SPV M3000 dzwonki POMOCY

• 75 Odpowiedzi
  • 19286 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 20, 2006, 14:36:49 »
oryginalne Ci nie działają, bo nie są na storage card, tylko w katalogu windows. jak zmienisz w rejestrze "Directory"= z "\\Storage Card\\dzwonki" na \Windows\ to będzie tak jak przedtem. Co do głośności, to nie mam pojęcia.

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 21, 2006, 00:38:00 »
Dzięki
to załapałem po krótkim namyśle niestety pomimo wielu zabiegów nadal głośność dzwonków telefonu jest makabryczna - prawie nic nie słychać

*

Offline jr

• 449
  • Sprzęt: HTC Wizard / i780 PXIHH5 96dpi / ZTE BLADE
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 22, 2006, 00:37:35 »
Cytat: "simon.jg"
Cytat: "mataf"
U mnie zadzialalo po nagraniu dzwonkow do glownego katalogu na karcie pamieci.

w przypadku dzwiekow dzwonka tel. ten sposob sprawdza sie swietnie  ;)

ja natomiast zastanawiam sie nad dzwiekiem budzika  :mysli:
wiem, ze musi byc .wav w katalogu \windows i wtedy wszystko jest ok ale problem jest w wielkosci .wav'ow  :kill:

:arrow:  gdzie go wrzucic na karte pamieci  :?:

:) Niestety ja by przywrócić dźwięki poszedłem na całość i chamsko wykonałem CO ..................... HardReset. ]:>

A może trochę inaczej, zainstalowałem kiedyś program SKTools i tam znalazłem opcje do przeniesienia dźwięków w dowolne miejsce (SYSTEM TWEAKS - PHONE RING SOUND FILES), ale tu też jest myk. Mianowicie gdy podamy lokalizacje (np karta) w to miejsce kopiuje cały katalog Windows niby ok, wszystkie dźwięki są na karcie(mid, mp3 wave i inne) ale sporo miejsca zajmują zdublowane pliki. Co prawda niepotrzebne informacje można wykasować ale to już ręczna robota. :)

*

Offline dr_Henio

• 453
    • pdaclub
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 03, 2007, 22:43:48 »
mi tez dzwonki z karty niedzialaja, jesli chce przypisac przenosza sie do windows/rings a zmiany w rejestrze dokonalem ;|

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 04, 2007, 16:08:54 »
siema szukam jakis fajnych dzwonkuw

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 04, 2007, 16:10:49 »
coolmax91

sziema no to szukaj dalej.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 05, 2007, 15:13:52 »
Cytat: "coolmax91"
siema szukam jakis fajnych dzwonkuw

poszukaj jakiegoś fajnego słownika.

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 05, 2007, 23:14:17 »
a slyszal ktos o takim programiku jak mRing ?? przed chwila znalazlem info o nim ...

link do strony producenta : http://www.motionapps.com/mring/index.jsp

opis z tejze strony :

*  Assign MIDI, WAV, WMA and MP3 files as ring tones, easy and intuitively at one convenient place
    * Assign ring tones to individual contacts or categories
    * Use existing Address Book contacts - no duplicated information!
    * Assign ring tone to system sounds, including known callers, unknown callers, no caller id
    * Set different ring tones for phone call and SMS
    * Manage and schedule Profiles (discreet, silent, loud, VIP etc.)
    * FREE ring tones included with mRing
    * Store your ring tones on your SD card and save memory space
    * Easily switch between profiles from today screen
    * Ascending ring tones and vibrate before ring options

Osobiscie go nie sprawdzalem ale z tego co sie orientuje to dziala na WM5

*

Offline forest75

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC SPV 3000 +MSD 2GB + HAICOM406B
Re: ciche dzwonki
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 09, 2007, 19:39:14 »
Cytat: "baddboy"
witam, wgrałem caba i:
- dzwonki działają ale są bardzo ciche, co zrobić?
- nie działają oryginalne dzwonki, co zrobić?

da się to jakoś ustawić?

z góry dziękuję za pomoc.pozdrawiam

Witam. Czy rozwiązał już ktoś problem głośności dzwonków w Wizardzie???

Mam ROM Molski 3.0.0.0 i po zmianach w rejestrze opcji initvol od 1-5 w przypadku preview działa, natomiast ile by nie dać w opcji ring (1-5) dzwonki podczas połączenia grają jakby ich nie było ledwo co słychać.

Sprzęt sprawny, mp3 filmy itp grają rewelacyjnie.

Jakieś sugestie??

P.S. podbijanie na edytorze audio nie ma sensu bo wtedy dzwonki aż skrzeczą a nie dzwonią głośniej
Pozdrawiam

u mnie sa glosno po zmianie romu
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 16, 2007, 00:21:43 »
po zmianie romu mam glosne dzwonki a nie moge ustawic zeby byly z katalogu. rom mam nowy z xda-develo orange

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 17, 2007, 14:04:19 »
Cytat: "newkind"
a slyszal ktos o takim programiku jak mRing ?? przed chwila znalazlem info o nim ...

link do strony producenta : http://www.motionapps.com/mring/index.jsp

opis z tejze strony :

*  Assign MIDI, WAV, WMA and MP3 files as ring tones, easy and intuitively at one convenient place
    * Assign ring tones to individual contacts or categories
    * Use existing Address Book contacts - no duplicated information!
    * Assign ring tone to system sounds, including known callers, unknown callers, no caller id
    * Set different ring tones for phone call and SMS
    * Manage and schedule Profiles (discreet, silent, loud, VIP etc.)
    * FREE ring tones included with mRing
    * Store your ring tones on your SD card and save memory space
    * Easily switch between profiles from today screen
    * Ascending ring tones and vibrate before ring options

Osobiscie go nie sprawdzalem ale z tego co sie orientuje to dziala na WM5

Sprawdzałem ten program i działa bez zarzutu. Jest to dobre rozwiązanie gdy ktoś chce używać innyh formatów jako dzwónków. Szkoda tylko, że program jest płatny a wersja trial tylko 7-mio dniowa :(

ciekawosttka
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 17, 2007, 22:44:03 »
mialem glosne dzwonki ale juz i ch nie mam. po koleki
wgralem nowego roma i odpalilem dzonki - graja glosno-super.
zabawilem sie w regulacje i ustawilem sygnal narastajacy - i po moich glosnych mp3 - zawsze juz gra cicho. cos siedzi w tym wm5:(

*

Offline djmoth

• 21
    • -
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 25, 2007, 13:08:33 »
No wiec postaram sie rozwiazac wasze problemy:)
1. Sciagacie Caba z 1 strony tematu wgrywacie na SD
2.instalacja na Urzadzeniu.
3.Na karcei SD macie folder dzwonki
4. Posluzmy sie nazwa dzwonka Mezo.mp3 kacikacie na niego i z opcji ustaw jako dzwonek.
5. ustawienia-> Osobiste->telefon->Typ dzwonka-Dźwiek dzwonka

no i po ok minucie zalecam wylaczyc pocketa i ponowne uruchomienie:)

pozdrawiam
DJ MoTH

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 25, 2007, 14:34:37 »
nie działa.

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 25, 2007, 16:04:10 »
Najprostszym sposobem jest wrzucenie mp3`ek do głównego katalogu Karty Pamięci... natomiast jeśli chcemy zmienić dźwięk sms`a na mp3 to musimy ten plik wrzucić do katalogu "windows" na pamięć telefonu :D

*

Offline djmoth

• 21
    • -
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 25, 2007, 16:30:41 »
@kallafior

przy zainstalowaniu Rings.cab dzwonik.mp3 same sostana skopiowane do katalogu windows.

niestety niektorzy nie moga zrozumiec o co chodzi i sami sobie mieszaja:(

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 25, 2007, 17:55:06 »
@djmoth

Tak jest jak piszesz, ale próbowałem tego i ten .cab strasznie mi namieszał w SPV bo wszystkie dzwonki wyciszyły się o połowę od pierwotnego stanu  :huh:

