SPV M3000 - Zdjęcia i filmy na karcie?

• 2 Odpowiedzi
  • 453 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 23, 2006, 08:38:32 »
Przeszukiwałem fora, ale nie udało mi się znaleźć wątku o tej tematyce.

Posiadam SPV M3000 z romem Cingular 2.25.11.1. Chciałbym zmienić folder docelowy dla zdjęć i filmików na inny niż domyślny, znajdujący się na karcie miniSD. I tu tkwi problem - w momencie zmiany klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Camera\Video\SaveFolder z wartości domyślnej "My Videos" na dowolną inną, wciąż znajdującą się w pamięci pocketa (np. "v"), po nagraniu filmu, tworzy się odpowiedni folder i w nim zapisywany jest filmik.

Jeśli jako SaveFolder podam mu np \Storage Card\ (tak rejestr odwołuje się do ścieżek programów zainstalowanych na karcie), filmy idą na "wiatrak" czyli nigdzie nie są widoczne. Czy ktoś może próbował zrobic cos podobnego? Czy jest to ograniczenie sprzętu, czy np może być rozwiązane zmianą ROMu?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2006, 10:19:24 »
po co to robisz w rejestrze?
w opcjach aparatu zaznacz zeby zgrywal na karte i to wsio.
fotki lokalizuja sie w Storage Card/ My Documents/My Pictures a filmy My Videos :)  Po co utrudniac sobie zycie :)
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2006, 10:41:48 »
oops..
No tak, przeglądałem tamte opcje, ale jakoś, z wrodzonego roztrzepania tej nie zauważyłem, więc zacząłem grzebac w rejestrze ;) Wspominałem juz, że lubię utrudniać sobie życie? :P