witam...
od wczoraj jestem posiadaczem (co prawda używanego, ale zawsze) SPV M3000 i w związku z nim mam kilka pytań...
dodam, że szukałem na nie odpowiedzi, ale nie znalazłem nic konkretnego, a nie chciałem się już pod tamtymi postami dopisywać, tylko zapytać w wątku ogólnym...
1. GPRS
1a. połączenie - żeby sie połączyć trzeba albo uruchomić przeglądarkę (która potrafi się łączyć automatycznie z internetem), albo przejsć przez szereg funkcji w opcjach połączeń... i tu moje pytanie... czy można jakoś uruchomić opcję automatycznego łączenia się z gprsem przez uruchamiane programy? (wiem, że są programy, którymi można się łączyć używając 1-2 klawiszy, ale czy jest opcja automatu?)
2a. rozłączanie - to akurat na razie sprawdzałem tylko na przykładzie mobilegadu... ale podejrzewam, że to jakaś opcja w systemie, której albo nie ma, albo nie mogę znaleźć... otóż gprs rozłącza się samoczynnie po jakimś czasie (mimo, że w mobilegadu jest zaznaczona opcja pingowania co jakiś czas), czy da się to jakoś naprawić?
3. Podczerwień - czy jest gdzieś opcja uaktywnienia/wyłączenie podczerwieni w systemie? Co prawda nie sprawdzałem tego jeszcze konkretnie przy połączeniu z innym telefonem, bo akurat nie miałem żadnego dostępnego...
3b. Pilot TV - sprawa powiązana z irdą i właśnie stąd poprzednie pytanie... próbowałem przetestować program tv remote, ale nie mogłem go zaprogramować z pilota (wyglądało jak by nie odbierał sygnałów z pilota), a w dodatku po chwili się wieszał, a właściwie nie wieszał, tylko strasznie zwalniał system, tak że pomagał tylko reset...
4. ROM - pytanie powiązane tylko z poprzednim... czy update romu mógłby pomóc na problemy z tv remote? w tej chwili jest oryginalny orange, chyba dość stara wersja (dokładną wersję podam po 14, jak do domu wrócę)