Spv M300 , Bluetooth , synchronizacja.

• 4 Odpowiedzi
  • 494 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Spv M300 , Bluetooth , synchronizacja.
« dnia: Sierpień 14, 2007, 12:05:13 »
Witam.

Od dłuższego czasu usiłują się połączyć za pomocą bluetooth z moim komputerem przy pomocy programu BlueSoleil jednak nie zostaje wykryta usługa Synchronizacji ani transmisji plików.
Oddałem SPV do naprawy oddali mi go po 2 miesiącach jednak dalej z tym samym  problemem.
Kolega ma tego samego spv i również ma ten sam problem, jak ja.

Prosił bym o jakąś pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
Tak bym mógł sie połączyć poprzez bluetooth i przesyłać pliki oraz zrobić synchronizację.

Dodam iż synchronizacja działa ale tylko poprzez kabel usb.
Oraz tego problemu nie było wcześniej. tzn. przed pierwszym oddaniem go do serwisu gdy ekran nie reagował na dotyk. Wówczas wgrali mu nowe oprogramowanie i od tego momentu się to porobiło.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Spv M300 , Bluetooth , synchronizacja.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 14, 2007, 12:40:17 »
jna stronie glownej w artykulach masz dokladny opis jak to zrobic. zastosouj sie do niego i oczywiscie sciagnij najnowszego bluesoleila. Opis dotyczy widcomma co prawda ale w bluesoleil wszystko dokladnie tak samo sie nazywa i dziala i g tego opisu da sie skutecznie ustawic synchro.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2007, 14:56:53 »
Dziękuje za zainteresowanie moim postem

Problem wygląda w ten sposób iż w SPV m3000 nie jest wykrywana usługa synchronizacji ani transmisji plików.

Problem ten pojawił sie jak już wspomniałem po oddaniu go do serwisu. gdzie zostało jego oprogramowanie zmienione na nowszą wersje.

wówczas w aplikacji Comm Manager widnieje obecnie 7 pozycji, a przed aktualizacją oprogramowania było ich 6, i wówczas nie było problemu.

Zainstalowałem sterowniki "Widcomm_5.0.1.801_bluetooth_drivers.exe" i bluetooth chodzi lepiej, ale jednak dalej nie działa ta synchronizacja. Na żaden sposób podany z strony http://pdaclub.pl/view.php?news_id=11676 nie zakończył się sukcesem.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2007, 15:20:36 »
Oczywiscie wszystkie powiazania z BT i AS usunales zanim zaczales robic? i ew. zrob HR i na czystym systemie sprobuj to zrobic.

Poza tym w PPC nie ma byc wykryta zadna usluga o ktorej Ty piszesz tylko PPC ma znalezc Active Sync. I tyle. Upewnij sie ze masz zainstalowany najnowszy AS 4.5
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2007, 16:07:34 »
Oczywiscie wszystkie powiazania z BT i AS usunales zanim zaczales robic? i ew. zrob HR i na czystym systemie sprobuj to zrobic.

Poza tym w PPC nie ma byc wykryta zadna usluga o ktorej Ty piszesz tylko PPC ma znalezc Active Sync. I tyle. Upewnij sie ze masz zainstalowany najnowszy AS 4.5

Dzięki za poradę. Faktycznie używałem innej wersji AS 4.1 i widać miał jakiś błąd.

Teraz wszystko śmiga.