SPV M3000 problemy początkującego

• 0 Odpowiedzi
  • 825 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M3000 problemy początkującego
« dnia: Kwiecień 01, 2006, 00:23:17 »
Walczę już dzisiaj pół dnia ( wiem że mało ) z SPV, i mam kilka problemów, może ktoś bardziej zaawansoany w temacie pomoże ( próbowałem juz magicznej opcji szukaj )

1. Internet przez Wifi
Juz myślałem że jest, ale ładuje sie tylko główna onetu, kliknięcia na jakikolwiek link  - wyskakuje info że połączenie zostało przerwane - mimo że siec wifi dalej jest połączona.
Sieć wifi jest widziana i SPV jest z nią połączony, widać siłę sygnału, wszystkie parametry sieci.
W połączeniach ustawiłem żeby ta karta ( wireless  ) łączyła sie z internetem, ale nie pomogło.
W ogóle w opcji gdzie jest wybór ( programy automatycznie łączące się z internetem ) nie mogę w ogóle wybrać tego połączenia - po prostu go nie ma - jest tylko orange GPRS - gdzie popełniam błąd??

2. poczta
Pierwsze pytanie odnośnie synchronizacji - wiadomości ładnie ściągnęły się z Outlooka z PC ale samo konto nazwane w SPV Outlook już nie potrafi ściągnąć nowych wiadomości jakby w ogóle nie było skonfigurowane i nie ma nigdzie opcji żeby je skonfigurować - nie widac go w ogóle w ustawieniach kont
Drugie pytanie jest połączone z pierwszym - myślałem z po prostu SPV będzie ciągnął wiadomości na tym samym koncie nazwanym Outlook - w końcu mam 1no mailowe konto i wszystkie wiadomości z 1 adresu e-mail trafią do 1 katalogu w SPV - czy to w ogóle mozliwe i jak to zrobić??

Ostatnia faza też bolesna - po skonfigurowaniu konta pocztowego ( nowego ) wg wskazówek ( użyłem opcji szukaj ) SPV nie potrafi sie połączyc i ściagnąc wiadomości - info że przy obecnych ustawieniach itd nie jest możliwe połączenie itd - dla mnie dziwne bo www chodzi :(

Wiem że przydługi post ale nie wiedziałem jak to krócej opisać.

Więc nieśmiałe.... HELP...