SPV M3000/Qtek 9100 - kilka pytań (kolejne: spb finance)

• 30 Odpowiedzi
  • 2112 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
    • http://lubke.pl
  • Sprzęt: HTC Touch Pro (Raphael)
« dnia: Wrzesień 09, 2006, 11:52:43 »
witam...

od wczoraj jestem posiadaczem (co prawda używanego, ale zawsze) SPV M3000 i w związku z nim mam kilka pytań...
dodam, że szukałem na nie odpowiedzi, ale nie znalazłem nic konkretnego, a nie chciałem się już pod tamtymi postami dopisywać, tylko zapytać w wątku ogólnym...

1. GPRS

1a. połączenie - żeby sie połączyć trzeba albo uruchomić przeglądarkę (która potrafi się łączyć automatycznie z internetem), albo przejsć przez szereg funkcji w opcjach połączeń... i tu moje pytanie... czy można jakoś uruchomić opcję automatycznego łączenia się z gprsem przez uruchamiane programy? (wiem, że są programy, którymi można się łączyć używając 1-2 klawiszy, ale czy jest opcja automatu?)

2a. rozłączanie - to akurat na razie sprawdzałem tylko na przykładzie mobilegadu... ale podejrzewam, że to jakaś opcja w systemie, której albo nie ma, albo nie mogę znaleźć... otóż gprs rozłącza się samoczynnie po jakimś czasie (mimo, że w mobilegadu jest zaznaczona opcja pingowania co jakiś czas), czy da się to jakoś naprawić?

3. Podczerwień - czy jest gdzieś opcja uaktywnienia/wyłączenie podczerwieni w systemie? Co prawda nie sprawdzałem tego jeszcze konkretnie przy połączeniu z innym telefonem, bo akurat nie miałem żadnego dostępnego...

3b. Pilot TV - sprawa powiązana z irdą i właśnie stąd poprzednie pytanie... próbowałem przetestować program tv remote, ale nie mogłem go zaprogramować z pilota (wyglądało jak by nie odbierał sygnałów z pilota), a w dodatku po chwili się wieszał, a właściwie nie wieszał, tylko strasznie zwalniał system, tak że pomagał tylko reset...

4. ROM - pytanie powiązane tylko z poprzednim... czy update romu mógłby pomóc na problemy z tv remote? w tej chwili jest oryginalny orange, chyba dość stara wersja (dokładną wersję podam po 14, jak do domu wrócę)
"If it's just us, seems like an awful waste of space..."

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
Re: SPV M3000/Qtek 9100 - kilka pytań (irda, gprs, rom)
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2006, 12:20:32 »
na wstępie - dzięki za szybką odpowiedź :)

Cytat: may
Cytat: "WereWolf"

pilot w czarodzieju to bezsens - działa na około 2 metry (wyczytane, nie sprawdzone)

mimo wszystko czasem by się przydało, zwłaszcza, że można programować własne klawisze (tego mi było brak w P800, którego miałem poprzednio)

Cytat: "may"

updeate ROM'u naprawi wiele błędów i ustabilizuje pracę. Nie zmieni jednak zasięgu IR

nie chodzi tu o zasięg IR, wiem, że to sprawa sprzętowa... chodzi o samo wieszanie się programu do obsługi pilota... sprawdzę jeszcze po powrocie do domu

a jeśli chodzi o zasięg, to z tym może być różnie, w przypadku P800 (sony ericsson) też czytałem wiele komentarzy, że bardzo mały zasięg, 1-2 metry, tymczasem u mnie działało to całkiem nieźle (5 metrów osiągał bez żadnych problemów)