*

Offline djmoth

• 21
    • -
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 25, 2007, 20:59:14 »
to wejdz w ustawienia telefonu i daj dzwiek dzwonka (podejzewam ze masz narastajacy ustawiony)

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 25, 2007, 21:49:39 »
Nie... początkowo też tak myślałem, ale skoro by był narastający to by w końcu pogłośnił się a tu nic. Czy to był zwykły dzwonek czy inny to głośność była niska. Teraz trzymam dzwonki na karcie pamięci w "My Documents" i wszystko śmiga :D

*

Offline drd

• 11
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 02, 2007, 14:35:41 »
Witam,ja opiszę co mi się popi....yło po wgraniu cudownego rings.cab.W moim HP hw6515 efekt jest następujący: zgodnie tym co wyczytałem w poprzednich postach dzwonki zapisane w folderze storage card/dzwonki są widoczne w ustawieniach dzwonków,można je także tapnąć i w opcjach menu znajdzie się "set sa ringtone" ,po kliknięciu którego wyświetla się informacja że dzwonek jest kopiowany do folderu windows/rings.Nie dotyczy to jednak plików mp3,a jedynie midi i podobnego dziadostwa.Pomimo jednak całego dobrodziejstwa jakie sprawia rings.cab wszystkie te funkcje działają "na niby" ponieważ odkąd rzeczony rings.cab namotał w moim urządzeniu cokolwiek nie zrobię,jakiegokolwiek nie ustawię dźwięku kiedy ktos do mnie dzwoni słyszę tylko dźwięk "windows default".Poztanowiłem więc odinstalować wcześniej wymienionego winowajcę ,który w remove programs figuruje jako"Your Company name Your Aplica..."wtedy jednak sprawa się całkiem posr..a.Otóż w menu głośności mam zawsze wyciszoną słuchawkę(mogę ją podgłośnić ,ale to i tak nic nie daje ,bo wraca do stanu poprzedniego)dzwonki są niesłyszalne,a w dalszym ciągu jedynym jaki dzwoni jest "windows default"za to mega cicho.Muszę tutaj dodać że jestem świeżym posiadaczem wcześniej wymienionego urządzenia,śmiało można powiedzieć że "zielonym"w pewnych ,związanych z tą technologią zagadnieniach,a bardzo chciałbym jakoś naprawić ową usterkę ,niekoniecznie uciekając się do metod tak radykalnych jak hard-reset.Proszę zatem o pomoc i z góry uprzejmie dziękuję.

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #50 dnia: Luty 02, 2007, 15:37:13 »
hard reset. i nie popełniaj tego błędu co ja: zainstalowałem cab'a a potem przeczytałem wątek do końca. jakbym doczytał, że się pieprzą sprzęty od tego, to bym się nie zdecydował.

*

Offline drd

• 11
hard reset. i nie popełniaj tego błędu co ja: zainstalowałem
« Odpowiedź #51 dnia: Luty 02, 2007, 17:48:58 »
a może jakaś inna rada,może jakiś program do podmiany dzwonków załatwiłby problem.Chcę uniknąć hard-resetu ,bo staram się spersonalizować swój telefon i robię to juz od kilku dni,jeśli będę musiał mu poświęcić kilka kolejnych,moja dziewczyna znienawidzi mnie do końca.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #52 dnia: Luty 03, 2007, 00:17:59 »
Cytat: "drd"
Witam,ja opiszę co mi się popi....yło po wgraniu cudownego rings.cab.W moim HP hw6515 efekt jest następujący: zgodnie tym co wyczytałem w poprzednich postach dzwonki zapisane w folderze storage card/dzwonki są widoczne w ustawieniach dzwonków,można je także tapnąć i w opcjach menu znajdzie się "set sa ringtone" ,po kliknięciu którego wyświetla się informacja że dzwonek jest kopiowany do folderu windows/rings.Nie dotyczy to jednak plików mp3,a jedynie midi i podobnego dziadostwa.Pomimo jednak całego dobrodziejstwa jakie sprawia rings.cab wszystkie te funkcje działają "na niby" ponieważ odkąd rzeczony rings.cab namotał w moim urządzeniu cokolwiek nie zrobię,jakiegokolwiek nie ustawię dźwięku kiedy ktos do mnie dzwoni słyszę tylko dźwięk "windows default".Poztanowiłem więc odinstalować wcześniej wymienionego winowajcę ,który w remove programs figuruje jako"Your Company name Your Aplica..."wtedy jednak sprawa się całkiem posr..a.Otóż w menu głośności mam zawsze wyciszoną słuchawkę(mogę ją podgłośnić ,ale to i tak nic nie daje ,bo wraca do stanu poprzedniego)dzwonki są niesłyszalne,a w dalszym ciągu jedynym jaki dzwoni jest "windows default"za to mega cicho.Muszę tutaj dodać że jestem świeżym posiadaczem wcześniej wymienionego urządzenia,śmiało można powiedzieć że "zielonym"w pewnych ,związanych z tą technologią zagadnieniach,a bardzo chciałbym jakoś naprawić ową usterkę ,niekoniecznie uciekając się do metod tak radykalnych jak hard-reset.Proszę zatem o pomoc i z góry uprzejmie dziękuję.

