SPV M3000 kilka pytan

• 11 Odpowiedzi
  • 660 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M3000 kilka pytan
« dnia: Sierpień 15, 2006, 21:49:22 »
Witam, jestem tu nowy. Mam problem z kilkoma rzeczami.
Mam spv m3000 z orange menu.

1. Jak zmienic na defaultowe meno windows mobile 5.0 ?
2. Czy ktos juz probowal ta komorke polaczyc z jakims modulem gps? Jesli tak, to w jaki sposob (moja komorka zrywa polaczenie).
3. Czy wiesza sie Wam ekran? Generalnie mozna uzywac go ale pojawiaja sie takie paski i obraz sie nie zmienia.

Dodam tylko ze komorka jest fabrycznie nowa.

pozdrawiam MisQ

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
SPV M3000 kilka pytan
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:03:28 »
MisiaQ

Po pierwsze uzyj opcji szukaj u gory i czytaj...

co do menu itp. zrob HR po czym jak juz przejdziesz kalibtacje ekranu to pojawi Ci sie komunikat o tym, ze za 3 sek. bedzie instalowal customizacje i w ciagu tych 3 sekund zrob normalny reset wtedy bedziesz mial domyslnego windowsa bez zadnych udziwnien orangutana
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
SPV M3000 kilka pytan
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:11:01 »
z gps a co to jest?
cytat "Jesli tak, to w jaki sposob (moja komorka zrywa polaczenie)" a co laczysz sie przez gsm :))
A jaki masz gps?
Sparowales go?
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

SPV M3000 kilka pytan
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:30:39 »
Cytat: "romulus"
z gps a co to jest?
cytat "Jesli tak, to w jaki sposob (moja komorka zrywa polaczenie)" a co laczysz sie przez gsm :))
A jaki masz gps?
Sparowales go?

a co znaczy "sparowac?"
gps - sony bt-gps 00969bt

wybaczcie jeśli to glupie pytania jestem poprostu nowicjuszem w takich sprawach...

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
SPV M3000 kilka pytan
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:33:21 »
spoko nabijam sie.
powiedz czy udalo sie go uruchomic widzi go pocket i jaka masz mape
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
SPV M3000 kilka pytan
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:38:02 »
MisiaQ

sparowac znaczy "połączyc w parę" Pocketa z odbiornikiem GPS

SPV M3000 kilka pytan
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:45:21 »
widzi go ale jest znak zapytania. gdy nawiazuje nowe polaczenie to dochodzi do wyboru zabezpieczzenia haslem gdy to pomijam to pokazuje sie informacja ze gps sie laczy. nastepnie widze dalej menu wyboru hasla z tym ze już nie mogę kliknac dalej...i wtedy gps sie wylacza

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
SPV M3000 kilka pytan
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:57:31 »
MisiaQ

Zeby wyłączyć orange menu trzeba nacisnąć: start/settings/today/item anastępnie odznaczyć orange enu i zaznaczyć to co sie ma na pulpicie wyświetlać. Pewnie masz polskiego WM5 więc będziesz miał start/ustawienia/dzisiaj/item(nie wiem jak to przetłumaczyli)
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
SPV M3000 kilka pytan
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:58:10 »
nie pomijaj wpisz 0000 i to twoj problem, ewentualnie zresetuj gps trzymaj reset pare sekund az zapali lub mignie zielona dioda :))

SPV M3000 kilka pytan
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 15, 2006, 23:22:43 »
Cytat: "romulus"
nie pomijaj wpisz 0000 i to twoj problem, ewentualnie zresetuj gps trzymaj reset pare sekund az zapali lub mignie zielona dioda :))

Niestety...to samo nadal nie mozna polaczyc. Wprawdzie laczy sie na chwileczke, po czym rozlacza a przy udzadzeniu pojawia sie "?"

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
SPV M3000 kilka pytan
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 16, 2006, 03:16:21 »
MisiaQ

sprawdz w instrukcji GPSa jakie jest fabrycznie ustawione haslo (powinno byc 0000) problem polega na tym, ze GPS nie sparowal sie z pocketem ze wzgledu na przyklad na bledne haslo. hasla nie mozesz pominac musisz wpisac takie jakie jest ustawione w GPSie.

SPV M3000 kilka pytan
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 16, 2006, 20:16:47 »
Cytat: "oleyek"
MisiaQ

sprawdz w instrukcji GPSa jakie jest fabrycznie ustawione haslo (powinno byc 0000) problem polega na tym, ze GPS nie sparowal sie z pocketem ze wzgledu na przyklad na bledne haslo. hasla nie mozesz pominac musisz wpisac takie jakie jest ustawione w GPSie.

Fabrycznie ta seria gps ktora miala posiadala mankament, haslo 0101, juz dziala. Dziekuje serdecznie wszystkim za pomoc!

pozdrawiam MisQ