SPV M3000 I DUŻY PROBLEM Z ACTIVESYNC !!!!!

• 5 Odpowiedzi
  • 1165 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mazak

• *
  • 99
  • Sprzęt: Htc Desire HD
« dnia: Styczeń 19, 2006, 19:56:53 »
Witam, stałem sie dzis szczęsliwym (nie do końca) posiadaczem SPV M3000 z orange. Pierwszy problem to połączenie a AS 4.0. Spv łączy sie i po chwili windows pokazuje błąd krytyczny i wyłącza mo sie laptop. wyłączyłem wszystkie zabezpieczenia i których pisaliście , przeinstalowałem AS kilka razy ( nawet na AS 4.1) i nadal ten sam problem. Komputer resetował mi sie juz ze 20 razy. Nie mam juz do tego siły. BARDZO PROSZE O POMOC!!!!!!!

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2006, 22:28:47 »
Wprawdzie już o tym rozmawialisy co nieco,ale pozwol ze sie jeszcze dolacze do Twojej "tragedii" , bo mam to samo~a raczej taki sam rezultat .Na domowym laptopie nie uzyskuje polaczenia  w żaden sposób. Na slozbowym lapt. z celeronem 700 mhz robie cuda, czyli wszystko przez AS. i to z wlaczonym antywir. i firewalem.
Jeżeli masz mozliwosc to sprawdz to wszystko na jakims innym komputerze.
Ja tez mam lamiglowke z domowym lapt. i spedza mi sen z oczu pytanie "dlaczego..."

*

Offline Mazak

• *
  • 99
  • Sprzęt: Htc Desire HD
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2006, 09:02:57 »
Sprawdziłem na innym komuterze i działa ok. A co do laptopa połączyłem AS przez irde i działa. Wychodzi na to że jest problem z połączeniem usb. Zeby było śmieszniej miałem wczesniej MDA III i po usb pieknie sie łączył (może to jest jakiś powód że teraz nie chce sie połączyć ), odinstalowałem inne programy które mogłyby przeszkadzać typu: nokia pc siute i nadal to samo. Niestety  nie mam innego komputera w domu i jestem skazany na tego laptopa. Moę ktoś  spotkał sie z takim przypadkiem????????????????

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2006, 09:31:41 »
Ciekawe z ta irda. Jak nie da sie rozwiazac polaczenia na kablu to moze kup  jakiegos Bluetootha na usb ,zeby sie nie meczyc przez irde.
A mozesz przynajmneij korzystac z opcji "eksploruj"  ? jak jestes podlaczony przez kabel ?

*

Offline qbaty

• 16
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2006, 09:34:18 »
problem jest chyba dosc powszechny - tez sie z nim spotkalem. na laptopie (HP/Compaq nc6000) podlaczajac m3000 po usb AS4.0 nie laczyl sie wcale, natomiast po zainstalowaniu AS4.1 w nieskonczonosc sciaga ustawienia. udalo mi sie skonfigurowac polaczenie Bluetooth i teraz synchronizuje sie jak ta lala ;-) ale za to na domowym skladaku synchronizacja po usb dziala jak nalezy... wyglada na problem z oprogramowaniem (na lapotopie probowalem wylaczyc firewall i antyvira, ale nie pomoglo, wiec sobie odpuscilem - dziala po BT i to mi wystarczy)

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2006, 12:30:24 »
Mam dwa pytania, moze ktos juz przebrnal....

1. czy outlook kontaktuje sie tylko przez BT w celu synchro ? Bo u mnie tak jest,czy mozna go zmusic zeby sie przz usb kontaktowal ?
Outlook znajduje przez BT Qteka ale wyskakuje ze nie moze odjsc do synchro w ten sposob.

2. w jakis sposob moge sciagnac kontakty z Nokii i transport do Q ?