*

Offline JotWu

• **
  • 218
    • ANDROID mobile
  • Sprzęt: Samsung I5700
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2006, 12:30:13 »
hmm z pilotem TV w WM czy Symbianach róznie bywa... to nie chodzi nawet o samą irdę sprzętową ale o odbiornik w TV... na ten przykład Sony maja badziewne odbiorniki ale Philipsy to juz inna bajka... spokojnie siedzac w fotelu 5 m od TV mozna przełączać, wiec jezeli masz TV Philipsa to pilot fajna sprawa ;D

jako pilot polecam Novii Remote Deluxe. tez posiada mozliwosc programowania przycisków z pilota [a tez mi tego brakowało w nokii 6600] ale tak w PDA jak i w Symbianie Novii było dla mnie najlepszym rozwiązaniem :)

*

Offline JotWu

• **
  • 218
    • ANDROID mobile
  • Sprzęt: Samsung I5700
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2006, 13:22:15 »
tylko ponoc GBS chrzani czasem pda :/

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2006, 14:42:17 »
Cytat: "JotWu"
jako pilot polecam Novii Remote Deluxe. tez posiada mozliwosc programowania przycisków z pilota [a tez mi tego brakowało w nokii 6600] ale tak w PDA jak i w Symbianie Novii było dla mnie najlepszym rozwiązaniem :)

wielkie dzięki... program jest świetny i co najważniejsze, działa bez problemów - wiem przynajmniej, że to nie sprawa sprzętu :)
szkoda, że wcześniej nie wiedziałem o Novii, przydałby się na symbianie :) (a że tak wtrące mały offtop... czy tam też była możliwość programowania przycisków?)

P.S. tylko ta cena..... trochę drogi :)

a jeśli chodzi o zasięg, to testowałem go na dvd LG, 3-4 metry bez problemów, dalej nie próbowałem, ale to mi w zupełności wystarczy :)[/url]

a jeszcze jedno odnośnie softu... TV remote nadal się wiesza, więc nie wiem czego to wina.. a VITO Remote przy starcie pokazuje informację "Unsuported processor type OMAP850-195MHz" (to nie jest literówka - powinno być chyba unsupported), ale mimo to się uruchamia... tyle, że nie mogę nic zaprogramować, tak jak by nie odbierał sygnałów irdy

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2006, 16:10:24 »
WereWolf

Na wizardzie dzialaja TYLKO dwa Novii (chyba najlepszy) i TV Remote reszta nie obsługuje OPAP'a.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 09, 2006, 16:20:11 »
no właśnie problem w tym, że jak na razie działa mi tylko Novii... co prawda jest świetny i chyba przy nim zostanę (tylko ta cena...), a tv remote mi wiesza pda... czasem uda mi się go jeszcze zamknąć i system działa później normalnie, ale czasem po prostu muszę zrobić reset, bo niczego nie mogę odpalić/zamknąć (wszystko się wlecze)

nie wiem w czym może być wina...

P.S. a wracając do sprawy mobilegadu... rozwiązałem problem rozłączania gprsa (wpis w rejestrze), ale samo gg i tak się rozłącza po pewnym czasie... jest na to jakaś rada?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 09, 2006, 16:22:22 »
WereWolf

Tak w ustawieniach. Konfiguracja->wiecej i na dole masz dwie opcje do zaptaszkowania.

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 09, 2006, 16:44:35 »
Cytat: "oleyek"
WereWolf

Tak w ustawieniach. Konfiguracja->wiecej i na dole masz dwie opcje do zaptaszkowania.

rozumiem, że chodzi o wyłączanie urządzenia?

a właśnie a propo tej opcji... specjalnie to testowałem... ktoś mi wysyłał wiadomość przy wygaszonym ekranie i wiadomość dochodziła... czy wygaszenie jest równoznaczne z wyłączeniem pda (tzn. chodzi o całkowite wyłączenie wyświetlacza, nie o wygaszenie podświetlenia)?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 09, 2006, 17:12:36 »
zaznacz "Lacz ponownie" i "zapobiegaj wylaczaniu urzadzenia" powinno pomoc. mi pomoglo, nawet jak go uspie.

