Witam,
mimo tego że przed chwilą założyłem konto na tym świetnym forum, to przeglądam je regularnie jako gość od jakiegoś pół roku. W moim wizardzie w momencie kupna był jakiś rom NBD, zapewne jakaś starsza wersja opierająca się na wm 6.
Wczoraj postanowiłem wgrać inny rom (a raczej wgrałem już ze 3

) na wm6.1 i faktycznie wizard pracuje płynniej, nie ma przestojów czy niepotrzebnego "myślenia".
Kwestia jest tego typu że w NBD było parę funkcji do których sie bardzo przyzwyczaiłem a jakoś nie radzę sobie żeby je dograć do innego romu:( teraz siedziw w wizie nowy rom TNT 5.2.19199 build 19199.1.0.0 WM6.1 professional
Mianowicie:
1. Chciałbym najzwyklejszą ikonkę baterii w pasku ze startem w stanie czuwania.
2. Zwykłą skrzynkę sms (nie w formie czatu), na romie tnt edytowałem rejestr jak ktoś tu radził na forum i pomogło, ale teraz nie ma dzwięku przychodzącego smsa:/
3. Zamykanie aplikacji przy dłuższym naciśnięciu x.
4. w stanie czuwania w prawym górnym rogu na pasku start miałem rozwijaną listę programów działających w tle i znaczki x żeby je pozamykać albo opcję żeby zamknąć wszystkie (tego mi bardzo brakuje bo jest szalenie wygodne), nie wiem czy to nie jakaś pochodna opcji running programs (w tnt jest task menager..).
5. wymagane htc home
Wie ktoś o istnieniu takiego romu który by spełniał te punkty i był oparty na wm6.1? Rom może być po angielsku..
Aha i tak na marginesie, dlaczego na NBD java wogóle nie chodziła? co zainstalowałem to były jakieś błędy i nie odpalał aplikacji..
Przepraszam jeśli są takie informacje na forum, ale wyszukiwarka za bardzo mi nie pomogła:(
Dziękuje z góry za pomoc, będę bardzo wdzięczny, bo już troszke mnie irytuje brak wiedzy jeśli chodzi o stronę customizowania sobie wizardzika..