Kilka pytań odnośnie EraMDA3 i OrangeM3000

• 3 Odpowiedzi
  • 714 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zohar

• *
  • 60
    • Auto-Finanse.pl - ubezpieczenia, kredyty samochodowe
« dnia: Marzec 02, 2006, 12:05:33 »
1. Wyczytałem na forum w opisach flashowania ROMów coś o radiu, czy jest możliwość uruchomienia/korzystania z radia w Qteku 9090 (to samo pytanie odnośnie Qteka 9100 (M3000)?
2. Interesowałoby mnie spolszczenie WM2003, nie mogę nigdzie znaleźć sensownej wersji (chodzi o spolszczenie całego systemu - właścicielem jest ojciec, średnio obeznany z językiem angielskim), gdzie można szukać, może ktoś ma jakieś dobre recepty.
3. Potrzebuję .NET Compact Framework w wersji 1.1 koniecznie, na stronie M$ znalazłem tylko 1.0 i 2.0... Gdzie szukać?
4. Czy warto zastanawiać się nad zmianą WM2003 na WM5.0? Jakie są istotne różnice, czy warto flashować ROM (rozumiem, że to jedyna możliwość?).
5. Czy zmiana karty SIM w urządzeniu zawsze kończy się automatycznym hard resetem? (raz wykonałem taką zmianę i byłem niemile zaskoczony).

Z góry dzięki za odpowiedź.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 02, 2006, 12:15:57 »
1. Radio w PPC to nie jest radio fm, tylko część romu odpowiedzialna za GSM
2. Spolszczenia są komercyjne i nie polecane, jak już pisałem wcześniej, gryzą sie z innym softem, nie tłumaczą wszystkiego itp.
4. Zastanowić warto... zwłaszcza, że jak sie nie spodoba można wrócić  :wink:
5. Nie z hard resetem tylko z soft resetem. W przypadku Harda tracisz wszystkie dane zostaje goły system, Soft reset to tylko restart..., Kartę wyjmować i wkładać należy tylko przy wyłączonym urządzeniu i najlepiej wcześniej jeszcze włączyć tryb fly czyli GSM off...
 :wink:

*

Offline zohar

• *
  • 60
    • Auto-Finanse.pl - ubezpieczenia, kredyty samochodowe
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2006, 12:20:05 »
1. Rozumiem, szkoda...
4. Ale warte zachodu? Z tego co wyczytałem sporo roboty z tym? I czy aby bezpieczne... No i co z legalnością?
5. Hm, po wymianie sima w tą i z powrotem wykonał się hard reset (I tak, znam różnice między hard i soft resetem), nie wiem w takim razie czemu...

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 02, 2006, 12:32:38 »
4. Czy ja wiem? poczytaj na głównej jest test Magneta.
Do urządzeń marki HTC (są nimi też Era MDA3 i OrangeM3000) są softy Magneto czyli WM 5.0, są legalne, szukaj ich, oraz ich testów, opinii i porad na xda-dev... Oraz oczywiście na PDAClub.pl  :P
Zresztą Orange M3000 jest sprzedawany z wgranym Magneto i to w wersji PL...

5. Nie powinien! ale zawsze sie może zdarzyć, wszak to windows  :roll: