SPV m3000 - szukam takiego myku...

• 7 Odpowiedzi
  • 927 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 22, 2006, 18:11:21 »
Witam. Posługuje sie w/w spv'em, wktórym mam POP'a. Lubię wiedzieć ile mam kasy na koncie i zazwyczaj sprawdzałem stan konta przez numer *124*#. Na komórce było to o tyle prostsze, że mogłem przypisać to sobie do dowolnego kalwisza na klawiaturze numerycznej. w spv klawiatura ta jes jedynie wirtualna, więc musze otworzyć okno dialingu, przytrzymać rysikiem klawisz, poczekać na komunikać i zamknać dialing.

Pytanie:

Czy jest jakiś znany tylko wam (albo szerszej społeczności) myk, dzięki któremu np. w pasku lunchera miałbym ikonkę, po kliknięciu której odpalił by mi stan konta?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2006, 18:15:54 »
spv m3000 to nie PalmOS tylko PPC PE
przenoszę

niestety takiego programu nie ma

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
Re: SPV m3000 - szukam takiego myku...
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 23, 2006, 10:35:28 »
Cytat: "Mattcabb"
Witam. Posługuje sie w/w spv'em, wktórym mam POP'a. Lubię wiedzieć ile mam kasy na koncie i zazwyczaj sprawdzałem stan konta przez numer *124*#. Na komórce było to o tyle prostsze, że mogłem przypisać to sobie do dowolnego kalwisza na klawiaturze numerycznej. w spv klawiatura ta jes jedynie wirtualna, więc musze otworzyć okno dialingu, przytrzymać rysikiem klawisz, poczekać na komunikać i zamknać dialing.

Pytanie:

Czy jest jakiś znany tylko wam (albo szerszej społeczności) myk, dzięki któremu np. w pasku lunchera miałbym ikonkę, po kliknięciu której odpalił by mi stan konta?

Nie wiem czy wiesz ale wizzard się rozkłada i tam też masz klawiature i ma taki program jak speed dial (szybkie wybieranie sekwencji klawiszy za pomocą jednego

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 23, 2006, 13:58:26 »
tak. wiem. każda z czynności jednak zajmuje trochę czasu. jak rozkłądam klawiaturkę, to muszę odczekać chwilę, aż ikonki się poprzestawiają.... Szybciej już nacisnąć słuchawkę i tam przytrzymać klawisz na klaw. wirtualnej. ja jednak szukam dokładnie skrótu na pulpit, który mógłby wybierać numer.

*

Offline Microsoft Warrior

• 310
  • Sprzęt: HTC BRAVO 2.1
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 23, 2006, 15:17:56 »
tak. wiem. każda z czynności jednak zajmuje trochę czasu. jak rozkłądam klawiaturkę, to muszę odczekać chwilę, aż ikonki się poprzestawiają.... Szybciej już nacisnąć słuchawkę i tam przytrzymać klawisz na klaw. wirtualnej. ja jednak szukam dokładnie skrótu na pulpit, który mógłby wybierać numer.

Powodzenia

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 23, 2006, 16:04:36 »
W nowym iLauncherze możesz dodać skrót do rozpoczęcia rozmowy. Niestety u mnie (simplus) przy próbie zadzwonienia do *100# pojawia sie komunikat, że kody serwisowe muszą być wprowadzane bespośrednio z klawiatury telefonu. To samo dzieje się jeśli mam taki numer przypisany do jakiegoś kontaktu. Nie mam możliwości sprawdzenia tego z inną kartą, więc może jest to tylko problem z moim operatorem, a może poprostu ten sprzęt tak ma.

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 23, 2006, 18:00:04 »
Zdaje się, że na forum XDA gość o ksywace vijay55 czy jakoś tak napisał programik Vijay PhoneTools, gdzie jednym ze składników jest programik, pod który można podpiąć skrót do wybierania konkrentego numeru - nie wiem, czy zadziała na sprawdzanie salda, ale na pewno warto spróbować...

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 23, 2006, 21:07:38 »
ja jednak szukam dokładnie skrótu na pulpit, który mógłby wybierać numer.
zaden problem zerknij na screen u mnie :) działa wysmienicie

metod jest kilka albo taka jak u mnie czyli "iLaucher 3" z funkcją Place Phone Call" lub programik "VJDialer" jak niżej: