spv m3000 wiesza sie i resetuje po upadku

• 8 Odpowiedzi
  • 1147 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline karol6c

• 22
  • Sprzęt: HTC Wizard
spv m3000 wiesza sie i resetuje po upadku
« dnia: Czerwiec 16, 2009, 11:28:23 »
witam. mam nastepujacy problem. moja spvka po ostatnim upadku wiesza sie kilka razy dziennie. objawy sa rozne. raz ekran po prostu zamiera jak przy flexie(pojawiaja sie roznokolorowe pasy- flexa mial robionego ale teraz na stale zamkniety jest zeby nie fatygowac tasmy bardziej) innym razem z kolei ekran i przyciski po prostu przestaja reagowac (ukladajac przykladowo pasjansa w pewnym momencie tel przestaje reagowac i nie pomagaja zadne klikania i pstrykania- jedynie SR przywraca telefon do stanu uzywalnosci). w jeszcze innym przypadku telefon po prostu sam sie resetuje... pojawia sie logo orange (bo soft stary orangutana jest) i tel sie od poczatku uruchamia:/ potrafi tez przywiesic sie kiedy ekran jest wylaczony... dioda obok glosnika mruga na zielono wiec kom raczej zyje... tylko nie reaguje:( doszedlem do wniosku (nie wiem czy dobrego) ze moze to byc wina procesora a dokladniej jego przegrzewania sie... i kolejne pytanie... jest na plytce gdzies cos w stylu radiatora ktory mogl sie odkleic przy upadku?? rozbieralem czarodzieja kilka razy i widzialem tylko jakies blachy po wewnetrznej stronie plytki ale od rozbieranie i tego sie nie pokusilem juz:) zaznaczam ze zaczelo sie tak dziac dopiero po upadku... soft nigdy zmieniany nie byl. od poczatku standard orangutana i to jakis starszy.
caly proceder zaczyna sie powoli robic nieco irytujacy wiec prosze o pomoc i ewentualna porade:) z gory dziekuje za pomoc.
pozdrawiam.

*

Offline goku88

• **
  • 101
  • Wierność jest nadzieją
    • Troche stuffu na komurki i nie tylko
  • Sprzęt: HTC Mozart 7
Odp: spv m3000 wiesza sie i resetuje po upadku
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 17, 2009, 21:39:32 »
najpierw sprubuj roma i reszte powymieniac jesli to nic nie da to bedzie cos ze sprzetem i tu juz moze byc flex albo plyta
PS na procesorze nie ma radiatora

Hmm jesli nie umiesz to sie naumiej :)

*

Offline karol6c

• 22
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 18, 2009, 14:13:44 »
o dziwo samo wszystko przeszlo  :shock: tel dziala juz normalnie bez resetow i zwiech... czary jakies chyba :mrgreen:

*

Offline Kokan

• **
  • 126
  • Sprzęt: THC TyTN II ; THC Magic ;]
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2009, 12:16:54 »
wkoncu to Wizard   B)
Zabrania się:w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie) lub 350x40px (w pionie).

*

Offline karol6c

• 22
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2009, 23:27:29 »
jednak nie... przestoj jakis mial... teraz sie resetuje po 4-5 razy zanim wystartuje... ktos jakies pomysly ma??

*

Offline goku88

• **
  • 101
  • Wierność jest nadzieją
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2009, 11:10:02 »
tak jak pisalem przeinstaluj calego softa jesli to nic nie da to wtedy jest cos z sprzetem

*

Offline karol6c

• 22
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 06, 2009, 04:18:09 »
nie pomoglo nic :( ... rozebralem i sprzedaje po kawalku... jesli komus cos trzeba to pisac ;)

*

Offline goku88

• **
  • 101
  • Wierność jest nadzieją
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 07, 2009, 17:56:26 »
ja bym reflektowal caly przod bez wyswietlacza

*

Offline PLum

• 28
    • mój blog
  • Sprzęt: spv m3000 + 2GB mini sd GoodRam, WM6 WWE NextStep
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 16, 2009, 15:19:03 »
o - a ja szukam obudowy - z tym ze najlepiej kompletniej moj wizard przeszedl sporo i popekany jest z kazdej strony, ale o dziwo dziala :) (nie liczac braku dzwieku podczas rozmowy inaczej niz przez sluchawke BT lub tryb glosno mowiacy).