SPV m3000, TomTom5, nokia ld-3w NIE DZIAŁA

• 3 Odpowiedzi
  • 691 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 09, 2006, 16:43:39 »
No niestety. Do tej pory nie udało mi się uruchomić modułu GPS Nokii w powyższej konfiguracji. W połączeniach wyszukuję sprzęt BT, znajduje moduł GPS, podaję kod 0000, ustawiam port szeregowy wychodzący, przychodzący na różne sposoby. Odpalam tomtoma, wybieram inny moduł GPS BT i mam komunikat, że nie znaleziono sprzętu. Wybieram pozostałe moduły gps i też nic. Czy komuś udało uruchomić się taki zestaw ? (mam oryginalny, niezmieniany ROM orange który od początku był w urządzeniu) Proszę o pomoc !

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 09, 2006, 17:51:08 »
To ciekawe. Próbowałem oczywiście wariantu "innym przewodowym" ale tej prędkości przesyłu nie ustawiałem. Na stronie tomtoma podawali żeby wybrać inny przewodowy i prędkość 4800. Oczywiście nie działało. W tej chwili nie mogę sprawdzić ustawienie 38400 bo właśnie zmieniam ROM w Wizardzie. Jak tylko odpalę to w jakiś sposób to dam znać. Póki co, dzięki za radę i proszę o kolejne uwagi użytkowników.
EDIT:
Próbowałem ustawienie 38400 i nic. Pozostałe prędkości też bez efektu...

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 12, 2006, 08:54:40 »
witam
posiadam rowniez spv m3000 i nowiotki odbiornik nokia ld-3w.

nie zauwazylem zadnych problemow z laczeniem przez tomtom. podobnie jak ty zaznaczylem "inny odbiornik gps" i sygnal lapie szybciutko.

ewentualnie wejdz w menu i tam gdzies bedzie opcja "stan gps"

wejdz w "konfiguruj" zaznacz jeszcze raz "inny odbiornik gps" i pozniej wybierz port com na ktorym na pewno masz sparowanego tego gps'a

daj znac czy dziala

KeriM

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 12, 2006, 10:03:28 »
sprawdz najpierw polaczenie z samym gps`em to jest darmowy programik VisualGPSce_v0.10.3 dopiero walcz z mapa.
Ja nie moglem polaczyc sie z AM a z tym w 10 sekund sie udalo to bylem pewien ze to problem konfi.
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.