Nie no zaraz sobie w leb strzele. Juz drugi dzien walcze z tym Qtekiem i nie moge sie dalej polaczyc. Wrzucilem nawet latke na siec G a i tak lipa. Wpisuje adresy na sztywno i kupa. Lacze sie z siecia, Qtek pokazuje ze jestem polaczony, zagladam do ustawien, tak, jestem. Wchodze na byle jaka strone w IE i mam "Trwa lokalizowanie...". Nie wiem, moze trzeba zrobic doktorat zeby mozna bylo posmigac po necie, bo widze ze moja wiedza jest niewystarczajaca. Czy ktos moze powiedziec dobitnie, prosto jak dla idioty co trzeba zrobic, bo widze, ze albo ja nie rozumiem, albo cos tu kur... jest nie tak.
ps. jak sie naprawde wkurze, to wezme i nagram film co i jak mam poustawiane.
EDIT:
co ma byc ustawione w ustawienia->Polaczenia Polaczenia? Probowalem juz wszystkiego.
EDIT2:
To zaczyna byc juz nudne, meczace i tak dziwne jak z "Archiwum X".
Instaluje WiFi Companion bo chce zrobic tracera i zobaczyc gdzie sie wywala. Puszczam na wp.pl. Dziala. WTF?! Puszczam pinga, dziala. Wchodze na wp.pl przez IE/Opere. Dziala. Nie no... Ide po relanium.
ps. Najlepsze jest to, ze jak podepne Qteka do kompa i mam wlaczone Wifi w kompie, to momentalnie karta sie rozlacza i nie mam neta. Widzi moja siec, ale nie polaczy sie! Patrze poprzez ipconfig -all jakie mam ip. Wg. niego mam wifi wylaczone a polaczenie sieciowe z Qtekiem dostalo adres IP z kosmosu 169.154 i cos tam dalej. Naprawde wymiekam. Spotkalem sie juz z roznymi cudami, ale to jest juz frustrujace. Musze teraz za kazdym razem resetowac kompa, zeby spowrotem miec neta. To nic ze uruchomie karte od nowa, program od nowa, zabije procesy i od nowa wlacze.
Na razie Qtek laczy sie z netem. Nie wiem tylko dlaczego zaczelo to dopiero dzialac po instalacji Wifi Companion.
To ja juz wole konfigurowac ruter w trybie tekstowym...
EDIT3:
To juz sie zaczyna robic blog...
Napisalem edit2 powyzej. A mowili "nie chwal dnia...". Wlaczam IE jeszcze raz. Nic. Nawet nie dochodzi do "trwa lokalizowanie". Wlaczam Wifi Companion, puszczam pinga, nic, nawet nie mrugnie. Robie tracera. Nic nie leci. Resetuje sprzet, wlaczam wifi, wykrywa moja siec. Wchodze przez IE na wp.pl. Dziala. Nosz kur.... Mam dosc!