Qtek 9100 i simlock

• 9 Odpowiedzi
  • 1536 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline docxxx

• 279
  • Sprzęt: HTC TP2
Qtek 9100 i simlock
« dnia: Lipiec 27, 2007, 17:16:56 »
Witam
Wiem, temat walkowany 100 razy, ale mi chodzi o inna rzecz. Chce kupic SPV M3000 (Qtek 9100). Bedzie to moj pierwszy palmtop. Na allegro jest ich kilka, ale wiekszosc ma simlocka w Orange/Idea. Czytalem w innych watkach ze mozna SL sciagnac loowizem. I teraz mam kilka watpliwosci:

1. czy to robi sie prosto, czyli praktycznie nie mozna uwalic urzadzenia (prawo Murphiego, mowi ze mozna:)
2. czy mozna trafic na takie urzadzenie, ze nie mozna sciagnac blokady?

Wiem, ze lepiej szukac wersji G3 (czytalem FAQa).

Na co jeszcze zwrocic uwage?
Srednio bateria ile trzyma? Wiem, zalezy od uzytkowania, ale tak srednio:)

Z gory dzieki za odpowiedzi.

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
Odp: Qtek 9100 i simlock
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 27, 2007, 17:31:04 »
Simlocka sie sciaga bardzo prosto wystarczy wcisnac 2 przyciski w faq jest podane jakimi i jakim programem. Jest naprawde bardzo latwo
Szukaj wersji G3 najlepiej jak dla mnie, i pytaj sie czy rysik wypada :)

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline docxxx

• 279
  • Sprzęt: HTC TP2
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2007, 17:35:05 »
A no wlasnie, czasami na aukcji napisane jest, ze wylata:) Czy to wazne? Znaczy po prostu, ze tylko wkurza, czy np. jest to oznaka czegos powazniejszego?

*

Mr mapka

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2007, 17:42:22 »
Po prostu nie trzyma sprężynka w obudowie i wyrobiona jest gumka blokująca rysik.

Osobiście po skonfigurowaniu wizarda rysika używam TYLKO do SR. Reszta obsługiwana jest palcem i przyciskami więc to raczej nie jest zbyt uciążliwy mankament.

*

Offline asiek120

• 294
  • Sprzęt: htc wizard, dekoder polsatu, młotek, kombinerki  i 2 śrubokręty
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 27, 2007, 19:27:48 »
Po prostu nie trzyma sprężynka w obudowie i wyrobiona jest gumka blokująca rysik
Sprężynka, gumka ??
o czym ty piszesz ?
Tam nie ma sprężynki tylko plastikowy element (sprężysty), który pod siłą wkładania rysika poprostu pęka a gumka tam się pojawia dopiero wtedy, gdy ktoś ją tam wsadzi celem zapobiegania wypadaniu rysika. Jeżeli ktoś starannie naprawiał wypadający rysik (przy pomocy gumki do mazania) to problem już się nie pojawia.

Dzwoni ale nie w tym kościele :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2007, 19:33:08 wysłana przez asiek120 »
=====================

ipl 3.08
spl 3.08
GSM 2.71.11
ROM WM6 NBD 9.2

Dlaczego zoki juz nie gotuje ??

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 27, 2007, 21:26:37 »
docxxx 

Jezeli czytales FAQ na temat simlocka to wiesz ze to sie prosto robi. wszytsko masz na tacy :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Mr mapka

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 27, 2007, 21:41:53 »
Cytat: asiek120
Cytat: Mr mapka
Po prostu nie trzyma sprężynka w obudowie i wyrobiona jest gumka blokująca rysi
Sprężynka, gumka ??
o czym ty piszesz ?
Tam nie ma sprężynki tylko plastikowy element (sprężysty), który pod siłą wkładania rysika poprostu pęka a gumka tam się pojawia dopiero wtedy, gdy ktoś ją tam wsadzi celem zapobiegania wypadaniu rysika. Jeżeli ktoś starannie naprawiał wypadający rysik (przy pomocy gumki do mazania) to problem już się nie pojawia.

Dzwoni ale nie w tym kościele :mrgreen:

Nie wiem co masz za sprzęt ale w moim SPV M3000 jest stalowa blaszka sprężynowa (widoczna na pierwszej fotce - opisana) przykręcana wkrętem pomiędzy obudowami. Jeśli rysik mi się zaczyna wysuwać to wystarczy ją odgiąć do pierwotnego kształtu i po problemie.
Swojego SPV kupiłem jako używanego więc może ktoś już przy tym kombinował. Jeśli tak to miał niezły pomysł bo działa.

Co do gumki to jest ona na stałe zamontowana w plastikowym korpusie na samym końcu.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2007, 21:47:23 wysłana przez Mr mapka »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 27, 2007, 22:11:51 »
To jakis wynalazek chyba, bo ja robilem juz z 6 Wizardow i nigdy nie bylo sprezynki czy gumki tylko zawsze plastik taki nie pomyslany.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Mr mapka

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 27, 2007, 22:40:34 »
Może i wynalazek ale za to się sprawdza   ;)

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 29, 2007, 16:14:45 »
hello :]
sprezynka jest zawsze :] normalnie jest wtopiona w plastik, ale pozniej sie wylamuje, ale ona nie jest odpowiedzialna za trzymanie rysika tylko jego przytrzymywanie, za wlasciwe "klik" przy wsuwaniu i wysuwaniu odpowiedzialny jest wzdluzny plastik ktory lamie sie :p
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920