spv m3000 i wifi

• 3 Odpowiedzi
  • 928 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

spv m3000 i wifi
« dnia: Wrzesień 28, 2006, 21:51:27 »
witam wszystkich, mam maly problem z telefonem spv. bawil sie nim moj syn i teraz nie moge sie polonczyc z internetem przez wifi, pojawia sie komunikat ze sa zle ustawienia. czy moglby ktos podac mi prawidlowe ustawienia? prosze tylko w jezyku dla laikow pozdrawiam pawel

spv m3000 i wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2006, 21:53:11 »
:)

no to ty raczej powinnes znac ustawienia swojej sieci :P

znaczy haslo jesli masz wep

IP adres jesli nie masz automatycznie tego z dhcpd

spv m3000 i wifi
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 28, 2006, 22:46:58 »
nie bardzo rozumiem co piszesz, telefon mial polskie ustawienia, a kozystalem z niego w angli, nie wiem co i gdzie wpisac, sciognolem ustawienia ze strony operatora komorki ale internet przez wifi dalej nie dziala (ale jest polonczenie z ruterem) moze moglbys napisac co i gdzie wstawic? pozdrawiam

spv m3000 i wifi
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 28, 2006, 23:08:45 »
Może spytaj syna :P
Dysponując obecnymi informacjami od pawellys6 wnioskuję że adres jest przydzielany z DHCP i nie jest zabezpieczone hasłem.
Więc wracamy do deflatowych ustawień Settings/Connetions/Wireless LAN/ i jeśli tam coś jest to to czyścimy. Oczywiście akceptujemy OK :)
Settings/Connetions/Network Cards/The Internet/SDIO WLAN Wireless Adapter jeśli tam coś jest wpisane to "kropka" na górze, w następnej zakładce ma nic niebyć.
Z resztą ustawień postępujemy identycznie więc nie będę się rozpisywał.
Teras wyłączyć i włączyć telefon. Właczyć wi-fi telefon znajdzie sieći i połaczy się z wskazaną przez Ciebie. Resztę załatwi DHCP.
To była wersja optymistyczna :) bo byćmoże ktoś konfigurował za Ciebie Twoją sieć, w takim przypadku musisz się zrócić bezpośrednio do tej osoby.
Pozdrawiam