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 10, 2006, 15:39:59 »
jak na razie wszystko działa... GG już nie rozłącza (chociaż dziwne, że nie łączy się automatycznie)

Pilot - trochę to dziwne, ale dwa urządzenia tej samej firmy - TV i DVD (LG), stojące obok siebie... DVD działa bez problemów, nawet na dużą odległość, Tv nie odbiera sygnałów, nawet z bardzo bliska... ale temu się przyjrzę później...

a tymczasem mam jeszcze jedno pytanie... tym razem o kontakty... nigdzie nie mogę znaleźć opcji szukania kontaktów, czy coś takiego jest standardowo w systemie? przykładowo, jeśli mam wpisane kontakty z osobnymi polami imię, nazwisko i pseudonim - na liście wyświetlają mi tylko dwa pierwsze pola, jest jakiś sposób na szukanie po pseudo?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 10, 2006, 17:09:13 »
WereWolf

wydaje mi sie ze szukanie po nicku chyba nie da rady, chyba ze ktos cos wymyslil, albo cos w rejestrze mozna zmienic

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 10, 2006, 20:26:56 »
Można to zrobić tak:
Zakładam, że pracujesz na outlooku, więc w zakładce kontakty otwierasz kontakt, których chcesz wyszukiwać po nicku. W okienku "Zapisz jako" wstawiasz nicka tej osoby Synchronizujesz telefon. I już. Od teraz w telefonie będziesz mógł wyszukiwać daną osobę wpisując nicka. Jednym mankamentem tego rozwiązania jest to, że dany kontakt będzie ci się wyświetlał jako nick i tylko tak będziesz mógł go wyszukiwać. Chociaż po otwarciu kontaktu jego opis pozostaje normalny.
To moim zdanie ewidentne niedopracowanie kontaktów pod WM5, ale jak mówił Bill - przyszłość to komputery w telefonach, więc zakładam, że to się kiedyś zmieni :)
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 10, 2006, 20:45:16 »
to chyba lepszym wyjściem będzie po prostu wpisywać w jednym polu imię, nazwisko i nick, zamiast w osobnych...
chociaż to też nie bardzo mi się podoba :)

co do outlooka, to w ogóle go nie używam... teraz co prawda przy instalacji pda go zainstalowałem, ale ani razu nie uruchomiłem (ale do synchronizacji pewnie będę używał, chyba, że znajdę coś lepszego, jeśli to w ogóle możliwe)

a może jakaś propozycja zamiennika kontaktów?

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 10, 2006, 20:54:11 »
Te nie są takie złe. Nie są doskonałe, ale można się przyzwyczaić.
Ja osobiście nie szukałem takiego softu. Istnieją programiki, które pokazują ci kontakty po zdjęciach ( np. SPB Diary ). Wiele różnych softów ładowałem w telefon by w końcu zatrzymać się na 4 programach. W pewnym momencie stwierdza się po prostu, że niezawodność urządzenia = niezbyt wiele dodatków + akceptacja wbudowanych aplikacji.
Pewnie nie wiele to zmieni w Twoim punkcie widzenia, ale za jakiś czas, podpiszesz się pod tym postem :)

Pozdrawiam

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 10, 2006, 22:49:08 »
odpowiem po części sam sobie, ale może komuś to też pomoże :)

kontakty - rozwiązałem to w ten sposób, że przy imieniu podaję nick w cudzysłowiu, rozwiązanie dla mnie wystarczające, bo 1 - nick jest wyświetlany na liście kontaktów, 2 - całkiem "profesjonalnie" to wygląda :)

wyszukiwanie kontaktów - jednak jest taka opcja w systemie... start -> programy -> wyszukaj, testowałem tylko z polem pseudo (poza nazwiskiem i imieniem oczywiście) i również działa, nie sprawdzałem jeszcze z innymi polami (czasem przydałoby się np. szukanie wg. miasta - podejrzewam, że też zadziała)

a teraz jeszcze jedna sprawa...
zamykanie programów... otóż sam goły WM je minimalizuje, to już wiem... wiem też, że są aplikacje podmieniające krzyżyk i zamiast minimalizować - zamykają je... poprzednio testowałem magic button (całkiem fajne opcje), obecnie tą opcję mam włączoną przy okazji testowania batterypacka...

