Problem z ladowanie lub cos innego !!

• 40 Odpowiedzi
  • 3342 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Problem z ladowanie lub cos innego !!
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 25, 2007, 18:10:29 »
Witam, dostałem nową baterię. Nie jestem w 100% jeszcze pewien ale wygląda na to że telefon pierw ładuje a potem rozładowuje baterię. Tak miałem wczoraj kiedy to podłączyłem SPV do ładowania a rano świeciła czerwona dioda. Natomiast bateria ładowana na "krótko" trzyma dziś cały dzień i ubylo jej narazie 8%. Poczekam na rozładowanie się baterii i spróbuję ją znów naładować przez SPV. I moje pytanie co robić jeśli tel znów rozładuje baterię? Rozkręcić i przeczyścić styki czy dać sobie spokój i ładować baterię na krótko w nocy?

*

Offline globus.gd

• **
  • 201
  • Sprzęt: Wizard Pathfinder 1.0
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 25, 2007, 23:50:33 »
a jaka baterie kupiles?? skad pochodzi?? allegro??

« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 26, 2007, 00:57:23 »
Link do baterii:
http://allegro.pl/item217528540_217528540.html

od rana od 9.00 do teraz czyli 01.00 wyładował się 19%. Trochę podzwoniłem itp. czyli wynik dobry. Czekam na rozładowanie się baterii i tak jak pisze będę ładował przez SPV, to powinno rozwiać moje wątpliwości co do "usterki" jeśli takowa występuje.

Czy komuś zdarzyło się że SPV podczas ładowania rozładował baterię?

*

Offline drivex

• **
  • 167
    • http://drivex.no-ip.info
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 27, 2007, 16:54:37 »
i co z ta bateria? bo mam ten sam problem... laduje do fulla, pouzywam troche i nagle 0% - restart - potem chwile pochodzi i pisze ze 70% baterii i tak w kolko - rozne dziwne rzeczy sie dzieja

« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 27, 2007, 20:28:39 »
Witam, coś nie tak jest z ładowaniem SPV. Nie wiem czy warto jest go rozkręcać i czyścić czy coś padło w płycie. Dziwi mnie jednak fakt że połączenie usb jest, SPV przez jakiś czas ładuje baterię po czym przestaje ładować, może nawet rozładowuje. Oczywiście próbowałem też ładowarki sieciowej. Wszystko jest ok gdy baterię ładuję na krótko. Mamy tu jakiegoś serwis-man'a który móglby pomóc w odnalezieniu przyczyny?

« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 29, 2007, 19:28:58 »
Wygląda na to że SPV rozładowuje baterię. Jakby się plus z minusem pomerdał. Ale komunikacja usb działa. Niech ktoś coś mądrego wymyśli bo mnie już głowa boli  :mad:

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 29, 2007, 19:30:18 »
Serwis ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 29, 2007, 19:35:07 »
Serwis ?
Albo gówniana bateria.

*

Offline drivex

• **
  • 167
    • http://drivex.no-ip.info
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 29, 2007, 20:41:04 »
Mam ten sam problem ale zauwazylem ze po wejsciu do Bootloadera (camera + softereset) i podlaczeniu ladowarki, mimo tego ze lampka ladowania sie nie pali to bateria sie laduje i to "dobrym sposobem" :)

« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 30, 2007, 10:50:55 »
Serwis ?
Albo gówniana bateria.

bateria jest OK

Mam ten sam problem ale zauwazylem ze po wejsciu do Bootloadera (camera + softereset) i podlaczeniu ladowarki, mimo tego ze lampka ladowania sie nie pali to bateria sie laduje i to "dobrym sposobem" :)

spróbuję ;]

« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 31, 2007, 08:52:16 »

spróbuję ;]

[/quote]

dupa mamucia