SPV M3000 i nie trybiące do końca wi-fi

• 8 Odpowiedzi
  • 668 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gsunr

• 18
« dnia: Lipiec 01, 2006, 20:46:18 »
Witam.
Poczytałem, poczytałem i... nie mogę dojść do ładu ze swoim spv.
mam go kilka dni, i próbuję dobić się do mojego wifi.
mam AP Gigabyte, do tego 2 lapcie, które bez problemu śmigają na tym.
Sieć jest otwarta, bez szyfrowania, zero kluczy itp.
SPV widzi sieć, podłącza się do niej, pobiera IP dla karty SDIO WLAN (nawet ręcznie przypisywałem ipka, maskę, bramę i dnsy).
Odpalenie IE i.... napis Trwa lokalizacja do utraty przeze mnie cierpliwości.
Pomocy.
ROM:1.3.1.15 PLK (orange oczywiście)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2006, 21:17:35 »
Zobacz czy nie masz jakiegos proxy wlaczonego na pewno gryzie sie z ustawieniami WAPa z idei... przynajmniej ja tak mialem...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 01, 2006, 21:19:57 »
Sprobuj jak nawiazane jest polaczenie zamknac je i na nowo polaczyc.
Twoj AP w jakim pracuje trybie?Moze masz ustawione only g, a w SPV nie masz ustawionego g, bo defaultowo jest b, trzeba zmienic w rejestrze.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2006, 21:55:16 »
Tak wlasciwi to nie kazdy spv i inny wap beda ze soba wspolpracowac np. nie dziala wap planeta 1966 z planetem 4000v2 mimo ze jest ta sama firma sa za to inne uklady radiowe i to wystarczy mi z planetem 1966 polaczy sie od razu.
tego wapa masz na dhcp serweer?
jaka masz maske. ip, dhcp from,dhcp to i dhcp serwer?
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline gsunr

• 18
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2006, 01:07:55 »
hm, AP to gigaby GN-BR01G.
w AP jest włączone DHCP, jest przypisane przydzielanie po MACu, i wpisany mac karty SDIO z SPV.
Karta dostaje IPka, widać to na właściwościach karty oraz w ARP table na APku. Problemem nie jest g, bo specjalnie przestawiłem APka na b. Przy g się nie łączył, a dokładniej widział sieć SSID ale nie łączył się do niej. Teraz się łączy, dostaje IPka i na tym koniec. Wpisuję nawet z ręki ip,netmaskę, bramkę i dnsy, ale bez skutku.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2006, 01:35:25 »
Nie wiem, czy to pomoze,ale w jakims watku widzialem, ze ktos pisal, ze znaczenie ma tez ustawienie maksymalnie na wydajnosc suwaka w menu ustawienia|komunikacja bezprzewodowa|tryb zasilania.
Mam jeszcze pytanie, czy od samego poczatku Tobie nie dzialalo polaczenie z AP, czy robiles to na "czystym" Wizardzie?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 02, 2006, 01:54:22 »
Jeszcze  pytanko a przypisales to do jakiejs grupy roboczej?
Jezeli przypadkiem masz nortona internet secturity to w opcjach musisz wklepac ip spv`ki innaczej ten porabany program cie nie pusci, na jednym mam nortona na drugim avasta i z nortonem byl problem jak zawsze, ja podpiolem AP  2 stacjonarne po switchu i spv po radiu (do wyboru lub lan przez usb) dla zabawy bez problemu w 20 minut calosc, dluzej robilem opis.
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=43287
bez filtrowania po macach bo mija sie to z celem nawet jak ktos stanie i bedzie chcial sie podpiac to i tak sa hasla
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 02, 2006, 02:07:16 »
Przy laczeniu spv trza podac grupe robocza

*

Offline gsunr

• 18
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 03, 2006, 08:41:56 »
Cytat: "horde"
Nie wiem, czy to pomoze,ale w jakims watku widzialem, ze ktos pisal, ze znaczenie ma tez ustawienie maksymalnie na wydajnosc suwaka w menu ustawienia|komunikacja bezprzewodowa|tryb zasilania.
Mam jeszcze pytanie, czy od samego poczatku Tobie nie dzialalo polaczenie z AP, czy robiles to na "czystym" Wizardzie?

i to jest to! niemniej jakoś wpadłem na to przypadkiem, zanim przeczytałem Twoją odpowiedź. Suwak na max wydajność i śmiga. Ciekawe.