w obydwu programach opcja działa wystarczająco dobrze... ale tu moje pytanie... czy da się taką opcję zmapować pod jakiś przycisk? w samych programach czegoś takiego nie widzę, a jak zmapuję przycisk OK/Zamknij, to działa to tak jak w gołym windowsie i minimalizuje[/url]

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 10, 2006, 22:56:42 »
NA bank taka opcje posiada dosc rozbudowany program SPB Poket Plus. tzn dodaje do listy wyboru modyfikacji przyciskow cala game opcji. miedzy innymi Close. Ja osobiscie korzystam z Alt Taba :) a zamykanie programu robi sie bezproblemowo prawym kciukiem na ekranie ;)

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 11, 2006, 00:43:18 »
Cytat: "klabton"
NA bank taka opcje posiada dosc rozbudowany program SPB Poket Plus. tzn dodaje do listy wyboru modyfikacji przyciskow cala game opcji. miedzy innymi Close. Ja osobiscie korzystam z Alt Taba :) a zamykanie programu robi sie bezproblemowo prawym kciukiem na ekranie ;)

dzięki jeszcze raz :)

ostatecznie chyba zostanę przy całym pakiecie SPB (przesiadka z batterypacka)... tj. gprs monitor, pocket plus, spb diary (chcialem przetestowac tAgenda, ale nawet się nie chce uruchomić, bo dawno nie była aktualizowana), spb time

zastanawiam się też nad spb finance... na P800 używałem handwalleta, ale na razie mam z nim problemy na SPV, a spb finance przedstawia się całkiem ciekawie... nie wiem czy nie lepiej niż HW

Re: SPV M3000/Qtek 9100 - kilka pytań (irda, gprs, rom)
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 12, 2006, 00:03:55 »
Cytat: "WereWolf"

pilot w czarodzieju to bezsens - działa na około 2 metry (wyczytane, nie sprawdzone)

Wlasnie sprawdzilem z tv samsung okolo 4-5m

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 12, 2006, 00:16:30 »
ja jutro jeszcze raz potestuję (teraz już mi się nie chce programować pilota :) ) z TV, bo DVD działało mi bardzo fajnie, a TV w ogóle nie chciał odbierać...

właśnie sobie updatnąłem rom do wersji 2.22 orange i dopiero skończyłem instalację podstawowych rzeczy :) na pierwszy rzut oka działa szybciej, zobaczymy co będzie dalej (jedyny minus - ikonka baterii na górnym pasku.....)

ale do rzeczy... kolejne pytanie, na które nie mogłem nic znaleźć... :)

czy ktoś używał może SPB Finance? jest tam osobny programik "spb finance entry", przydatna rzecz, bo można na szybko coś wpisać, a później edytować to w głównym programie... zastanawiam się tylko czy można tam wpisywać dane korzystając z klawiatury spv? bo nie mogę znaleźć takiej opcji... co prawda klawisze numeryczne działają, ale już np. kropki (i tekstu w ogóle) nie można z niej wprowadzać, tylko z ekranu

i druga sprawa... w połączeniu z pocket plusem, można sobie pod dowolny przycisk przypisać dodanie nowej transakcji do spb finance... przycisk odwołuje się wtedy do głównego programu, nie do finance entry... tyle, że przy każdym uruchomieniu wyskakuje informacja, że nie mam jeszcze dodanego żadnego konta (mimo, że konto jest), tak jak by odwoływał się do innej lokacji...

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 12, 2006, 08:19:27 »
update:
sprawdziłem jeszcze raz pilota z TV, działa bez problemów, z odległości takiej samej jak DVD (4-5 metrów, dalej nie sprawdzałem)... może wcześniej nie działało przez to, że było programowane z większej odległości (pilot był jakiś metr od telefonu przy uczeniu), no chyba, że update romu pomógł... ale to chyba nie to

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 14, 2006, 15:27:22 »
jeszcze jedno pytanie...

otóż w wm5 (i wcześniejszych w sumie też) jest zazwyczaj problem z alarmem... niestety mnie też to spotkało - pda nie budzi się po uśpieniu, a jak ręcznie go włączam, to alarm się odzywa po włączeniu... próbowałem różnego softu, ale nic nie pomaga... chociaż chyba alarmtoday rozwiązywał problem - testowałem jeszcze przed updatem romu... dzisiaj to sprawdzę dogłębnie...

ale nie o sam alarm mi tu chodzi... wiem, że jednym ze sposobów rozwiązania problemu jest pozostawienie pda "czynnego", co zwiększa zużycie baterii... ale wiem też, że można wygasić całkowicie ekran...
i pytanie jest powiązane z tym właśnie... konkretnie chodzi mi o to, czy da się jakoś ustawić automatyczne wygaszenie ekranu po jakimś czasie? (chodzi tylko o wygaszenie, nie o wyłączenie pda tak jak jest to w opcjach wm5)

druga sprawa - czy da się przypisać np. jakiemuś klawiszowi jednoczesne blokowanie klawiszy + wygaszenie ekranu? zauważyłem, że przy wygaszeniu ciągle są aktywne klawisze rozmowy (nie wiem jak z innymi)

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 14, 2006, 17:18:40 »
Przycisk "Power" (krótko) jest tym czego szukasz.
Poza tym :
Start/Ustawienia/zakładka System/Zasilanie/zakładka Zaawansowane/zaptaszyć co trzeba i jak trzeba, teraz masz autoblokadę z wygaszaniem.

no właśnie nie o to chodzi... pisałem wyraźnie, nie chodzi mi o wyłączenie urządzenia, tylko wygaszenie samego ekranu (chyba nie ma możliwości włączenia tego w czystym systemie, ja mam to z ikonki dodawanej przez pocket plusa), w tym trybie wyglada na to, że klawiatura jest nadal aktywna...

np. uruchamiam tą opcję, ekran się wygasza, klikam zieloną słuchawkę, niby nic się nie dzieje, ale jak włączam ekran ponownie, to na ekranie pojawia się dialpad, mimo, że wcześniej go nie było...

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 14, 2006, 19:53:14 »
Ale wiesz o tym że po "power" (krótkim) PDA nie wyłącza się tylko jest w uśpieniu - przychodzą sms'y, dochodzą połączenia tel., dzia budzik ( u mnie) itp... ?

tak... wspominałem o tym we wcześniejszym poście (a właściwie przedostatnim)... wiem, że działa, ale...

1. mobile gadu nie bardzo sobie z tym radzi i po kilku minutach się rozłącza - głównie dlatego pytam o wygaszenie ekranu, żeby oszczędzić chociaż trochę baterii
2. w WM jest problem z alarmami i jak na razie nie ma na to jednoznacznego rozwiązania... dzisiaj przetestuję alarmtoday jeszcze raz, poprzednio zadziałało, ale odinstalowałem bo testowałem co innego... teraz zainstalowałem ponownie... w każdym razie, jeśli z alarmami nic by się nie dało zrobić, to zostawiałbym pda tylko z wygaszonym ekranem, nie "uśpionego"

a co do samego programu, to jestem właśnie po przetestowaniu kilku aplikacji... ostatecznie zostanę chyba przy MortSaver, bo ma opcje dokładnie takie, o jakie mi chodziło (a wielkich wymagań nie miałem) :)

ale programik device lock (napisany przez kogoś z xda-developers, nie pamiętam teraz dokładnej nazwy), też jest ciekawy... tylko denerwujące jest to, że nie można ustawić wyłączenia blokady klawisze po powrocie z wygaszenia

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 14, 2006, 21:37:27 »
Nie wiem skąd Twoje problemy z alarmami - mam ten sam rom i wszystko działa jak trzeba, GG po wyłączeniu "krótki power"PDA też chodzi i się nie rozłącza, w tym przypadku masz chyba problem z rozłączaniem sesji przy bezczynności - sprawdź GB-SOFT-Tweak-WM5, GG Ci nie będzie rozłączało.

