SPV M3000 uaktualnienie! -= AKU 2.3/A2DP/Push Email =-

• 99 Odpowiedzi
  • 11818 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #60 dnia: Sierpień 02, 2006, 13:18:16 »
Cytat: "copymaker"
Emil_rosa

jeżeli chodzi o CSD to mam zainstalowaną całą customizacje z tmobile i mam tyrlko tmobile data (od gprs) i tmobile mms. nie mam csd...

skasuj to polaczenie :) ja pierwsze co zrobilem to kasacja :) potem kasacja calegro profilu zakladka obok nazwa profilu tmobile jak pamietam

i wtedy jak sie zdziwilem jak pokazalo profil my isp a w zakladce obok tam gdzie bylo tylko jedno gprs w tym profilu bylo tmobile CSD :D

no i oczywiscie tez to skasowalem :)  

teraz w connection mam tylko profil standardowy
My ISP a na dole tylko jeden link add new modem connection
czyli znaczy sie po prostu nie mam nic w konfiguracji !!!!! NIC !!!

bo jeszcze testuje rozne progi i wogole czeste HR wiec moich cab do mojego operatora nie wgrywalem :P

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpień 02, 2006, 22:57:33 »
nie wiem jak wy panowie ale sprawdzilem ten rom i u mnie byl katastrofa jak  dochodzil do wgrywania customizacji to sie zawieszal 3 razy go wgrywalem, i doszlo do tego ze po hd nawet nie zaczynal wgrywac extend.romu
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 03, 2006, 11:12:18 »
Cytat: "romulus"
nie wiem jak wy panowie ale sprawdzilem ten rom i u mnie byl katastrofa jak  dochodzil do wgrywania customizacji to sie zawieszal 3 razy go wgrywalem, i doszlo do tego ze po hd nawet nie zaczynal wgrywac extend.romu

moze cos z cid namieszales ?? i sie niepoprawnie sciagnol ?
uzywales 1.2 1.3beta1  czy beta2 ????
czy moze przez downgrade robiles ?
ja  to bez problemu zrobilem :)

*

Offline rami

• *
  • 86
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpień 03, 2006, 11:48:18 »
Cytat: "Emil_rosa"

przeciez sciaganie CIDa jest uzaleznione od tego, co bylo a nie co bedzie?

co do samego romu: szybki jest, poza dwoma irytujacymi rzeczami ktore robi raczej dosc wolno: przelaczaniem orientacji ekranu i wyswietlaniem przyciskow connection managera.
Za to rozlaczanie rozmowy jest blyskawiczne (co wczesniej trwalo wieki i mnie raczej irytowalo, ale to byla jeszcze wersja 1.15 bodajze, przedpotopowa jakas w kazdym razie)

Ale - co dla mnie wazniejsze: jest jak mi sie narazie przynajmniej wydaje bardzo stabilny - od 2 dni katowania (instalowanie wszystkich drobiazgow itp itd) zadnej zwiechy, zadnego samoistnego resetu - wczesniej na orange'owym romie to sie zdazalo dosc czesto.

pzdr

« Odpowiedź #64 dnia: Sierpień 03, 2006, 12:08:29 »
Cytat: "rami"

dokladnie
zaleznie jaka miales wersje takiego awiza uzywasz :D

jak miales do 2.21 to awiz 1.2 zeby sie betka nie bawic bo wiadomo co sie stanie :P
2.21 i wyzej juz nie pojdzie na 1.2 awizie z tego co mi wiadomo
wiec trzeba sie bawic 1.3beta2 :P
mi zlazl cid z cingulara 2.25
a romulusowi chyba sie cos powalilo
jak mowielem beta to beta !!!

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 03, 2006, 20:45:16 »
Cytat: "rami"

dokladnie
zaleznie jaka miales wersje takiego awiza uzywasz :D

jak miales do 2.21 to awiz 1.2 zeby sie betka nie bawic bo wiadomo co sie stanie :P
2.21 i wyzej juz nie pojdzie na 1.2 awizie z tego co mi wiadomo
wiec trzeba sie bawic 1.3beta2 :P
mi zlazl cid z cingulara 2.25
a romulusowi chyba sie cos powalilo
jak mowielem beta to beta !!!
dobrze piszesz, prawdopodobnie byl z bledem bo wgralem go na 2 spv, na mojej sciagalem cida awizardem 1_2 a na brata wywalalo blad i dostawal reset probowalem nawet 1_3 ale to samo. przy sciaganiu cida i wgrywaniu customizacji resety juz mialem wgrac wlasny extend ale zauwazylem ze mial klopoty w samym windowsie. sciagnolem inny rom orange wpakowalem i jest ok.
@emil_rosa wlasny extend moge pakowac do kazdego romu. zgadza sie?
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 03, 2006, 20:55:57 »
[quote="romulus@emil_rosa wlasny extend moge pakowac do kazdego romu. zgadza sie?[/quote]

