spv m3000 po wgraniu ROM'u WM6 padła.

• 8 Odpowiedzi
  • 1709 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

spv m3000 po wgraniu ROM'u WM6 padła.
« dnia: Marzec 09, 2009, 17:16:56 »
Witam. Korzystałem z romu WM6 by luklew i niestety miałem pecha. A mianowicie telefon padł mi przy flashowaniu a chińczyk go nie stawia. Nie wiem co mam zrobić bo telefon cały czas wisi na ekranie gdzie wyświetla jaki ma rom, radio itd. Co do HR to nie robi się tak jak to pisało na forum że ma zapytać i trzeba potwierdzic zieloną słuchawką. Po prostu robie 2 górne klawisze i wciskam reset co owocuje tym że telefon na chwilkę przygaśnie i po chwili znów widzę wcześniejszy ekran. Przy zdejmowaniu cida wyskoczył mi błąd ale pisało że cis zdjęty. Teraz nie można wgrać innego romu. Nie wiem jak z tego wybrnąć więc proszę o pomoc fachowców. Ten sam rom wgrałem do drugiej SPV w której cid się zdjął i telefon chodzi az miło. Teraz tylko ten sam efekt chciał bym zobaczyć w tej martwej.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: spv m3000 po wgraniu ROM'u WM6 padła.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 09, 2009, 19:47:49 »
Witam. Korzystałem z romu WM6 by luklew i niestety miałem pecha. A mianowicie telefon padł mi przy flashowaniu a chińczyk go nie stawia.

A na pewno jest G3 ?

Nie wiem co mam zrobić bo telefon cały czas wisi na ekranie gdzie wyświetla jaki ma rom, radio itd. Co do HR to nie robi się tak jak to pisało na forum że ma zapytać i trzeba potwierdzic zieloną słuchawką. Po prostu robie 2 górne klawisze i wciskam reset co owocuje tym że telefon na chwilkę przygaśnie i po chwili znów widzę wcześniejszy ekran.

Zle robisz HR. Zrob DOKLADNIE wg opisu w FAQ.

Przy zdejmowaniu cida wyskoczył mi błąd ale pisało że cis zdjęty.

A czytać ZE ZROZUMIENIEM umiesz:

Cytat: FAQ
Należy zwrócić uwagę czy nigdzie nie pojawiło się słowo "Error", "Błąd" czy inne sugerujące, że skrypt czegoś nie mógł wykonać, jeżeli pojawiło się gdziekolwiek należy całą procedurę powtórzyć! Jeżeli wszystko przebiegło podobnie jak powyżej mamy zdjętą blokadę CID.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2009, 00:40:28 »
Robię dokłądnie wg opisu i czarny ekran nie wyskakuje :| Co do czytania ze zrozumieniem - potrafię tak czytać tyle  że czynność zdejmowania Cida powtarzałem z 10 razy i za każdym razem był ten błąd. Nie raz flashująć jakiś telefon programy komunikują błędy a w rzeczywistości wszystko śmiga jak należy. Mój błąd ale teraz muszę jakoś naprawić a za chiny nie wiem czemu mimo tego iż HR robię tak jak pisze czyli trzymając te dwa klawisze na ekranem wciskam reset pozniej dalej je trzymam i puszczam reset dalej trzymając te dwa klawisze telefon robie jakby zwykły reset. Co do tego czy jest to G3 to jestem pewien. Jak wgrywałem prędzej tego WM6 i padł telefon to go chińczykiem postawiłem. Tyle ze teraz sie opiera i mimo iż w telefonie jest jakby dalej chińczyk bo wyświetla mi jego wersję na ekranie startowym to dalej nic się nie dzieje. Dlaczego nie wyskakuje ten czarny ekran jak robie HR?
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 00:43:26 wysłana przez prezes2bt »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2009, 09:37:49 »
A jestes pewien ze w wizardzie dzialaja oba przyciski? Moze to jest przyczyna tego, ze nie mozesz zrobic HR. Jest to o tyle istotne, ze jezeli Ci chinczyk nie stawia Wizarda na nogi to zapewne masz podczas HR Format Failed ale to wlasnie tylko podczas HR mozna sprawdzic. A jezeli masz Format Failed to musisz sie udac do imiei-check.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2009, 16:05:31 »
Zgadza się mam błąd formatu. Udało mi się dzisiaj zrobić. Zaskoczyło wszystko, zrobiłem zieloną słuchawkę i wywaliło błąd po czym zresetował się. O co chodzi z tym imei check??:>

