mam wizarda z orange (czyli spv3000).
postanowilem go ulepszyc... najpierw - jako,ze mam karte ery, zdjalem sim locka, co nie było trudnym zabiegiem. potem przyszla kolej na wieksze operacje - update rom.
zaczalem od backupu starego romu aWizardem i to poszlo bez problemow. zdjalem cid locka i zadalem najnowszy rom z xda-developers. wszystko poszlo dobrze, ale utracilem mozliwosc wybierania dzwonkow i notyfikacji... jak wchodze do settings/sounds and notifications i klikam zakladke notyfikacje - nic sie nie dzieje (oprocz zamulenia i stanu bliskiego zawieszeniu wizarda.). tak samo jest jak w ustawieniach klikne ikonke telefonu, lub w trakcie edycji kontaktu chce przypisac jakis dzwonek...
powrot do pierwotnego stanu aWizardem nic nie daje, ALE : mimo prob odblokowania extended romu nie usuwaja sie pliki, ktore w nim siedza. nie widac ich, ale jak chce skopiowac inne, to dostaje komunikat, ze taki plik już jest i czy chce nadpisac. jak klikam, ze chce, to wizard mowi mi ze sie nie da.
Instalowalem ext rom recznie, ale to nie pomoglo. w zwiazku z tym mam prosbe: HELP!!! co mam zrobic??? może ktos ma narzedzie do przerabiania plikow nba na nbf? może wtedy zainstalowalbym system przy uzyciu ruu i byloby lepiej???