Tak swoj extension ROM mozesz ladowac gdzie chcesz :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 03, 2006, 22:05:59 »
Cytat: "oleyek"
[quote="romulus@emil_rosa wlasny extend moge pakowac do kazdego romu. zgadza sie?

Tak swoj extension ROM mozesz ladowac gdzie chcesz :)[/quote]

no nie gdzie chcesz :P tylko do kazdego romu do wiza :P
zeby ci jakies glupie pomysly nie przyszly do glowy :P
hehehehehehehe zaraz powiedza ze sie czepiam :) joke :D

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 03, 2006, 23:23:22 »
wlasnie pomyslaem o pralce :P  a moze zaczela by gada do mnie  :)  ale i tak slysze glosy

« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 03, 2006, 23:44:22 »
wlasnie pomyslaem o pralce :P  a moze zaczela by gada do mnie  :)  ale i tak slysze glosy

hehehe no ciekawe jak tak by pralka miala skonfigurowany gprs :P
i by wysylala ci ciuchy do operatora :P

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 04, 2006, 18:57:45 »

Ja wgrywałem tego roma robiąc wcześniej downgrade (miałem rom o2 2.21, zjechałem do o2 1.xx, ściągnąłem cida, wgrałem tombile 2.26) i za perwszym razem romik wgrał się ok. Problem pojawił się wtedy kiedy to zrobiłem własny ext rom. Po uaktualnieniu romu i HR jak zaczął robić customizacje to łapał zawichy za każdym razem jak róbował zainstalować jakiś program z ext romu. Kasowałem kolejne progi i robiłem aktualizacje ale na każdej to samo. W koń wywaliłem z ext romu wszystkie progi. Zainstowałem tylko pare rzeczy które można było (jakieś proste caby typu Cert_SPCS), zostawiłem pare cabów z tmobi i zrobiłem hr. Potem ręcznie instalowałem niezbędne progi. Acha i jeszcze jedno. Jak robiłem testy ilejne HR'y (żeby sprawdzić czy się będzie wieszał przy wgrywaniu ext romu) to w pewnym momencie doszło do tego motywu, że po kolejnym HR nawet nie zaczynał robić ctomizacji. Ktoś wie dlaczego?? Ogólnie romik jest pierwsza klasa.
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 04, 2006, 21:36:56 »

Ja wgrywałem tego roma robiąc wcześniej downgrade (miałem rom o2 2.21, zjechałem do o2 1.xx, ściągnąłem cida, wgrałem tombile 2.26) i za perwszym razem romik wgrał się ok. Problem pojawił się wtedy kiedy to zrobiłem własny ext rom. Po uaktualnieniu romu i HR jak zaczął robić customizacje to łapał zawichy za każdym razem jak róbował zainstalować jakiś program z ext romu. Kasowałem kolejne progi i robiłem aktualizacje ale na każdej to samo. W koń wywaliłem z ext romu wszystkie progi. Zainstowałem tylko pare rzeczy które można było (jakieś proste caby typu Cert_SPCS), zostawiłem pare cabów z tmobi i zrobiłem hr. Potem ręcznie instalowałem niezbędne progi. Acha i jeszcze jedno. Jak robiłem testy ilejne HR'y (żeby sprawdzić czy się będzie wieszał przy wgrywaniu ext romu) to w pewnym momencie doszło do tego motywu, że po kolejnym HR nawet nie zaczynał robić ctomizacji. Ktoś wie dlaczego?? Ogólnie romik jest pierwsza klasa.

