SPV M3000 czyli HTC Wizard --> pytania ogólne

• 12 Odpowiedzi
  • 759 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline NETWolF

• 42
    • http://Www.NETWolF.EU
  • Sprzęt: SPV M3000 [HTC Wizard]
« dnia: Luty 19, 2007, 18:56:16 »
Witam wszystkich użytkowników tego super modelu PDA. Zamierzam dołączyć rónież do waszego grona, więc planuję już zaup tego urządzenia.
Dokłaniej - jutro, a w związku z tym dzisiaj byłem już na wstępnym rozeznaniu i znalazłem kilka interesujących ofert.

A teraz do konkretów - chodzi mi o samo kupno, bo będzie to urządzenie z Orange. Jakie dodatki oprócz samego 'smart-fonu' powienienem dostać odkupując nowy dopiero co odebrany model z salonu? Szczególnie ineresuje mnie jak wygląda gwarancja - co jest potrzebne aby była respektowana. Jeden z 'komisów' gdy zapytałem o gwarancję - z jaką datą jest - odpowiedział że może być nawet z dzisiejszą - co to oznacza? Czy można wziąść takie urządzenie czy to raczej jakiś przekręt?

A po ostatnie - macie jakieś uwagi jako do przyszłego - nowego użytkownika tego super urządzenia?

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2007, 19:02:25 »
jaj ma jedną uwagę. założyłeś nowy temat zamiast przeczytać forum, użyć funkcji 'szukaj' lub po prostu wejść na 'google.pl'
Uważaj na to z jakimi problemami się zwracasz, bo jak będą zby banalne, to zostaniesz przeklęty, a pod Twoje okno wyrusza zbrojna krucjata.

"(...)tego super modelu PDA(...)" - sam posiadam m3000, ale znam kilka lepszych.

*

Offline NETWolF

• 42
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2007, 19:08:36 »
Cytat: "Mattcabb"
jaj ma jedną uwagę. założyłeś nowy temat zamiast przeczytać forum, użyć funkcji 'szukaj' lub po prostu wejść na 'google.pl'
Uważaj na to z jakimi problemami się zwracasz, bo jak będą zby banalne, to zostaniesz przeklęty, a pod Twoje okno wyrusza zbrojna krucjata.

"(...)tego super modelu PDA(...)" - sam posiadam m3000, ale znam kilka lepszych.

szukałem i nie znalazłem - głównie chodzi mi o gwarancje i orange. nie przeklinajcie mnie jeszcze! :P

*

mobi_one

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2007, 19:27:21 »
wpisz w wyszukiwarke slowo gwarancja, ledwo co byl ten temat poruszany

gwarancja
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2007, 19:35:54 »
Gwarancja udzielana jest na podstawie faktury zakupu SPV.  W komisach najczesciej daja Ci komisowa gwarancje (1 lub 3 miesieczna). Jesli kupowane jest w ORANGE musisz miec fakture - bo ona daje prawo do gwarancji. Pozdro

*

mobi_one

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2007, 19:40:56 »
qrzywy
jak nie wiesz to nie pisz, nie ma gwarancji na SPV M3000

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 19, 2007, 20:28:08 »
mobi_one

Jest gwarancja na m3000 na podstawie faktury/dowodu zakupu z np. orange.

*

mobi_one

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 19, 2007, 21:01:53 »
nastepny...

wpisz w wyszukiwarke haslo gwarancja, odnajdz moj post z linkiem do oryginalnej karteczki z orangu i przeczytaj to co zakreslilem na niej na czerwono, i wtedy porozmawiamy.

*

Offline NETWolF

• 42
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 19, 2007, 23:17:55 »
Cytat: "mobi_one"
nastepny...

wpisz w wyszukiwarke haslo gwarancja, odnajdz moj post z linkiem do oryginalnej karteczki z orangu i przeczytaj to co zakreslilem na niej na czerwono, i wtedy porozmawiamy.

mobi_one mogę więc to praktycznie rozumieć w ten sposób, że komis który sprzeda mi phona nie będzie się bawić w naprawy - on jest tylko pośrenikiem.
Natomiast [odpukać w niemalowane dr] gdyby coś się stało z Czarodziejem jadę [jako ze do WaWy najblizej] do 'CentrumGSM' i tam przyjmują towar do naprawy? Jeżeli tak - to jakich papierów bedą wymagać ode mnie?  Fakturę? Dowód sprzedaży? Kartę Gwarancyjną?

*

mobi_one

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 19, 2007, 23:52:05 »
Fakturę? Dowód sprzedaży?
tak
Kartę Gwarancyjną?
nie, bo jej nie ma

*

Offline NETWolF

• 42
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 21, 2007, 21:48:17 »
Czy na podstawie tego dokumentu bede mógł w razie czego domagać sie bezpłatnej gwarancji czy potrzebne są jeszcze jakieś dokumenty?

http://www.netwolf.eu/spv/faktura.jpg

Ps. ta faktura nie jest tez na mnie - czy to ma jakies znaczenie??

*

mobi_one

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 21, 2007, 22:06:55 »
NETWolF
raczej tak

*

BaRiBaL

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 22, 2007, 18:24:13 »
Cytat: "mobi_one"

nie, bo jej nie ma

Nie wiem jak z M3000, ja na MDA Vario w taryfie biznes dostalem 12 miesieczna gwarancje Ery.
Choc mozna powiedziec, ze juz jej byc moze nie mam - zdjecie CIDa, wgrywanie alternatywnych ROMow :)