do jakiegoś darmowego kalendarza ... czegoś alternatywnego do MS Outlook?

Pozdrawiam
patkow

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 19, 2006, 11:14:27 »
patkow

po pierwsze http://www.pdaclub.pl/forum/search.php bo bylo pare razy o tym, po drugie outlooka dostajesz przeciez razem z PPC.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

patkow

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 19, 2006, 11:36:43 »
Taa ... możliwe, że nie wiem jak się korzysta z forum ... :) ... ale jakoś nie znalazłem nic co by mnie choć trochę naprowadziło - oczywiście mówię o tej części forum - Pocket PC Phone Edition

Na ogólnym oczywiście znalazłem ale nie koniecznie to co chciałem.

Co do MS Outlook ... no cóż nie kocham MS więc szukam rozwiązania :)

Ale dzięki za uwagę i pomoc.

Pozdrawiam
patkow

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2006, 12:48:11 »
No to musisz zacząć od zmiany palmtopa, bo twój jest oparty na rozwiązaniach MS, bardzo dobrych skądinąd.

Kombinowanie jak koń pod górę zazwyczaj kończy się później kolejnymi wątkami - "xxxxxxxxx (wstawić nazwę zastosowanej protezy programowej) nie chce wstawiac danych w odpowiednie pola, albo zmienia polskie literki albo w ogóle robi sieczkę, drogie bravo girl!, co mam robić?".
Dostałeś licencjowanego Outlooka i jeżeli nie ma innych przeciwskazań, to po prostu go użyj a nie kombinuj.

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 19, 2006, 13:02:23 »
patkow
pogoogluj sobie nt. "birdiesync" albo/i "finchsync"
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire