spv 3000 - problem z update'ami ROMu

• 1 Odpowiedzi
  • 825 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 28, 2006, 08:56:40 »
mam wizarda z orange (czyli spv3000).
postanowilem go ulepszyc... najpierw - jako,ze mam karte ery, zdjalem sim locka, co nie było trudnym zabiegiem. potem przyszla kolej na wieksze operacje - update rom.

zaczalem od backupu starego romu aWizardem i to poszlo bez problemow. zdjalem cid locka i zadalem najnowszy rom z xda-developers. wszystko poszlo dobrze, ale utracilem mozliwosc wybierania dzwonkow i notyfikacji... jak wchodze do settings/sounds and notifications i klikam zakladke notyfikacje - nic sie nie dzieje (oprocz zamulenia i stanu bliskiego zawieszeniu wizarda.). tak samo jest jak w ustawieniach klikne ikonke telefonu, lub  w trakcie edycji kontaktu chce przypisac jakis dzwonek...

powrot do pierwotnego stanu aWizardem nic nie daje, ALE : mimo prob odblokowania extended romu nie usuwaja sie pliki, ktore w nim siedza. nie widac ich, ale jak chce skopiowac inne, to dostaje komunikat, ze taki plik już jest  i czy chce nadpisac. jak klikam, ze chce, to wizard mowi mi ze sie nie da.

Instalowalem ext rom recznie, ale to nie pomoglo. w zwiazku z tym mam prosbe:  HELP!!! co mam zrobic??? może ktos ma narzedzie do przerabiania plikow nba na nbf? może wtedy zainstalowalbym system przy uzyciu ruu i byloby lepiej???

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2006, 19:42:39 »
OK. Poradziłem sobie :)

Może komuś się przyda, więc napiszę jak:

z Lockwiz02b skopiowałem EnableRAPI.cab i go zainstalowałem, odpaliłem SuperCID i wrzuciłem ostatni sygnowany ROM Qteka
RUU_Prodigy_1060701_101_11310_QTEK_WWE_Ship.exe

To mi przywróciło wszystkie ROM-y (os, radio, itd) do działającej wersji. Potem już z górki, instalka polskiego os-a aWizard'em 1.2 i wszystko cacy :D

Wina za wszystko spada na (oprócz mnie ;)) Testowy os 2080701, który załadował mi IPL i coś tam jeszcze w wersji 2.08, której nijak nie mogłem usunąć:D