SPV M3000 - problem z konfiguracją poczty Outlook

• 7 Odpowiedzi
  • 756 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mz

• 2
« dnia: Lipiec 05, 2006, 10:45:38 »
Witam,

Mam problemy ze skonfigurowaniem odbierania poczty po przez zainstalowany na telefonie (SPV M3000) program Outlook.

Program mam skonfigurowany identycznie jak na komputerze stacjonarnym, niestety przy odbieraniu poczty otrzymuję następujący komunikat: „Nie można nawiązać połączenia z serwerem poczty przychodzącej. Sprawdź, czy podana nazwa serwera jest poprawna, a następnie próbuj ponownie wysłać i odebrać pocztę”.

Poczty nie mogę odebrać jedynie przy łączeniu się po przez  ORANGE GPRS, natomiast przy połączeniu przez wi-fi w hot-spocie nie mam najmniejszego problemu z pobraniem poczty.
GPRS napewno działa bezbłędnie, ponieważ normalnie otwierają się wszystkie strony.

BARDZO PROSZĘ o informację, gdzie może leżeć problem. Pocztę mam na serwerze nazwa.pl.

BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC.

Pozdrawiam,
mz

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2006, 11:14:55 »
skonfiguruj sobie polaczenie GPRS Internet bo standardowo jest polaczenie WAP skonfigurowane...  wejdz sobie na ustaw.orange.pl i skonfiguruj wg. opisu "internet po GPRS"
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline mz

• 2
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2006, 11:25:35 »
Tak jak napisalem GPRS działa bez zarzutów. Wszystko skonfigurowane jest poprawnie.
Nie działa jedynie odbieranie poczty przez outlook'a.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2006, 13:20:30 »
a jaki APN masz ustawiony w konfiguracji GPRSa?

*

Offline robcio.k

• 24
  • Sprzęt: FS N560, iP3GS
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 05, 2006, 21:03:03 »
U mnie wszystko działa. Do Outlooka spływają wszystke maile z kompa przy synchronizacji AS. A do odbierania przez GPRS mam skonfigurowane nowe konto np: Interia.

problem z ustawieniem poczty w M3000
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 07, 2006, 01:10:53 »
witam.. mam ten sam problem.. nie chce mi sie połączyc z serwerem poczty.. poprzez wifi wszystko smiga.. ale po gprs nie.. a ustawiony jest dobzre bo strony www smigaja dobrze :)) i  np gg działa..! POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 07, 2006, 01:33:08 »
mam!!! ASTALAVISTA :P bejbe :P  wiecie co trzeba zrobic.. to połączenie gprs co jest standartowo ejst jakieś zjebsute:P trzeba wejsc na orangowska stronke i tam pobrac ustawienia do naszego spv-ka.. nastepnie w ustawieniach poczty przy podawaniu loginu i haslo w opcjach ustawic ze ma korzystac z tego nowego łącza Internet Oragne (stare nazywa sie Oragne interenet).. i bedzie działąłao :P PROSTE :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 07, 2006, 09:11:29 »
No i wielkie halo... jakby sie czytalo ze zrozumieniem to w drugim poscie dokladnie napisalem to samo, ze to jest polaczenie WAP GPRS a nie Internet GPRS dlatego nie chodzi... mimo, ze strony chodza...