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 10, 2009, 16:27:10 »
www.imei-check.co.uk oni tylko moga pomoc.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2009, 16:58:17 »
Teraz tak myślę i wydaje mi się że jednak mój telefon jest pozbawiony cida. Przecież miał wgrany rom o2 oryginalnie a ja zmieniłem go na wm6 angielski na ktorym wszystko działało. Dopiero po wgraniu romu wm6 by luklew telefon padł i musiałem go chińczykiem ratować. Może spróbować wersji wgrywania romu z karty pamięci?? jak wygląda taka czynność?? Czytałem własnie jednego z Twoich postów i pisałeś ze jak sie z karty wrzuca to inaczej się formatuje pamięć. Może wieć to mi pomoże bo check imei ma zdjmować cida a skoro ja wgrałem już do telefonu inny rom to wydaje mi się że cida w telefonie nie mam (jeżeli z karty nie pojdzie to wtedy zezłomuje telefonik). Pozdrawiam i czekam na info za które z góry dziekuje.

*

Offline szymon74

• 291
  • Sprzęt: Asus P750,HTC Kaiser, Wizard, Samsung SGH-U900,  Nokia E51, Samsung Nc10 iPlus, PSP 1000, iPod Classic plus sterta gratów w szufladzie
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 10, 2009, 17:15:56 »
Spróbuj tego.
1. Przygotuj czystą kartę SD.
2. Ściągnij program mtty.
3. Zabij wszystkie procesy ActiveSync (lub wyłącz w nim komunikację poprzez USB).
- uruchamiamy na PeCecie Task managera (alt+ctrl+del)
- przechodzimy do zakladki "Procesy" i tam wybieramy wcescomm.exe i zakoncz proces oraz WCESMge.exe i tez zakoncz proces
5. Włóż kartę do Wizarda.
5. Uruchom Wizarda w trybie bootloadera (kamera+reset).
6. Podłącz Wizarda do USB.
7. Uruchom mtty i wybierz port USB lub //WSCECOMM1 - zależnie od konfiguracji twojego systemu.
8. Wpisz komendę r2sd all. Zaczekaj na zakończenie całej operacji.
Kod:
r2sd all
***** user area size = 0x3D680000 Bytes

R2SDBackup() - Download type = 5
usTotalBlock = 1 sizeof(SDCARD_SIGNATRUE_TABLE)=512

Start address = 0x80000000 , Length = 0x800
Start address = 0x80000800 , Length = 0xC0000
.........
+WriteHTCSignature,download type = 5
Common Info Checksum=0x5DF98401

-WriteHTCSignature...

9. Wyjmij baterię, włóż i ponownie uruchom Wizarda w trybie bootloadera.
10. Ujrzysz monit 'download SD image', potwierdź klawiszem komend głosowych (prawy górny). Czekaj na zakończenie procesu.
11. Wyjmij baterię, włóż i ponownie uruchom - tym razem normalnie.
Opis z mobione.pl
Link do mtty:
http://mobione.pl/uploads/rom_tools/mtty.exe
Visca el Barca

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 10, 2009, 17:21:55 »
Teraz tak myślę i wydaje mi się że jednak mój telefon jest pozbawiony cida. Przecież miał wgrany rom o2 oryginalnie a ja zmieniłem go na wm6 angielski na ktorym wszystko działało. Dopiero po wgraniu romu wm6 by luklew telefon padł i musiałem go chińczykiem ratować. Może spróbować wersji wgrywania romu z karty pamięci?? jak wygląda taka czynność?? Czytałem własnie jednego z Twoich postów i pisałeś ze jak sie z karty wrzuca to inaczej się formatuje pamięć. Może wieć to mi pomoże bo check imei ma zdjmować cida a skoro ja wgrałem już do telefonu inny rom to wydaje mi się że cida w telefonie nie mam (jeżeli z karty nie pojdzie to wtedy zezłomuje telefonik). Pozdrawiam i czekam na info za które z góry dziekuje.

Tu nie chodzi o zdjecie CIDA, tylko o to, ze to naprawia blad format failed. Przez karte nie zawsze idzie. Wszystko zalezy od tego jak masz zdjetego CIDa. Jezeli zle to, nie uda Ci sie wgrac przez karte.