spv m3000 - moja ocena po miesiącu użytkowania

• 70 Odpowiedzi
  • 8740 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 17, 2006, 14:44:08 »
Cytat: "Garakk"
Brak jednakże licznika do GPRS'a. Mi też tego nieco brakuje.

Jak sie tu odpisuje, tego potrzebujecie SPB GPRS Monitor www.[PIRACTWO]. tam jest full wersja
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #61 dnia: Maj 01, 2006, 20:49:28 »
Witam
Mam spv m3000 i słuchawkę na BT. I teraz sie zastanawima jak mogę ustawić to tak zeby w słuchawce można było słyszeć muzyczkę a nie tylko korzystać z telefonu. A czy ktoś wie jak ustawić i czy jest jakas polska wersja  
GPRS monitor ? bo to zeby wgrac to pikuś tylko zeby mi zliczało wysłąne bajty. Prosze o pomoc i dziękuje z góry za odpowiedz !!!

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
« Odpowiedź #62 dnia: Maj 06, 2006, 17:35:00 »
Cytat: "spokesII"
Witam
Mam spv m3000 i słuchawkę na BT. I teraz sie zastanawima jak mogę ustawić to tak zeby w słuchawce można było słyszeć muzyczkę a nie tylko korzystać z telefonu.

http://klamstwo.org/evad/stuff/wizard/BTAudio.zip

BTAudioOn - włącza przekierowanie wszystkich dźwięków do BT
BTAudioOff - wyłącza przekierowanie
BTAudioToggle - przełącza On/Off

*

Offline vril

• 24
  • Sprzęt: Desire Z
« Odpowiedź #63 dnia: Marzec 21, 2007, 08:04:58 »
po miesiacu uzytkowania :

1)przy moim uzytkowaniu bateria trzyma ok 20h ( 2h rozmow, b. duzo smsow, odtwarzacz mp3 podczas jazdy do pracy, granie w karty czasami ). trzyma slabo ( porownujac do telefonow ) jednak biorac pod uwage wyswietlacz to dobry wynik.

2)jak chce napisac smsa i wysuwam klawiature to  od razu sie nie podswietla - dopiero po nacisnieciu jakiegos klawisza - denerwuje mnie to

3) podczas laczenia z Wi-Fi automatcznie probuje polaczyc sie poprzez GRPS - tez wkurza. radze sobie najczesciej tak ze wylaczam tryb GSM

4) to ze na windowsie wszystko jest procesami programowymi czyli :
a) jak jest odpalone duzo aplikacji to czasami jest blad "nie moge wyslac smsa"
b) za bardzo zmasakruje baterie to nie bede mogl jej  naladowac - raz mi sie zdarzylo ( nie uznaje doladowania telefonu )

5) budzik nie chce dzialac jak nie wlacze dzwiekow - czyli ktos moze mnie w nocy obudzic i nic nie zorbie bo inaczej budzik nie zadzwni.

6)ladowanie ( na 10, 20 % wlacza sie podswietlenie )

7) duzy przeskok miedzy wylaczniem podswietlenia a jego pierwszym trybem ( moglo byc wiecej mozliwosci )

8) pisanie na fonpadzie podczas jazdy busem nie jest za wygodne

ooglnie - podoba mi sie :D
6810 -> SPV m3000 -> spv m3100 -> Touch PRO -> Desire Z

Desire Z Orange
CyanogenMod-7-04122011-NightlyVision

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #64 dnia: Marzec 21, 2007, 08:18:18 »
vril

Nie ma to jak odpisywanie na posty po roku :) A rozwiazanie wszystkiego co Ci sie nie podoba jest na forum :) Za to to doladowywanie to widze ze jestes wiezniem mitu :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline vril

• 24
  • Sprzęt: Desire Z
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 21, 2007, 09:58:53 »
nie zauwazylem daty :P:P ale to nie znaczy ze juz nikt nie kupuje spv:P:P

dlaczego mitu ?

Kazda firma i w kazdych urzadzeniach elektronicznych wyposarzonych w baterie zaleca raz na kilka cykli pelne rozladowanie baterii:>
jak to mit to dlaczego spada pojemnosc:)
6810 -> SPV m3000 -> spv m3100 -> Touch PRO -> Desire Z

Desire Z Orange
CyanogenMod-7-04122011-NightlyVision

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 21, 2007, 16:13:10 »
vril

Na forum byly duze dyskusje na temat baterii wiec sie nie bede powtarzal przy bateriach takich jak sa w wizardach paradoksalnie ladowanie baterii na full i rozladowywanie baterii do zera bez doladowywan moze skrocic jej czas dzialania a nie wydluzyc. Ja po roku uzywania Wiarda i ciaglego doladowywania go moge stwierdzic ze czas dzialania na baterii nie ulegl zadnemu skroceniu.

*

lupus

« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 21, 2007, 21:10:28 »
niektórzy słuchają miłych Pań z salonów  ;)
ostatnio dokupywałem baterie do Wizarda (oryginał) i taka miła pani przypomniała mi o "sformatowaniu baterii"  :terrified:

*

mobi_one

« Odpowiedź #68 dnia: Marzec 21, 2007, 21:51:44 »
vril
oleyek
przez 3,5 roku uzywalem p800 z aku poli-costam :)
ladowalem go w cyklach full, empty  (tak przed calkowitym rozladowaniem). Telefon byl wlaczony 24/24 oraz 7/7. Innymi slowy przez 3,5 roku nie byl wylaczany :) po tym czasie, bateria jest w stanie nowki, nie widze roznicy miedzy teraz a poczatkiem uzytkowania. Mity mitami, szkolenia szkoleniami a i tak najlepsza jest praktyka.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #69 dnia: Marzec 21, 2007, 22:45:07 »
mobi_one

Kazdy rodzaj baterii jest wrazliwy zawsze na cos innego :) To co jest dobre dla NiMh nie jest dobre dla Litowych to co dobre dla polimerowych niejes dobre dla innych itp, itd :)

*

lupus

« Odpowiedź #70 dnia: Marzec 21, 2007, 23:20:34 »
tym bardziej, że przy Wizardzie często się zdarza (można o tym poczytać na Tym forum),że urządzonko nie może się "podnieść" po tym jak wyłączy zasilanie przy minimalnej baterii. Wybaczcie ale nie mam zamiaru ryzykować (nawet gdy będzie to 50/50%)że będę musiał walczyć kilka godzin żeby uruchomić urządzenie tylko dlatego,że PRAWDOPODOBNIE wydłuże życie baterii o kilkadziesiąt ładowań. A tak na marginesie Wizarda mam 3 miesiąc i ładuje kilka razy dziennie(szczególnie synchronizacja z PC) i jakoś nie zauważyłem żeby spadła pojemność baterii-trzyma cały czas tyle samo