Styki, Białe linie, Wyświetlacz...

• 3 Odpowiedzi
  • 467 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Maci3i0wy

Styki, Białe linie, Wyświetlacz...
« dnia: Kwiecień 19, 2008, 00:36:48 »
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem HTC Wizard... niestety czasami dzieje się tak... robię coś ... a po chwili na wyświetlaczu pojawiają się białe kreski... od prawej strony wyświetlacza... gdy docisnę prawą stronę kreski znikają ... lecz gdy kresek jest już dużo to musze wyłączyć i włączyć wyświetlacz... czy spotkał sie ktoś kiedyś z takim problemem ? Jeżeli tak to czy da rade to naprawić ? Pozdrawiam

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Styki, Białe linie, Wyświetlacz...
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2008, 00:39:27 »
Wyszukiwarka forumowa sie spotkala wielokrotnie w tym dziale. Slowo kluczowe - flex.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2008, 23:55:57 »
jesli umiesz - mozesz naprawic tasme (flex'a) sam jesli nie - niech zrobi to ktos kto potrafi. w FAQ masz link do mojego poradnika zdjeciowego rozbierania wizarda, kilka razy jest opisane jak naprawic flex'a a jesli to nie pomoze - wymiana tasmy - ok 150 zl
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

*

Offline kubek1334

• **
  • 119
  • Sprzęt: Omnia
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2008, 08:39:55 »
no prosze. I naprawiłem swojego wizarda! :D

nie potrzebna byla folia aluminiowa (poprostu w domu nie miałem :P) , zalepilem to tasma izolacyjna. Wizard bardzo dobrze chodzi, na dodatek rozsuwanie nie ma już bezczelnych luzów jakie byly wczesniej (pewnie od tarcia gumy z izolacyjnej)
Omnia i900.