bo nie czytacie i nie wiecie co robicie wyraznie napisalem ze caba robilem na podstawie rejestrow z wizarda i romu qtek 2.25

cytat"
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\SoundCategories\Ring]
"Directory"="\\Storage Card\\dzwonki"
"InitVol"=dword:00000005
"DirectoryPX"=""
"Speaker"=dword:00000001
"AttenuationCategory"=dword:00000002
"DefaultSound"="Windows Default .wav"
jak widac taki trzeba zalozyc folder na karcie bede mial czas to zrobie caba ktory tworzy pusty folder na karcie.
jak widzicie nie ma ukosnika na koncu bo jak dodam u siebie to szuka mi nastepnego podkatalogu..."

a wystarczy samemu zmienic tu "Directory"="\\Storage Card\\dzwonki" i bedzie wszystko dzialalo. A jezeli nie jestes pewien to moze zrob sobie export danego rejestru i wrazie problemu mozesz go importowac a nie robic hard
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline drd

• 11
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #53 dnia: Luty 03, 2007, 12:12:45 »
dobra-pytanie ,które dla większości z Was wyda się głupie:jak edytować rejestr systemu w ppc?????odeślijcie mnie do właściwego tematu ,bo sobie nie radzę :S

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #54 dnia: Luty 03, 2007, 12:25:01 »
Zainstalij Totalcmd
Jako pierwsza pozycja jest "//" - wejdź, registry - wejdź....
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 03, 2007, 19:00:30 »
drd
jak ci nie wyjdzie, to zrób buckup wszystkie za wyjątkiem rejestru, hard reset, a potem wgraj buckup.

*

Offline drd

• 11
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #56 dnia: Luty 03, 2007, 21:30:40 »
jestem już po hard resecie,kombinowałem z rejestrem ,ale prawdę mówiąc"na ślepo"bo niewiele z tego rozumiem.Miło mieć znowu dzwonki :))

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #57 dnia: Luty 04, 2007, 12:07:57 »
drd
to my juz nic na to nie poradzimy  :)
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #58 dnia: Luty 04, 2007, 12:08:41 »
Cytat: "djmoth"
@kallafior

przy zainstalowaniu Rings.cab dzwonik.mp3 same sostana skopiowane do katalogu windows.

niestety niektorzy nie moga zrozumiec o co chodzi i sami sobie mieszaja:(

Ciekawa teoria z tym kopiowaniem  :)

SPV M3000 dzwonki POMOCY
« Odpowiedź #59 dnia: Luty 06, 2007, 23:33:28 »
Mi niestety tez przyciszylo te dzwonki, bawilem sie sam w rejestrze probujac dojsc i nic.

Mam rom z orange 2.2

Moja rada:
Zrobcie najpierw backup rejestru bo jak widac u jednych chodzi a u innych nie. Ja bylem tym od NIE CHODZI :) i hard reset

Ewentualnie jak ktos doszedl jak to zrobil to prosze napisac, bo z czystej ciekawosci mnie to nurtuje:)