spv m3000 problem z chyba blokujacymi sie klawiszami

• 2 Odpowiedzi
  • 524 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

spv m3000 problem z chyba blokujacymi sie klawiszami
« dnia: Grudzień 27, 2009, 15:33:37 »
witam

mam problem

przez dwa lata moj spv dzialal super az do teraz , zaczelo sie cos w nim blokowac tak jakby klawisz 'enter' ; zatwierdzajacy i swieca klawisze sluchawek zielony i pomaranczowy, jak cos chce uruchomic to jest problem bo szybko przechodzi dalej do pod rozdzialow menu - tak jakbym przyciskal ' dalej ' i dalej .

master reset nic niedal, suszenie jak i odkurzanie plyty glownej tez nie.

zauwazylem ze pomaga jak sie telefon podepnie do ladowarki lub kablem usb do komputera to wtedy dziala normalnie ale jak sie odlaczy go to zaraz klawisze sie zaczynaja swiecic i znowu to samo .

moze ktos cos poradzic ? plyta glowna ?

Edit

Skoro nikt niema pomysłu na naprawę płyty głównej to może ktoś poradzi czy idzie zmienić nr IMEI w tej nowo wymienionej płycie głównej na stary taki jaki miałem w mojej płycie i na obudowie telefonu.
/
Bo kupiłem rozbitka na allegro i tylko płyta się z niego nadaje do wymiany bo reszta tak jak przystało na powypadkowy jest połamane nawet ekran dotykowy uszkodzony/
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2010, 09:15:47 wysłana przez enygma »

*

Offline kozunio12

• 318
  • Sukces ma wielu ojców, porażka żadnego.
  • Sprzęt: Samsung i5700
Odp: spv m3000 problem z chyba blokujacymi sie klawiszami
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2009, 19:01:59 »
Wygląda na to, że bateria leciwa już i do wymiany będzie. Bo jeżeli problem ustępuje po podłączeniu do ustabilizowanego zasilania, to problem może tkwić tu.
Było:SPV E650, LG KS20, Samsung Omnia

Odp: spv m3000 problem z chyba blokujacymi sie klawiszami
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 31, 2009, 10:17:59 »
To nie wina baterii, wymieniłem płytę główną i działa .