spv m3000 + activsync

• 31 Odpowiedzi
  • 1292 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

spv m3000 + activsync
« dnia: Październik 06, 2006, 18:14:42 »
Witam,
mam taki problem: kupilem spv m3000 i nie moge go polaczyc z komputerem kablem usb... mam zainstalowanego activesyca 4.0 z orginalnej plytki, na drugim komputerze najnowsza wersje od microsoftu bodajrze 4.2.0. Po podlaczeniu kable do komputera telefon zaczyna sie ladowac a system nie widzi nowego urzadzenia, a active sync nie laczy sie :<
Wersja romu: 2.8.7.1 WWE  
Moze ktos ma jakis pomysl co z tym fantem zrobic?

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2006, 18:26:00 »
Przedewszystkim zacznij od forumowej wyszukiwarki, wszystkie problemy z AS zostały już opisane.
Przyczyną twoich problemów (zakładam że masz XP) może być:
-nie wykrycie urzadzenia przez system, błędne zainstalowanie.
-firewall
-antywirus
Rozwiązania znajdziesz brnąc przez wyniki wyszukiwarki. Wszystko już parokrotnie zostało opisane.
Pozdrawiam i życzę szybkiego odnalezienia rozwiązania i pociechy z synchronicacji Czarodzieja z PC.

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2006, 18:46:09 »
przeszukalem juz forum google i wszystko co sie dalo :< chyba jeszcze nikt nie mial takiego problemu ze zamiast wykryc telefon zaczal sie ladowac przez usb :<

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 06, 2006, 18:59:26 »
Skoro tak twierdzisz to niebędę się z tobą kłucił.
Dałbym głowę że brałem udział już w podobnuch wątkach, ale skoro przeczytałeś wszystko i nie znalazłeś rozwiązania to napewno się mylę :P
Zresztą informatycy też z czegos muszą żyć. Zaproś jakiegoś zapłać i po problemie, on napewno znajdzie odpowiedź.

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 06, 2006, 19:07:53 »
najnowsza wersja activsync działa i ma odpowiednie sterowniki żeby była pełna synchronizacja PPC + PC  :surprised:

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 06, 2006, 19:17:09 »
A może masz uszkodzonego Czarodzieja?
Przyczyn jest wiele ale w 95% Firewall i Antyvir, jeśli jest M$ wylacz , jeśli inny odinstaluj  - uruchom AS a następnie zainstaluj.
Albo jak radzi Ronert_nik zaplać ( a instrukcję obslugi/FAQ?dzial dla poczatkujących też przeczytałeś ? ]:>
potrzebna zgoda

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 06, 2006, 20:32:30 »
sprawdz czy w menu nie masz programu usbswitch tam sa dwa ustawienia/ przelacz je jeżeli nie masz to doinstaluj
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 06, 2006, 20:58:53 »
firewalla mam wylaczonego w default, antywira wylaczam usbswicha nie mam i raczej nie zainstaluje bo nie moge sie dostac do telefonu przez kabelek a bt nie mam ;)

instrukcje przeczytalem i postepowalem wg niej wiec to tez nie to :( mysle ze moj "czarodzej" sie nie zepsol poniewaz po podlaczeniu kabelka laduje sie i diodka swieci na zielono... zalamany jestem nie wiem co z tym faktem zrobic

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 06, 2006, 23:24:43 »
http://republika.pl/romulus73/USBSwitch.cab sciagnij przez pocketa to tylko 69kilo
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 06, 2006, 23:52:13 »
merlin.

a uzywasz oryginalnego kabelka czy podlaczasz przez inny ew. jakies przedluzacze ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

• 7793
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 06, 2006, 23:53:39 »
Dla bezpieczeństwa - wywal posiadną wersję AS i zainstaluj nowszą 4.2 albo 4.5
, zresetuj rownież czarodzieja przed podłaczeniem kabelka.
potrzebna zgoda

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 07, 2006, 03:07:28 »
jas_pik dobrze pisze romy od aku2 wymagaja as 4.1

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 07, 2006, 13:08:05 »
kabelek jest orginalny, as 4.5, 4.2 oraz 4.0 na zadnym nie rusza tylko sie laduje :/
okej sciagnalem USBswitcha zainstalowalem mam 2 opcje *serial i *rndis i na zadnej nie dziala :)telefon nadal twardo sie laduje :<

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 07, 2006, 14:41:48 »
u mnie dokladnie to samo, active sync dziala przez BT, ale przez usb moge go co najwyzej ladowac. Jeden port usb non stop wywala ze nie moze wykryc typu urzadzenia, natomiast drugi laduje ale nic wiecej nie robi. Oczywiscie oba porty sa sprawne, gdyz na codzien z nich korzystam, dziwne troszke...
win xp, zapora wylaczona, brak firewalla, antyvirusa, as 4.1, sciaga sie 4.5 - zobaczymy wtedy co i jak.

*

• 7793
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 07, 2006, 15:00:03 »
Masz problem ze swoim PC-tem ( sprawdz managera urządzeń ) prawdopodobnie sterowniki USB - bo nie z AS skoro dziala przez BT.
potrzebna zgoda

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 07, 2006, 16:37:45 »
jezeli z tym nie rusza USBSwitch.cab to nie jest wina pocketa na serial pracuje jako zwykle usb a rndis pobiera ip z pocketa.
Sprawdz czy pocket pokazuje sie w polaczeniach sieciowych, jezeli tak to sprawdz jkie ma nadane ip. ip pocketa to 169.254.2.2 wejdz w zapore systemu i sprawdz wyjatki

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 07, 2006, 16:46:23 »
Więc tak:
-Czy pracujesz na koncie z uprawnieniami administratora (XP)
-Czy masz więcej kont(XP)
-Czy masz zainstalowane driver VIA USB 2.0- jeśli tak odinstaluj
Narazie to tyle z podstawowych pytań.

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 07, 2006, 19:11:49 »
pracuje na koncie administratora, nie ma wiecej kont, nie uzywam zadnych drv via gdyz mam lapka na chipsecie intela pozatym sprawdzalem to na 2 innych komputerach i tez dupa:< co do firewala to jest wylaczony

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 07, 2006, 19:45:43 »
na ale sprawdzales polaczenia sieciowe i zapore.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 08, 2006, 08:53:21 »
Ocenzurowano - protest
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2007, 00:09:36 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 08, 2006, 09:13:26 »
to nie jest glupie ale nikt o tym nie wspomnial bo to sprawa oczywista hehe
najpierw stery dopiero padlacza sie wizarda

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 08, 2006, 09:30:45 »
Ocenzurowano - protest
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2007, 00:09:27 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Baronik21

• 382
  • "Olsztyn kocham, moją małą Amerykę"
  • Sprzęt: Qtek 1010 (komplet erowy) i Qtek 9000
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 08, 2006, 09:44:40 »
a może wystarczy w ustawieniach połączenia ActiveSync zaznaczyć "zezwalaj na połączenia USB"

bo dodatkowych sterowników do synchronizacji nie potrzeba (przynajmiej u mnie nie potrzeba)
"Powinien być prosty jak zegarek świat Po każdym "tik" byłoby "tak""

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 08, 2006, 09:53:12 »
hehe to tez przeciez ale sie tego uzbiera :)

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 08, 2006, 11:45:49 »
Wiec tak. Kolejnosc podlanczania jest dowolna, wszystkim mozna zarzadzac z menedzera urzadzen.
Po instalacji programu jak z kazdym innym trzeba go poustawiac. AS ma kreatora wiec nie powinno byc z tym problemow Jesli AS nie dziala ci na 2 komputerach a ludziom na forum dziala to mozna dojsc do oczysistych wnioskow ze robisz cos zle. Opisz po kolei co robisz. zacznij od odinstalowania AS podlaczenia PDA do komputera i opisania jak widzi go menedzer drzadzen. Jesli go nie rozpoznaje to daj odinstaluj. Rozlacz PDA, zainstaluj AS, odpali sie kreator i poprosi o podpiecie PDA. Z uwagi na szybkosc PC wykrycie i zainstalowanie zajmuje rozna ilosc czasy roznym PCtom. Jesli nadal menedzer urzadzen bedzie mial problemy z rozpoznaniem urzadzenia to znaczy ze masz jakis konflikt urzadzen i musisz zaczac od jego usuniecia. Ufffff i to wszystko

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 08, 2006, 12:24:59 »
instaluje as, ustawiam connection setinggs wlaczam allow usb connections, wybieram opcje ze komputer jest podpiety do netu klikam connect, podlaczam wizarda, wlaczam w czarodzieju przyjmowanie wszystkich polaczen przez usb i serial w usbswitch klikam next w wizardzie polaczen ktory wyskakuje w as i bah komunikat ze nie ma podlaczonego telefonu :<

problem polega na tym ze po podlaczeniu czarodzieja komputerek go nie widzi nie mam zadnego urzadzenia w menedzeze urzadzen telefon tylko sie laduje :< usb sa na 100% sprawne, kabel tez bo telefon sie laduje ja nie wiem moze mi go dziewczyna zalala herbata albo cos :< nie mam juz pomyslu o co chodzi

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 08, 2006, 12:32:50 »
btw a moze da sie odpalic as przez wifi bo to akurat dziala ;)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 08, 2006, 12:35:10 »
merlin.

AS po WiFi nie dziala i nie ma takiej mozliwosci w ogole zeby po WiFi synchronizowac. W starych wersjach AS byla, ale Ty musisz uzywac nowego AS w ktorym tego nie ma.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 08, 2006, 12:57:51 »
no to wrocmy do tego jak odpalic to paskudztwo po kabelku :|

spv m3000 + activsync
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 12, 2006, 12:58:41 »
Witam
Dołącze się do waszego tematu bo mam bardzo podobny problem. Mam SPV M3000 i w PC mks vir-a . Jeśli wyłączę MKS i zainstaluję AS wszystko jest OK i przeprowadzę kompletną synchronizację , jęśli natomiast po wszystkim włączę MKS i spróbuję jeszcze raz zsynchronizować wyskakuje ostrzeżenie o błędach krytycznych i klapa . Nie pomaga wtedy nawet wyłączenie anty virusa czy restart komputera , Muszę instalować AS od nowa i tak w kółko. Pomóżcie.