SPV M3000 WiFI nie można połączy z punktami dostępu/niezabezpieczonymi sieciami

• 17 Odpowiedzi
  • 907 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ttr

• 3
Witam
Mam mały problem , nie mogę sie polączyc z punktami dostępu -niezabezpieczonymi sieciami.Sprzęcik widzi sieci lecz gdy probuje sie połączyc nie da rady.(kolega ma nokie E65 i nią sie łącze z wybrana siecia swoim spv nie) Natomiast w pracy mam siec wifi(zabezpieczona) i gdy wpisalem  klucz laczy sie bez problemu .
Jeśli ktoś może pomóc bardzo prosze o podpowiedz , czytalem ze moze pomoc zmina Rom-u czy tak .
Z gory Dziekuje za pomoc

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: SPV M3000 WiFI nie można połączy z punktami dostępu/niezabezpieczonymi sieciami
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 18, 2007, 13:03:19 »
a masz zapodany aktywator trybu g?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline ttr

• 3
Odp: SPV M3000 WiFI nie można połączy z punktami dostępu/niezabezpieczonymi siec
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 18, 2007, 14:37:08 »
ostatnio wgralem do niego WiFi Companion znalezione w FAQ ale nie wiem czy to jest to ?? .Programik nazwie Pocket Controller jest trialowy - jest gdzies dostepny pelny za free:??

*

Offline shreq888

• **
  • 199
  • Sprzęt: xda mini s+m650,+n82
Odp: SPV M3000 WiFI nie można połączy z punktami dostępu/niezabezpieczonymi sieciami
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 18, 2007, 15:27:41 »
ja to bym tak:
1. active wlan g
2. wifi fix by mobi-one
3. zglosil urzadzenie na ruterze
4. HR
wiecej mi do lba nie przychodzi

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 18, 2007, 15:55:44 »
ostatnio wgralem do niego WiFi Companion znalezione w FAQ ale nie wiem czy to jest to ?? .Programik nazwie Pocket Controller jest trialowy - jest gdzies dostepny pelny za free:??

AKtywuj tryb G jest w FAQ, powinno pomoc. Jak nie bedziemy myslec dalej.

*

Offline maudi

• 10
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 18, 2007, 22:58:52 »
u mnie problem jest podobny... moj m3000 laczy sie z maja domowa siecia WIFI  za kazdym razem  dopuki... dopuki nie uzyje polaczenia gprs, potem widzi siec ale juz sie z nia polaczyc nie moze dopuki nie zresetuje rutera.. :/ ;(

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 18, 2007, 23:25:16 »
1. uruchom welcome.exe z katalogu windows, jak nie pomoze to zmien ROM.

*

Offline maudi

• 10
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 18, 2007, 23:43:59 »
  hmmm, nie wiem czy to bylo do mnie... ?  bo welcome.exe to konfiguruje mi ekran i strefe czasowa... :/ a z wifi chyba niewiele ma wspolnego ?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 18, 2007, 23:49:52 »
  hmmm, nie wiem czy to bylo do mnie... ?  bo welcome.exe to konfiguruje mi ekran i strefe czasowa... :/ a z wifi chyba niewiele ma wspolnego ?

Ma wiele wspolnego, nie wnikaj w jaki sposob, ale w 8/10 przypadkow pomaga :)

*

Offline ttr

• 3
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 19, 2007, 09:08:57 »
Oki wgralem programik ,zainstalowal sie ,jednak przy probach połączenia łączy i łączy a potem nic pokazuje ze siec jest dostępna ale nie uzyskuje połączenia- probowalem z welcom w windowsie .potrzebnie instalowalem na spv program z faq WIFI Software Setup ??

*

Offline shreq888

• **
  • 199
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 19, 2007, 11:45:57 »
z doswiadczenia wiem, ze Wiz nie zawsze sie ze spotem laczy. Moze wina po strone routera lezy? ale nie zrobiles jeszcze wszystkich propozycji..
Mialem tak np u kumpla i wystarczylo zglosic na routerze polaczenie, jak sie nie moglem podlaczyc na dw. Centralnym to wystarczyl sr(router linksys'a), z kolei jak nie dalo sie podlaczyc w Media Markt w Markach(ich router, bodajze d-link'a) to i cztery SR nie pomogly, ale HR i owszem  :P (wszystkie proby na NBD 9.1 i 9.2, bez fixow)  kombinowac..

*

Offline maudi

• 10
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 19, 2007, 18:52:32 »

Ma wiele wspolnego, nie wnikaj w jaki sposob, ale w 8/10 przypadkow pomaga :)

no to mnie niestety nie pomaga... ;(

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 19, 2007, 19:36:38 »
Jaki masz ROM ?

*

Offline maudi

• 10
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 19, 2007, 21:57:16 »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 19, 2007, 22:07:25 »
To czas pomyslec nad czyms nowszym...

*

Offline Salvo

• 24
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 19, 2007, 23:39:58 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=81113.0

Widzę, że mamy podobny problem.

Mamy, bo jednak zmiana ROMu rozwiązała jedynie problem zrywania połączenia. Wciąż mam gigantyczne kłopoty, by połączyć się z routerem. Często potrzeba nawet kilkunastu prób. Przy czym zazwyczaj w ogóle mi się to nie udaje i zniechęcony wyłączam moduł Wi-Fi... Dałem sobie z tym spokój, bo nie potrafię znaleźć rozwiązania.

Zaraz jednak spróbuję wrzucić to - http://www.mobione.pl/pliki/cab/WiFi_Fix.zip
Wątpie, czy ten fix pomoże, ale co mi tam...

Mam jeszcze pytanie do shreqa888 - co rozumiesz poprzez "zgłosić urządzenie na routerze"? Mam router Link-Sys oraz D-Link - do wyboru, do koloru. ;-) Poprosiłbym o dokładne instrukcje, w jaki sposób to zrobić.

*

Offline Salvo

• 24
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 21, 2007, 22:30:35 »
Temat nieco opadł. Spróbuję go podbić.

Prosiłbym o udzielenie odpowiedzi na ostatnie pytanie w poprzednim poście.

Mam jeszcze pytanie do shreqa888 - co rozumiesz poprzez "zgłosić urządzenie na routerze"? Mam router Link-Sys oraz D-Link - do wyboru, do koloru.  Poprosiłbym o dokładne instrukcje, w jaki sposób to zrobić.

*

Offline shreq888

• **
  • 199
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 22, 2007, 09:54:44 »
router jest podlaczony do kompa. jezeli jese za hashowany i zawepowany to najpierw musisz zglosic albo przez oprogramowanie, albo inaczej. roznie to bywa. np na LiveBoxie wystarczy wcisnac jakis guzik, ale jak jest z tym dokladnie to nie wiem. Jak juz pisalem robilem to z kumplem, a wlasciwie on robil i cos tam dubal na kompie. A ja hasla wpisywalem.