Dosłownie na dniach stałem się posiadaczem stacji dokującej do Wizarda z kieszenią do ładowania dodatkowego akumulatora (coś a'la stacja Motki A92x tylko akumulator leży poziomo). Bardzo użyteczna rzecz, szczególnie dla mnie bo używając Motki A1000 przyzwyczaiłem się do takiej stacji (przerobionej by pasowała do szerokiego akumulatora A1000) , dzięki której zawsze ma się pod ręką zapasowy akumulator.
Ta stacja ma na stałe podłączony kabel USB do synchronizacji i ładowania wpiętego Wizarda, zaś kieszeń ładująca dodatkowy akumulator zasilana jest osobnym zasilaczem 5V z wtykiem takim jak w wielu Nokiach, tak więc zbliżone napięciowo ładowarki z takim wtykiem tez będą pasować. Stan ładowania (ładowanie/naładowany) sygnalizowany jest czerwono-zieloną diodą, zaś obok kieszeni Wizarda jest świecąca stale, po podłączeniu wtyku USB, dioda niebieska, którą wywaliłem, otwór po niej rozwierciłem i tak mam gniazdo na rysik

. Zakupiłem ją na Ebay'u, całość wraz z przesyłką wyniosła 72 złote. Ładowarka jest niestety z wtykiem brytyjskim, bo stamtąd zamawiałem, ale przejściówka albo inna ładowarka 5V rozwiązuje sprawę.