Spv m3000 + słuchawka bluetooth - problem z jakością głosu

• 4 Odpowiedzi
  • 544 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MaroM

• 14
Witam,
Zaobserwowalem w moim Wizardzie problem od czasu do czasu z jakoscia rozmowy przez słuchawke (Jabra M2500).
W trakcie rozmowy zaczynaja sie trzaski, szumy, prawie nie slychac rozmowcy. Pomaga wylaczenie i ponowne wlaczenie modulu bluetooth.

Czy ktos spotkal sie z tym problemem?

Maro M.

*

Offline Piasecznik

• **
  • 123
  • Sprzęt: iPhone 3GS, Omnia II, wczesniej Kaiser i Wizard, Palm...
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2006, 01:39:02 »
Na oryginalnym romie Orange miałem częste całkowite braki dzwięku w słuchawce (nie byłem też słyszany przez drugą stronę). Jakość samego dzwięku jeśli już był bardzo dobra.
Zmusiło mnie to do zmiany romu i o ile braków dzwięku nie mam, to jego jakość oceniam między nieodpowiedni a dostateczny.
Nowy rom - Cingular 2.17, radio 2.0.7.10

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
Re: Spv m3000 + słuchawka bluetooth - problem z jakością gło
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2006, 12:10:47 »
Cytat: "MaroM"
Zaobserwowalem w moim Wizardzie problem od czasu do czasu z jakoscia rozmowy przez słuchawke (Jabra M2500).
W trakcie rozmowy zaczynaja sie trzaski, szumy, prawie nie slychac rozmowcy. Pomaga wylaczenie i ponowne wlaczenie modulu bluetooth.

miałem podobnie z słuchawką Siemens HHB-600, ale mam drugą identyczną i z tą drugą wszystko działa bez najmniejszych problemów (używam dość często w samochodzie). być może słuchawka była/jest uszkodzona?

*

Offline MaroM

• 14
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 09, 2006, 21:28:29 »
no raczej sluchawka jest ok.
Z nokia dziala bez problemu :(

Maro.

*

Offline MaroM

• 14
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 25, 2006, 21:02:17 »
Witam,

Z tego co czytalem na XDA Developers problem slabej jakosci dzwieku przy polaczeniu Wizarda i sluchawki Bluetooth wystepuje... niestety nie znalazlem odpowiedzi czy ktorys ROM rozwiazuje ten problem.
U mnie zarowno Jabra jak i Plantronics traci na jakosci im wiecej rozmow sie wykona... pomaga rozlaczenie i ponowne podlaczenie sluchawki. Dziwne..

Czy udalo sie komus rozwiazac ten problem?

pozdrawiam
Maro M