SPV M3000 + AutoMapa + GPS

• 4 Odpowiedzi
  • 783 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 23, 2006, 17:30:56 »
Witam.
Mam mały problem. NIe mogę utworzyć nowego portu na com6. Port przychodządzy na com7 mi tworzy, natomiast na com6 nic nie moge zrobic, ani wychodzącego ani przychodzacego. CO jest? Jedynie co, to przez kabel USB sie z PC łącze, poza Tym nie mam zadnych sluchaweczek, nic. Takze nie wiem co blokuje mi com6. Mozecie mi powiedziedz jak rozwiklac problem?
Przez to AutoMapa nie znajduje GPS'a:/

*

Offline Marcin1989

• **
  • 208
  • Sprzęt: Feeler | Tornado | Universal | Tungsten E |
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 23, 2006, 18:03:20 »
Nie wiem czy kolega zauważył ale to jest dział dla smartphnów a nie pocket pc.... http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=55410 POZDRAWIAM
HTC Feeler || Qtek 8310 || HTC Universal || Tungsten E || Galaxy Ace || Mio 168

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 23, 2006, 18:12:19 »
Zainstaluj sobie GPS Info, przeszukaj porty i zobacz czy autentycznie Twój GPS jest znajdywany na tym porcie o którym piszesz. Może się zdarzyć ze po prostu jest jakis problem z połączeniem BT, bo AM powinna sama sobie dodać port w urządzenia. Można to wykonać recznie w rejestrach, ale po co jeśli nie wiadomo co jest przyczyną. Tak jaka napisałem wcześniej, sprawdz porty, wpisz takie ustawienia jak z GPSInfo, bo przyczyna moze być całkiem inna.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline grisza[gen]

• 266
    • FotoGrisza
  • Sprzęt: [StarTrek][Nokia 770][Nokia 70][MIO P550M][Nokia 9210i][Nokia Ld-3W][Simpad SL4]
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 23, 2006, 18:39:19 »
Nie potrzebujesz portu przychodzącego, jedynie "outgoing" - wybierane na zakładce Com Ports w oknie BT.
Jak Com 6 zajęty spróbuj com 8, może com 5 ( moje dwa gps-y chodzą jeden na 5 drugi 8 )

Jak już poustawiasz - to też polecam GPS info / Visual GPSCE dla sprawdzenia czy wszystko jest ok

Na końcu w Automapie wybierasz twój com 4800/9600 i powinno być ok
Dawniej ludzie byli bliżsi sobie. Musieli. Broń nie niosła daleko.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 27, 2006, 08:47:02 »
Hmmm te zmiany nic nie daly, aczkolwiek po ponownym uruchomieniu AM , za jakies okres, wszystko działa ok. Czy mozliwe jest, aby role odegrała odpowiednia kolejność włączania urządzeń?AM, GPS, itp?
Pozdrawiam