witam,
Ostatnio zdobyłem konto shell czyli konto o dostępie do terminalu jest ono na systemie Unixowy czyli Linux. Czyli tak jakby mam dostęp do konsoli w linuxie można kompilować programy typu ekg-eksperymentalny klient gadu irssi klient irca i wiele innych, konto jeśli ma dużą pojemność może służyć jako ftp i server www obsługujący php mysql. Łączenie odbywa się oczywiście przez ssh.
wszystko chodzi ładnie gg o wiele lepsze niż pocketgadu. Na moim wizzardzie chodzi świetnie ale jest jeden mankamęt przechodzenie między irssi i ekg gdyż trzeba to robić ctrl+a+d lub alt+1,2,3itp...
Poza tym polecam każdemu jeśli ma tak owe konto z ekg na ppc. Na dniach postaram się wrzucić screen z ppc.
Jest to dobra alternatywa dla pocketgadu i innych tego typu rzeczy,nawet dla tych co mają gg po gprs nie będzie ono drogie w utrzymaniu gdyż jest to tryb tekstowy posiadający nawet swoją przeglądarkę którą oczywiście też można wrzucić na shella(links)jeżeli jest ktoś zainteresowany to mogę porobić screeny z putty pod windowsem
dla zainteresowanych co to jest konto shell
http://pl.wikipedia.org/wiki/Konto_shell
Zamieszczam tu gdyż testowane na wizzardzie.
Pozdrawiam może komuś taka alternatywa spodoba.