SPV M3000 Wizard proszę o pomoc życzliwych.

• 0 Odpowiedzi
  • 414 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M3000 Wizard proszę o pomoc życzliwych.
« dnia: Marzec 15, 2009, 14:59:58 »
Mam problem tego typu w moim sprzęcie  nie mam podświetlenia klawiatury oraz nie działa mi kilka liter a dokładniej około połowy i tak naprawdę nie mam klawiatury żeby to sprawdzić i nie jestem pewny czy to aby tego jest wina. moje pytanie brzmimi
: Ja jak rozebrałem swojego SPV M3000 i tam gdzie jest gniazdo łączące klawiaturę z płytą główną jest ono tylko wsuwane czy powinien być jakiś zacisk tej taśmy w gnieździe i czy jak włożymy tą taśmę to od góry wystają takie cieniutkie bolczyki.? Będę widzięczny za odp bo tak naprawdę nie wiem czy to wina klawiatury czy może coś z płytą albo gniazdem bo ostatnio przestał mi działać przełącznik nad głośnością  oraz czerwona słuchawka i przełącznik nad zieloną słuchawką odziwo mówią że to taśma niby ale ja nie jestem przekonany bo przełącznik który jest nad głośnością jest zamocowany do płyty głównej i jak on załapie to i przełączniki na panelu przednim też a w sumie to one nie mają powiązania ze sobą. Proszę o odp  jeśli  coś przychodzi wam do głowy. Pozdrawiam.
 Powielanie wątków /jas_pik/