je tez mialem takie dziwne jazdy
to ze czesem po HR lewy gorny i reset
nie wgrywal cabow
wydaje mi sie ze to przez to ze za czesto robilem HR
jeden po drugim
i sie nie robil :)
jak cos pozmienialem i zrobilem HR  to poszlo
zatrzymywalo mi sie pewnie i tobie przez ozaczenia plikow jako TYLKO DO ODCZYTU wszystkie musza takie byc jak nie zrobiles tego to sie powali
robilem to kilka razy i sam nadal czasem zapominam przestawic
i wtedy sie wali

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 04, 2006, 23:19:17 »
Emil_rosa

fakt...
nie zmieniłem plików na "tylko do odczytu"...
a miałem o tym pamiętać...skleroza
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline Mcgiver

• 382
    • http://www.Maxi-PDA.prv.pl
  • Sprzęt: Acer N311 WM6.1
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 04, 2006, 23:54:20 »
Witam!
Oto sposob jak uaktywnic przycisk New w MMS Confirurations w ROM`ie T-Mobile 2.26

HKLM/software/Arcsoft/ArcSoft MMS UA/Config/UI -> "EnableServerEdit"=1
Pozdrawiam
Polecam:

*

Offline Mcgiver

• 382
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 05, 2006, 11:49:46 »
Witajcie!
Czy ktos tez ma taki problem ze ikonka connection managera znika samo istnie z ekranu Today.
Pozdrawiam
Polecam:

« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 05, 2006, 14:43:48 »
Cytat: "Mcgiver"
Witajcie!
Czy ktos tez ma taki problem ze ikonka connection managera znika samo istnie z ekranu Today.
Pozdrawiam

nie samistnie :)

wywaliles pewnie cab ktory to dodawal
w ex_rom siedzi sobie ten cab
wiec albo bawiles sie ex romkiem albo cos po HR sie nie zainstalowala ta ikonka z caba

*

Offline Mcgiver

• 382
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 05, 2006, 19:33:59 »
Emil_rosa
Witam
no gdybym bawil sie ExRom`em do na pewno bym tego nie wywalil.
A z koro sie nim nie bawilem to znaczy ze wszystko bylo ok.
Wszystko dzialalo ok, a tu nagle nie mam ikony od CM na dolnym padku, zrobilem soft reset i nic to samo.
Wiec koleja zeczy zrobilem HR i ukazala mi sie ta ikona, lecz nie na dlugo po ok godzinie zmowu zginela.
Co to straszy czy co ?

Pozdrawiam
Polecam:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpień 05, 2006, 20:01:25 »
Mcgiver

Tak sama z siebie zniknela czy w miedzy czasie cos instalowales ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #78 dnia: Sierpień 05, 2006, 23:40:00 »
Cytat: "oleyek"
Mcgiver

Tak sama z siebie zniknela czy w miedzy czasie cos instalowales ?

nieee no musiales cos zainstalowac

ja mam go od dluzszego czasu i mi nie znika

powiem wiecej bawilem sie ex i sporo tam zmienialem i specjalnie ten cab zostawilem bo to fajne :)
instalowalem pare programow ale widocznie nie trafilem na ten z bugiem bo mi nie zniknela :)
a u ciebie to pewnie jakis prog

wez zrob jeszcze raz HR i bez instalowania progow potrzymaj go z godzine ciekawe czy zniknie ....

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpień 06, 2006, 06:38:16 »
Mcgiver

U mnie też zniknęła ta ikonka. Podejrzewam jakiś prosty cab, np. ten od certyfikatów.... bo niewiele dodałem ich do ext romu i po ponownym HR zniknęła... a szkoda bo fajna była...

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
Dzięki za ROM.
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpień 07, 2006, 13:57:40 »
Witam. Jestem nowym użytkownikiem ale czytam forum od pewnego czasu i postanowiłem zmienić w swojej SPV-ce ROMA na nowszy lepszy szybszy. Zastanawiałem się długo nad tym jaki wybrać i w końcu w ostatniej chwili "Mcgiver" zapodał info o nowym ROMIE T-Mobile więc posatnowiłem go sobie zainstalować. Spostrzeżenia są takie że SPV chodzi dużo szybciej niż na oryginalnym "Orangutanie" i ogólnie sprawuję się dużo dużo lepiej od niego. Zero zwiech itp... Jeżeli chodzi o sprawę ikonki "connection managera" to też się z nią pożegnałem a była taka fajna amerykańska  :P. Teraz biorę się za WisBar Advance v2.6.0.1 i trzeba trochę potuningować SPV-ke. Dzięki za ROMA i pozdrawiam.
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

