bo tam na załatwienie pozwolenia na postawienie mikrokomórki czeka sie dni, max kilka tygodni. u nas średni czas to rok lub więcej, o ile nie oprotestują danego miejsca ekolodzy. Mamy ostrzejsze normy zagęszczenia pola magnetycznego, i mniej kasy na inwestycje. No i mniej wyedukowanych klientów i operatorów którzy za bardzo o nich jeszcze nie dbają. jak poziom nasycenia rynku będzie miał wartość 110% lub więcej zacznie się walka o jakość, bo teraz nadal pozyskują nowych klientów a wtedy będą walczyć o przechodzących.
Napisane: Maj 26, 2007, 23:26:25
armario albo cos pomieszal w ustawieniach albo mial pecha i byl przy uwalonym bts. A co do Plusa to nie macie racji. W porownaniu z ERA to jest miedzy operatorami ogromna przepaść. Moze i ERA ma wiekszy zasieg 3G i EDGE ale PLUS ma wydzielone pasma na przesylanie danych, gdzie nawet w Sylwestra gdzie sa zawsze przeciązenia sieci nie ma problemów z korzystaniem z internetu. (źródło: bez-kabli.pl i własne doświadczenia)
taaak, ale takich miejsc jest bardzo mało i są związane raczej z 3g. Plus jak już kiedyś napisałem dzięki decyzji prezesa Bauca nie będzie inwestował w 2,5g (edge) gdyz uważa tą technologię za przestażałą. w wielkich aglomeracjach są np spore kłopoty s PTT, właśnie z racji słabej przepustowości gprs. Poza tym nie mam 100% pewności, ale wydaje mi się że komórki do danych są tak ustawione że przy dużym ruchu i tak obsługują rozmowy....
Era jest teraz liderem technologicznym według mnie. w całej łodzi mam umts, w wiekszości miejsc hsdpa. działa pieknie, sprawnie. nie mam żadnych problemów z erą od 4 lat. a plus, cóż nie będę srał do własnego gniazda