no właśnie raczej nie... miałem uruchomionego jednocześnie irca i mg, irc się nie rozłączał, a gg tak (sesja gprsu oczywiście była aktywna cały czas)

ale śledziłem temat odnośnie MG, z tego co widzę, to powszechny problem i sam autor pisał o tym problemie... ale jeśli o tweaka, to też go sprawdzę, bo też czegoś takiego szukałem :)

podobnie z alarmami, to problem bardzo powszechny, a co najdziwniejsze, nie wiadomo dla niektórych działa, a dla innych (nawet z taką samą konfiguracją) nie...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 14, 2006, 23:34:19 »
WereWolf

To sobie w ustawieniach mobile GG zrob opcje wiecej i w ostatnich wdoch opcjach ustaw ptaszki ot cala filozofia i gg sie nie rozlacza juz... nawet po uspieniu urzadzenia, ach i pamietaj, ze gg musi byc w pamieci telefonu a nie na karcie.

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 15, 2006, 06:39:46 »
WereWolf

To sobie w ustawieniach mobile GG zrob opcje wiecej i w ostatnich wdoch opcjach ustaw ptaszki ot cala filozofia i gg sie nie rozlacza juz... nawet po uspieniu urzadzenia, ach i pamietaj, ze gg musi byc w pamieci telefonu a nie na karcie.

rzecz w tym, że jedna z tych dwóch opcji właśnie zapobiega wyłączeniu (uśpieniu) urządzenia i to jest jak na razie dla mnie jedyne rozwiązanie problemu, przy uśpieniu gg się cały czas rozłącza i połącza ponownie...

przetestuję jeszcze z umieszczeniem MG w pamięci, bo o tym nie wiedziałem

update:
po wstępnym przetestowaniu - przerzucenie GG do pamięci nie pomogło, po uśpieniu urządzenia co parę minut się rozłącza... co prawda łączy się ponownie, ale to nie jest rozwiązanie... przy sporej liście konktaktów, jaką niestety mam (musiałbym w końcu porządek zrobić), trochę to zwiększa ilość przesłanych danych... to już wolę w tym przypadku używać właśnie wygaszenia ekranu i zwiększyć zużycie baterii...

jak na razie jedynym rozwiązaniem dla mnie jest mortsaver i się sprawdza... szkoda tylko, że nie ma opcji automatycznego wyłączania ekranu po zadanym czasie (chyba można to zrobić innym programem, ale jeszcze tego nie szukałem)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 15, 2006, 09:00:29 »
A co ma lista kontaktow do ilosci danych przeciez nie sciaga sie lista kontaktow wystarczy ze raz ja sciagnales i Mobile GG ja pamieta i wiecej nie pobiera.

Ja mam w pamiei telefonu GG i zaznaczone opcje "Lacz ponownie" i "zapobiegaj wylaczaniu urzadzenia" i sie nie rozlacza. Nietaz caly dzien potrafi tak dzialac.

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 15, 2006, 10:52:05 »
A co ma lista kontaktow do ilosci danych przeciez nie sciaga sie lista kontaktow wystarczy ze raz ja sciagnales i Mobile GG ja pamieta i wiecej nie pobiera.

ale przy każdym połączeniu są pobierane informacje o statusie osób z listy, a to zawsze więcej danych niż jak by gg było połączone cały czas

Ja mam w pamiei telefonu GG i zaznaczone opcje "Lacz ponownie" i "zapobiegaj wylaczaniu urzadzenia" i sie nie rozlacza. Nietaz caly dzien potrafi tak dzialac.

ale zwróć uwagę, czy pda ci się wtedy wyłącza (wchodzi w stan uśpienia)? bo u mnie ta opcja powoduje właśnie to, że ekran jest stale aktywny (jeśli nie mam ustawionego wygaszacza ekranu)
[/b]

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 15, 2006, 10:54:26 »
sam nie wchodzi ale jak go uspie powerem to i tak sie nie rozlacza.