« Odpowiedź #81 dnia: Sierpień 07, 2006, 14:13:56 »
certyfikaty to nie to
mam jeszcze dozucone ustawienia do ery i wywalone pare pierdol z ex :P
no i moze pare jakis waznych ale nazwy mi nic nie mowily wiec wywalilem
zainstalowane
phone dashboard
sb pocket plus, wather, gprsmonitor, backup
automata
tagenda
tcpmp
wififofum
isilo
redfish dla ppc
smartskay
omap
registerywizard
w5storage
totalcomander
mobile gady

i ikonka nadal jest :D mam tak juz od jakis 2 dni

< nazwy progoww moga sie roznic od prawidlowych pisalem z palca :) >

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpień 07, 2006, 16:10:07 »
Mam taki problem na tym romie tmobile, ze po kilku minutach rozlacza mi sesje gprs/edge. mozna to gdzies wylaczyc, np. w rejestrze?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpień 07, 2006, 16:50:59 »
mozna jest taki plik do podtrzymywania sesji gprs stosowany w mda3, jak dorwe kumpla to dam linka

« Odpowiedź #84 dnia: Sierpień 07, 2006, 18:03:45 »
Mam taki problem na tym romie tmobile, ze po kilku minutach rozlacza mi sesje gprs/edge. mozna to gdzies wylaczyc, np. w rejestrze?

http://pdaclub.pl/view.php?news_id=11028

ewentualnie w registerywizard jest opcja ktora modyfikuje wpis w rej ze masz caly czas online

wiec jak widac mozna to w reju mozna programem :P

pewnie ten gprtweak w reju zmienia :P

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpień 07, 2006, 18:31:50 »
wlasnie to to GB soft tweak :)

*

Offline copymaker

• 1253
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpień 07, 2006, 22:17:04 »
super; dzięki za pomoc!

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #87 dnia: Sierpień 10, 2006, 17:57:43 »
Testuje ten soft od jakiegos czasu i powiem szczerze, ze jestem srednio zadowolony... Na poczatku rzeczywiscie dzialal szybko, ale bez wielkiej roznicy z moim starszym softem Cingulara. Niestety w pewnym momencie troche mu sie "zwolnilo". Po resecie trzeba poczekac ok 60s, a nie jak na poczatku do 40s, jesli chce zobaczys SMSy to musze poczekac jakies 6-7s zanim sie wogole otworzy Outlook (wczesniej pojawial sie od razu). Myslalem, ze to wina duzej ilosci zainstalowanych programow, wiec zrobilem twardy reset... Zdazylem zainstalowac tylko kilka programow od poczatku i znow system zamulil. Nawet zrobilem cos takiego, ze odinstalowalem po kolei programy, ale SPV nie dzialal juz tak samo. Sam nie wiem o co chodzi, bo system jest prawie goly. Zastanawiam sie czy to cos sie jeszcze nie pogryzlo z modulem telefonu, bo wydaje mi sie, ze zamulil wlasnie po pierwszej rozmowie telefonicznej (po resecie) i proby ustawienia paru rzeczy. Jeszcze takie pytanie w jakiej wersji w tym sofcie powinienem miec GSM (czyli radio jak sie nie myle). U mnie to wersja 02.25.11... Moze cos mi sie zle wgralo? Nie powinna to byc wersja 02.26? Moze stad wynikaja moje problemy?

Jesli chodzi o ikonke CM to ona u mnie znika w momencie gdy odinstalowuje: T-Mobile HotSpot Login Utility.

PS. Jesli chcialbym wrocic do poprzedniego mojego softu, to trzeba wgrywac roma w jakis inny sposob?

Pozdrawiam
Miedzio

« Odpowiedź #88 dnia: Sierpień 10, 2006, 18:57:22 »
no mozliwe ja mam nadal tmobi hotspot cos :)

radio tez mam     2.25 tak powinno byc i fakt juz nie jest tak szybki
ale mam w cholere softu i wtyczek

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #89 dnia: Sierpień 10, 2006, 19:21:41 »
Tylko, ze u mnie to tak jakby nie wina ilosci programow... no coz zrobie jeszcze raz twardy reset i moze dojde do tego co mi tak zamula system. BTW u Ciebie otwarcie outlooka tez trwa teraz ponad 5s?

Pozdrawiam
Miedzio